Scheidsrechter

Pluijm, H.A.A.TH. van der

Accommodatie

Onbekend

Pinkstermaandag vond de return plaats in de promotie nacompetitie, waarin DESK 3 en HSSC ‘61 2 in het finaleduel een plek in de reserve 1e klasse konden bemachtigen. Het eerste duel eindigde in 4-4, in het uitduel in Kaatsheuvel werd nóg meer gescoord. Helaas voor de Heicoppers maakte de thuisploeg twee goals meer, waardoor niet HSSC ‘61 2 maar DESK 3 promoveerde. Het duel eindigde in 6-4.

Vooraf nuttigde de selectie een geheel verzorgde brunch in huize Kool, waar trainer Ton en zijn vrouw Hennie hun huis en tuin hadden opengesteld voor de selectie. Met gevulde maagjes vertrokken de selectie en flink wat supporters per touringcar, mede mogelijk gemaakt door enkele sponsoren op de achtergrond, richting Kaatsheuvel. Helaas mochten de goede zorgen geen positief effect hebben op het elftal, want evenals zaterdag, begon DESK 3 simpelweg beter aan het duel. Beide ploegen kregen in de openingsfase geen kansen, maar na iets meer dan 20 minuten brak DESK de ban. Bij een vlotte aanval over de niet goed opgestelde Heicopse rechterkant werd door een goede loopactie en steekbal ook het centrum compleet blootgelegd en kon de DESK-aanvaller vrij op het doel af. IJzig koel tikte hij de bal onder keeper Danny Kruyer door: 1-0. Na een half uur was het 2-0. Een corner belandde bij de tweede paal, waar Danny Kruyer niet goed reageerde op de hoekschop. De kopbal miste doel, maar in de doelmond kon DESK in twee instanties toch scoren: 2-0. Toen Nicky de Leeuw in de opbouw balverlies leed, kon DESK weer razendsnel counteren en niet voor de laatste keer vandaag scoorde het beheerst een uitgespeelde countergoal: 3-0 bij rust.

In de rust bleven Bart Klijn en Nicky de Leeuw in de kleedkamer achter om aanvallende impulsen aan het elftal te geven. Richard Kool en Kees de Nijs (beiden A1) vielen in. Ook wisselkeeper Ronald de Jong betrad het veld voor de licht geblesseerd geraakte Danny Kruyer. De ingevallen keeper was binnen 5 minuten getuige van de zoveelste gelukkige afronding door DESK. Of was het na 8 goals inmiddels meer kwaliteit dan geluk te noemen? Hoe dan ook, een afstandsschot werd door Yoran den Hertog van richting veranderd en belandde buiten bereik van Ronald de Jong op de paal. Binnenkant paal stuitte de bal terug het veld in, waar de linksbuiten scherper dan iedereen reageerde en de 4-0 maakte. Een gelopen koers, zo leek het, maar DESK gooide even wat minder energie in het duel en HSSC ‘61 scoorde tweemaal. Mark van Dalen schoot een directe vrije trap goed over de muur binnenkant paal tegen de touwen in de 66e minuut. Invaller Yoran Aantjes (voor Bas Scheenhart) trof kort daarna ook doel, toen Koen Looij hem zeer fraai voor de keeper zette. Ronald de Jong voorkwam eerst nog dat DESK scoorde met een goede redding op een inzet van de nummer 9 van dichtbij, maar het bleek uitstel van executie. In de 77e minuut counterde DESK na balverlies op het Heicopse middenveld vlijmscherp naar 5-2. Wederom een grote achterstand met nog een kwartier op de klok. In de 84e minuut werd Kees v/d Berg bij een hoekschop van Mark van Dalen van de sokken gelopen en scoorde Koen Looij beheerst de 5-3. Met een beetje blessuretijd zou er nog zo’n 10 minuten te spelen zijn, op zich voldoende voor twee goals. In de laatste minuut van de officiële speeltijd counterde DESK echter wederom succesvol naar de 6-3 en was het duel echt gespeeld, voor zover dat nog niet het geval was. Dat Yoran den Hertog in blessuretijd nog een voorzet van Kees v/d Berg binnen knikte, was leuk voor de statistieken en maakte de eindstand wat draaglijker voor de terneergeslagen Heicoppers. Het arbitrale trio had vandaag geen moeite met het sportieve duel en was niet direct van invloed op het spelverloop.

DESK 3 wint dus over twee wedstrijden gezien met 10-8 van HSSC ‘61 2 en bleek daardoor de sterkste ploeg in deze finaleronde. HSSC ‘61 feliciteerde DESK 3 met de promotie en wenste de ploeg alle succes in het nieuwe seizoen. Voor het vorig seizoen gepromoveerde HSSC ‘61 2 waren de druiven zuur, want de tegenstander was weliswaar beter, maar dat kwam toch ook zeker door het eigen falen. Zowel individueel als collectief bracht de ploeg simpelweg te weinig en DESK 3 wist wel raad met de mindere vorm hun tegenstander. Niettemin verdient de tegenstander uiteraard de complimenten, maar de Heicopse vorm was te mager voor promotie. De ploeg kende echter een meer dan goed debuutseizoen in de 2e klasse en mag uiterst trots zijn op een mooi seizoen. Komend seizoen ‘gewoon’ weer een jaartje in de 2e klasse en wij wensen het elftal en de staf daarbij veel succes en uiteraard veel plezier! Maar eerst genieten van het restant van een daverende feestweek en een welverdiende zomerstop.

Wederom dank aan Cindy Kool voor de uitgebreide, professionele fotoreportage!