HSSC'61 o23

-

De Alblas o23

22 mei 2017 20:00

De winnaar van het AB Midden Nederland Alblasserwaard toernooi 2016-2017 komt uit De Vijfheerenlanden; zoveel is wel zeker. Nadat eerder LRC zich geplaatst had met een duidelijke  0-4 overwinning op Streefkerk deed HSSC’61 dit met nog ruimere cijfers tegen De Alblas: 5-0. Kijkend naar de cijfers zou je denken dat het een gemakkelijke avond was voor HSSC, maar daar leek het, het eerste half uur allerminst op.

Vanaf de aftrap nam De Alblas het initiatief en gemakkelijk combinerend waren zij gedurende die periode de bovenliggende partij. Het middenveld hadden zij in handen en de eerste kansen kwamen al snel. In de 9e minuut eindigde een schot van De Alblas op de lat en de rebound ging rakelings naast. Enkele minuten later bleef HSSC met kunst en vliegwerk overeind toen uit een corner van De Alblas er een scrimmage voor het doel van Niek de Vos was, waar hij uiteindelijk als winnaar uit tevoorschijn kwam. In het vervolg waren het met name schoten uit de tweede lijn van De Alblas die overigens weinig gevaar opleverden: ze gingen naast of over het doel, of verdwenen in de handen van Niek de Vos. Opbouwend kwam HSSC er nauwelijks uit en balverlies in de achterhoede leverde een paar keer gevaarlijke situaties op. Het duurde tot exact de 30e minuut voordat HSSC in de buurt van het doel van De Alblas kwam. Toen ze die weg eenmaal gevonden hadden was het in de 34e minuut Arwin van Soest die Lucas van Dam weg zag lopen bij zijn tegenstander. Een fraaie pass van Arwin op Lucas en hij passeerde de keeper met een mooie schuiver in de hoek: 1-0. Nauwelijks 2 minuten later stond de 2-0 op het bord. Een overtreding op zo’n 18 meter van het doel leverde De Alblas een groene kaart op. De gevolgen werden echter nog groter: Nicky van Dam heeft dit seizoen al vaker later zien in ons eerste elftal wel raad te weten met dergelijk buitenkansjes en plaatste de bal laag in de (voor hem) linkerhoek: 2-0. Op dat moment behoorlijk tegen de verhouding in, maar daar maalde uiteraard bij de thuisploeg niemand om. De 2-0 was tevens de ruststand; wel volgde nog een groene kaart voor de Alblas. Wandelend naar de kantine waren de supporters het er wel over eens dat de wedstrijd nog allerminst beslist was en dat men moest voorkomen dat De Alblas snel de aansluittreffer zou maken. De tweede helft gaf echter een heel ander beeld te zien en zeker nadat in de 50e minuut HSSC de 3-0 maakte. Een hard schot van Lucas van Dam kreeg de keeper niet onder controle en Jari Aantjes maakte, nadat hij de keeper nog met een mooie beweging ‘het bos instuurde’ de 3-0. Het had wellicht nog spannend kunnen worden als enkele minuten later een dot van een kans van De Alblas een doelpunt opgeleverd zou hebben. Een speler van hen mocht vanaf een meter of tien recht voor het doel hard uithalen, maar een formidabele redding van Niek de Vos voorkwam dat het misschien nog spannend zou worden. De Alblas legde zich ogenschijnlijk neer bij de nederlaag en HSSC ging steeds makkelijker voetballen. De frustraties liepen bij De Alblas wat op en dit resulteerde uiteindelijk in nog een aantal groene kaarten. Ondertussen liep HSSC uit naar een royale overwinning. In de 75e minuut mocht Nicky van Dam een corner nemen die hij precies op het hoofd van de inlopende Frank de Goeij plaatste, die hem vervolgens schitterend binnen kopte. Diezelfde Frank de Goeij kreeg even later weer een kans. Na een mooie crossbal van Nicky van Dam op Jari Aantjes die hem vervolgens  mooi meegaf  ‘in de loop’ bij Frank tekende die voor de eindstand: 5-0. Cijfers die uiteindelijk aan duidelijkheid niets te wensen over laten, maar bij De Alblas zal men ongetwijfeld nog wel eens aan dat eerste kwartier terug denken. Als… maar ja: als telt niet zeggen we dan.

Zo staat er een mooie finale op papier: LRC is een ploeg die je daar kunt verwachten, voor HSSC’61 is het wederom het bewijs dat het met de jeugd wel goed zit in Hei-en Boeicop en Schoonrewoerd.

We hopen uiteraard dat u zaterdag 17 juni vrij houdt in uw agenda: om 15.00 uur op het prachtige complex van Nieuw Lekkerland spelen we dan om de AB Midden Nederland Alblasserwaard trofee.

34e         min. 1-0: Lucas van Dam

36e         min. 2-0: Nicky van Dam

50e         min. 3-0: Jari Aantjes

75e         min. 4-0: Frank de Goeij

82e         min. 5-0  Frank de Goeij