DESK 3

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse/2e klasse 3 nacompetitie

3 juni 2017 14:30

Wild, S. De

Zaterdag begon voor het tweede elftal de finale voor promotie naar de reserve 1e klasse. Tegenstander over twee duels is DESK 3, de winnaar over twee wedstrijden gezien, zal promoveren. Het duel van zaterdag eindigde in een 4-4 gelijkspel, waardoor de stand 100% gelijk is; er volgt dus een echte finale op Pinkstermaandag.

De organisatie van de Sportdag had een pauze ingelast om beide elftallen en de scheidsrechters een mooie opkomst te kunnen verzorgen. Door een erehaag met vuurwerk betraden beide ploegen het veld en alles was aanwezig voor een mooie wedstrijd. DESK liet HSSC ‘61 aan de bal en opvallend was dat het in balbezit niet lukte om DESK pijn te doen. De bezoekers loerden op mogelijkheden om in de omschakeling toe te slaan en bij de eerste de beste uitval was het raak. De spits werd op links vrijgespeeld en zag zijn inzet van dichtbij met de voet gestopt door Danny Kruyer; DESK was er als de kippen bij om de rebound te benutten; 0-1. DESK op rozen en HSSC ‘61 moest in de achtervolging. Dat ging niet van harte. DESK had geen enkele moeite om de aanvallen van HSSC ‘61 af te stoppen. HSSC ‘61 kwam goed weg bij een vrije trap die in de doelmond bleef liggen, maar een paar tellen later was het zowaar 1-1. Geen vloeiende aanval, geen vlijmscherpe counter, maar een typische Ivan den Hertog goal bracht de score vlak voor rust gelijk. Hij liep op een diepe bal waar de verdediger vrij makkelijk uit kon verdedigen, maar op kracht en karakter maakte Ivan er nog wat van. Hij won zijn duel en stond daardoor vrij voor de keeper en rondde goed af: 1-1. Dit leek de ruststand te gaan worden, maar niets was minder waar. HSSC ‘61 lette niet op toen DESK de diepte zocht over de Heicopse linkerkant. De aanvaller kon zomaar doorlopen naar het Heicop doel. Een kopie van de 0-1 was een feit; de aanvaller schoot de bal op de benen van Danny Kruyer, de rebound was een koud kunstje voor de attente DESK-aanvaller: 1-2. En dat was nog niet alles. Opnieuw kon DESK een aanvaller dwars door de Heicop defensie wegsturen op weg naar het Heicopse doel. Ditmaal behield de aanvaller het overzicht en legde breed op de meegelopen aanvaller. Die kon de bal simpel binnen tikken; 1-3, tevens de ruststand in een helft waarin het tweede onherkenbaar voor de dag kwam. Simpele goals tegen, waarbij de verdediging uiteen wordt gespeeld en in balbezit nauwelijks wat laten zien om het DESK moeilijk te maken.

De tweede helft kreeg HSSC ‘61 waar het op hoopte en wat het ook nodig had; de aansluitingstreffer. Het had daarvoor wel DESK nodig, dat in het uitverdedigen balverlies leed. Tristan Koet pikte de bal uitstekend op en dribbelde richting de DESK-keeper. Die werd omspeeld en Koet maakte zijn derde goal van deze nacompetitie: 2-3. Dat DESK in de afronding over de factor ‘geluk’ niets te klagen had, bleek meteen vanaf de aftrap na de 2-3. Het kreeg een vrije trap, die voorbij de tweede paal bij Guanito Pannekoek terecht kwam. De linksbuiten was net iets slimmer en ontfutselde hem de bal. Zijn voorzet belandde bij de tweede paal met een boog op de lat en daar stond precies een DESK aanvaller die de bal voor het intikken had; 2-4. Kort daarna wederom een vrije trap bij de tweede paal. Ditmaal kopte de DESK speler goed in, maar Danny Kruyer kon met een reflex op de lijn redden en de 2-5 voorkomen. Aanvallend was HSSC ‘61 nog altijd niet bij machte om DESK pijn te doen, maar dan zijn er nog altijd de zogenaamde ‘dode spelmomenten’. Mark van Dalen weet de ballen vaak goed voor de goal te geven, zo ook nu. Ivan den Hertog zette zijn hoofd tegen een goede corner en de bal vloog richting de bovenhoek. De verdediger bij de tweede paal sloeg de bal uit het doel en kreeg rood. De penalty was uiteraard voor Koen Looij, de 3-4 was een feit en Heicop tegen 10 man. Er werd door beide ploegen veel gewisseld, bij HSSC ‘61 moesten twee ingevallen spelers, Jesse Kooijman en Gijs Scheenhart, helaas voortijdig het veld alweer verlaten vanwege hun oude blessures. Marijn Pruijsers, Thom Kluvers en Yoran Aantjes waren de invallers en in de slotfase zorgden deze laatstgenoemde twee invallers er samen voor dat de gelijkmaker op het bord kwam. Thom Kluvers vond met een dieptepass Yoran Aantjes op snelheid. Hij dribbelde richting het DESK doel en schoof de bal beheerst langs de keeper, binnenkant paal rolde de bal het doel in: 4-4 in de absolute slotfase. Het arbitrale trio fungeerde vandaag uitstekend en verdient terecht de complimenten voor hun prestatie. Het sportieve duel eindigde dus onbeslist en maandag volgt de return in Kaatsheuvel. Het duel begint om 14.30u en de winnaar promoveert. Bij gelijke stand, welke score maakt niet uit, volgt tweemaal 15 minuten verlenging. Als hierin niet wordt gescoord, volgen strafschoppen.

DESK 3 verloor dit seizoen pas één duel op eigen veld en speelde driemaal gelijk, dus HSSC ‘61 zal een zware middag krijgen. Daarentegen haalde HSSC ‘61 dit seizoen op vreemde bodem 20 van de 45 punten in de competitie en kreeg slechts 15 goals tegen in uitduels. Bovendien leverde HSSC ‘61 deze nacompetitie al een topprestatie in het uitduel bij Wilhelmina ‘26, toen met 1-3 werd gewonnen in 120 minuten spelen. Beide ploegen zullen dus met vertrouwen naar het duel toeleven en de vorm van de dag zal bepalend zijn. Tot ziens op Pinkstermaandag!

De fotoreportage van deze wedstrijd werd gemaakt door Cindy Kool; bedankt!