Mannen, 1, 3e klasse D

21 oktober 2017 14:30

Totale offday voor Streefkerk bij Asperen, zo luidde om 19.00 zaterdagavond uur de kop van een artikel van regio-voetbal. En terwijl ik dat verslag las, dacht ik direct, ruil de namen in voor HSSC’61 en SVM, dan is het een kwestie van kopiëren en plakken voor regio-voetbal, want er zat een duidelijke parallel in die duels. Overigens besteedde regio-voetbal meer aandacht aan het verslag en was de quote van onze trainer: “we raakten geen pepernoot, helemaal niets.”

Om deze uitdrukking nog wat te analyseren, zocht ik even. Maar via google, kwam ik direct bij een artikel over penis & pepernoot terecht, waarbij slechts de laatste zin gewijd was aan de voetbaluitdrukking, we raakten geen pepernoot. De betekenis: heel slecht spelen.

En dan de wedstrijd tegen het lager geklasseerde SVM uit Maartensdijk. Met veel wind “over den akker” was het voor beide ploegen soms lastig voetballen. Daar waren we de vorige week ijzersterk waren, sloeg nu een soort verlamming toe. Na twintig minuten spelen viel me een sterk verdedigende actie van Kees de Nijs op. In een man-to-man duel moest hij het duel winnen, anders zou de SVM speler er door zijn en alleen op Niek afgaan. Kees, won het duel, maar wist ook een voortzetting er uit te persen. Vijf minuten later een identieke situatie, maar nu met Jari Aantjes als verdediger. Ook hij kwam als winnaar uit de strijd. Het goede gevoel daalde tot een nulpunt, want ondanks de sterk verdedigende acties van deze jongelingen, stelden we er aanvallend bitter weinig tegenover. Af en toe lag er echt de ruimte om de bal te geven en zou zomaar Arwin van Soest of Bas Scheenhart getorpedeerd kunnen worden. Het werd óf niet gezien óf het lukte niet. Het meest “hoopvolle” was misschien nog het schot uit de tweede lijn van Mark van Dalen, maar ook hij miste de precisie en het schot ging naast. Net voor rust viel de 0-1. En dan is het rust……

In de rust volgde er een bespreking. Met de wind in de rug moest er gezocht worden naar de gelijkmaker. Direct na rust is doorjagen van Arwin van Soest nog goed voor een mogelijkheid voor Frank de Goeij.  Daarna Floris Kool van dichtbij naast en Menno die goed doorkwam, werd vakkundig tegen de grond gewerkt op de rand van de zestien. De tegenstander speelde met het mes tussen de tanden, ofwel scherp en gedreven. Kansen waren er deze helft heus wel, maar om moedeloos van te worden, dat zat ook niet mee: vrije trap Nicky, omhaal Arwin, schot Floris, schot Jari: allemaal naast of over. Nicky van Dam nog een schot in de korte hoek, maar de keeper deed het goed en pakte deze doelpoging. Mark Steenbeek greep nog een keer in in een één tegen één verdedigende situatie, maar een kwartier voor tijd leek de macht verdedigend gebroken. SVM scoorde de 0-2 en 0-3 binnen 5 minuten. Floris Kool deed nog wat terug 1-3, maar net voor rust ook nog de 1-4.

Op dat moment krijg ik een appje met de tekst: “Leuk hoor, ik heb allemaal foto’s voor niks gemaakt. Geheugenkaart zat er niet in.” Vandaar dat de foto’s van deze middag ook ontbreken, maar het paste helemaal in het beeld van de middag. "Klopt", typ ik terug, "zit nog in mijn computer".

Je kunt er allerlei uitdrukkingen voor deze wedstrijd gebruiken: Los zand, geen beleving, geen pepernoot geraakt.

Het was als het fototoestel: Wel aanwezig, maar er zat niets in. Geen batterij, geen idee, geen focus, geen (beeld)overzicht, geen flitsers (flitsende spelers), geen precisie, geen oog voor elkaar, geen lens,

Gelukkig zijn de beelden niet opgeslagen en staat er niets in het geheugen. Hopelijk is dat bij iedere speler / staf zo. En anders even op de delete knop drukken. Deze wedstrijd snel vergeten.
De volgende wedstrijd… Benschop uit. Titelkandidaat als je het mij vraagt. Wat moet je daar tegenover zetten. Voor de spelers die het verslag lezen, het lijkt me duidelijk. Batterij opgeladen, focus op de wedstrijd, precisie, oog voor elkaar, snellere sluitertijd (sneller handelen)
Voor de supporters, u mag meer verwachten. Excuses voor deze offday.