Scheidsrechter

Bierings, A.J.A.TH.M

Accommodatie

Onbekend

HSSC ‘61 2 promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de reserve 2e klasse. Dit seizoen pakte het team de tweede periodetitel en heeft dus opnieuw de kans om te promoveren, ditmaal naar de reserve 1e klasse. Hiervoor moet in de halve finale over twee wedstrijden eerst worden afgerekend met Wilhelmina ‘26 2. Het eerste duel was zaterdag op Het Plein, de bezoekers wonnen nipt met 1-2 en beginnen volgende week dus met een kleine voorsprong.

Wilhelmina ‘26 begon furieus aan het duel en HSSC ‘61 moest flink in de achteruit in de eerste twee minuten. Met kunst en vliegwerk werd een voorzet tot corner verwerkt en de daarop volgende hoekschop kon ternauwernood worden weggewerkt. Bij het ruimen werd Danny den Hartog hard geraakt in het duel om de bal, na twee minuten was het einde wedstrijd voor de linksback, waarbij we hopen dat de schade aan de knie mee zal vallen. Yoran den Hertog viel in en pakte vanaf de eerste seconde het ritme van de wedstrijd op. Door de lange blessure behandeling was ook de storm van Wilhelmina ‘26 iets gaan liggen en kon HSSC ‘61 langzaam in de wedstrijd komen. Er zaten een paar aardige aanvallen bij, maar geen van deze aanvallen kon de Wilhelmina defensie echt verontrusten. Ivan den Hertog zag zijn goal terecht afgekeurd worden wegens hands. Wilhelmina zelf probeerde aanvallend ook een vuist te maken, maar veel verder dan een gevaarlijk afstandsschot van de linksbuiten kwam de ploeg niet. De rust leek aan te vangen, maar Kees v/d Berg zag een mooie kans om de Wilhelmina defensie eens onverwachts onder druk te zetten. Hierdoor kwam Gijs Scheenhart in balbezit en hij kon rechtdoor richting het vijandelijke doel vertrekken. Zijn schot ging net naast, tot dan toe de grootste kans van de wedstrijd. Kortom, 0-0 rust in een spannend duel met weinig wapenfeiten.

HSSC ‘61 startte de tweede helft met wind mee en dat zorgt er onbewust voor dat de ploeg iets verder van het eigen doel komt te spelen. Hierbij werd meteen na rust al een waarschuwing gegeven door Wilhelmina ‘26, dat de handige invaller met nummer 17 vrij voor Danny Kruyer wist te zetten. Met de voet wist de goalie de één-tegen-één situatie onschadelijk te maken. Kort daarna eenzelfde situatie. HSSC ‘61 in de aanval op zoek naar een gaatje in de hechte Wilhelmina defensie en de gasten die de bal veroveren en een counter inzetten. De gevaarlijke linksbuiten brak uit, gaf een vlijmscherpe, lage voorzet richting zijn spits. Die mistte de bal, maar Yoran den Hertog kon daar helaas niet meer op reageren en de bal belandde ongelukkig via de Heicopse verdediger in de hoek: 0-1. Een prima tegenaanval van Wilhelmina, maar een onfortuinlijke afronding. HSSC ‘61 liet de koppies niet hangen, integendeel. Mark van Dalen vond met een verre vrije trap Gijs Scheenhart. Die nam aan, behield het overzicht en vond broer Bas. Bas kon vanuit de tweede lijn laag uithalen voor de 1-1 en bracht de score weer in evenwicht. Na de 1-1 brak er een periode aan waarin weinig gebeurde. Het venijn van de wedstrijd zat in de staart. Eerst kwam HSSC ‘61 goed weg toen Ivan den Hertog in de zestien de bal op de hand kreeg. De prima scheidsrechter nam de handsbal wel waar, maar oordeelde dat de arm langs het lichaam was en dus geen opzet en geen strafschop. Kort daarna lag de bal wel op de stip. Ditmaal stuitte de bal wel duidelijk tegen de uitgestoken hand van een Heicopper, ditmaal Yoran den Hertog. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten voor de 1-2 met nog een minuut of 10 te spelen. Thom Kluvers en Bart Klijn waren de invallers na rust en Thom Kluvers begon met een kopbal net voorlangs. De mooiste kans op de gelijkmaker was in de blessuretijd, toen Koen Looij een afvallende bal voor zijn gouden linker kreeg. Helaas raakte hij de bal niet helemaal lekker, waardoor de bal naast ging. De scheidsrechter had geen moeite met het duel en had de touwtjes goed in handen en hij blies na een klein beetje blessuretijd voor het einde van de wedstrijd.

Zodoende eindigde ‘de eerste helft’ van het sportieve duel duel HSSC ‘61 2 – Wilhelmina ‘26 2 in 1-2 en ligt de strijd voor een finaleplaats tegen Desk 3 of GDC 2 nog helemaal open. HSSC ‘61 weet wat het volgende week moet doen, terwijl Wilhelmina een voorsprong moet zien te verdedigen. Het kan dus nog alle kanten op!