Scheidsrechter

Buijs, C.C.J.

Accommodatie

Onbekend

In de halve finale van de nacompetitie voor promotie naar de reserve 1e klasse, verloor het tweede elftal vorige week het eerste duel met 1-2 van Wilhelmina ‘26. Zaterdag was de herkansing in Wijk en Aalburg. Onder slopende omstandigheden werd het een letterlijke slijtageslag, die in de 120e minuut van de wedstrijd werd beslist in Heicops voordeel: 1-3.

Waar Wilhelmina ‘26 vorige week furieus startte, was daar zaterdag niets van te merken. HSSC ‘61 had voor rust geen enkele moeite met de tegenstander en had bij rust zomaar op een 0-4 voorsprong kunnen staan. Mark van Dalen opende de score met een goede vrije trap, die over de muur in het hoekje viel: 0-1. Kort daarna ontfutselde Gijs Scheenhart de bal op de achterlijn van een niet oplettende verdediger. Hij vond broer Bas, die Koen Looij voor de keeper zette. Looij werd door de keeper onderuit getikt en hij kreeg een strafschop. Normaliter altijd een doelpunt, ditmaal pakte de keeper de inzet van Koen Looij. De 0-2 viel uiteindelijk toch nog, want Koen Looij bracht een vrije trap voor de goal, die bij Tristan Koet terecht kwam. Hij nam de bal uit de lucht op de slof en schoot de 0-2 tegen de touwen. Kort daarna bediende Tristan Koet Gijs Scheenhart, maar de keeper tikte de goede kopbal op de lat. In plaats van 0-3 of 0-4, scoorde Wilhelmina ‘26 tegen de verhouding in een goede countergoal. Een diepe bal werd achter de verdediging gelegd en werd laag voor de goal voorgezet. Van dichtbij was het scoren eenvoudig: 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Het was in de tweede helft goed zichtbaar dat de stand volledig gelijk was, twee ploegen die niet willen verliezen en daardoor ook niet echt voor de overwinning leken te willen gaan. De omstandigheden waren overigens ook extreem, waardoor het ook een kwestie kon zijn van niet kunnen, in plaats van niet willen. Wilhelmina ‘26 deed aanvallend nauwelijks nog iets, maar HSSC ‘61 bracht aanvallend ook niet erg veel. Toen Koen Looij zijn directe tegenstander weer eens omspeelde zoals vaker vandaag, kreeg de mandekker terecht zijn tweede gele kaart. Het deed er niet veel toe dat HSSC ‘61 tegen 10 man stond, want er werd weinig gecreëerd. Te weinig, want na 90 minuten was er niet gescoord en werd er tweemaal 15 minuten verlenging toegepast. HSSC ‘61 had alle veldspelers inmiddels al in laten vallen, want de krachten waren flink verspeeld. Ook in de verlenging gebeurde er nagenoeg niets; het gingen penalty's worden. HSSC ‘61 had reservekeeper Maurice v/d Vis opgewarmd en klaargestoomd om de strafschoppenreeks te keepen. Hij kwam in de 119e minuut in het veld voor Danny Kruyer. En toen bedacht Tristan Koet na 120 minuten om er een dribbel uit te gooien en van afstand een poeier los te laten. De bal verdween diagonaal, hoog tegen het zijnet en de 1-3 was een feit. Er werd nog wat extra tijd toegevoegd, maar de eindstand was bereikt en de prima scheidsrechter maakte een einde aan de sportieve slijtageslag.

Zodoende bereikt het tweede elftal de finale van de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. De tegenstander wordt DESK 3 uit Kaatsheuvel, een bekende tegenstander uit de competitie van ons 3e elftal, waarin zij 4e werden. Deze ploeg schakelde zaterdag reserve 1e klasser GDC 2 uit en won in de competitie tweemaal van Wilhelmina ‘26. Uitslagen zeggen niet altijd wat, maar van onderschatting mag geen sprake zijn. Zaterdag 3 juni speelt het 2e het eerste duel thuis, de return is op Pinkstermaandag in Kaatsheuvel.