Mannen, 1, 3e klasse D

25 november 2017 14:30

Black Friday, Grey Saturday. Het weekend waarin allerlei koopjes worden aangeboden vanwege black Friday, werd er ook gevoetbald.  De bedoeling was dat HSSC’61 de huis echter duur zou verkopen en het liefst punten zou pakken. Eén of drie….

De voorbeschouwingen bij supporters en spelers waren overwegend positief. Het zal toch ook wel eens mee zitten… Echter de  blauwe lucht verdween, grijze wolken pakten zich samen boven"Het Plein". Toch niet weer zo’n grey Saturday en daarmee bedoel ik een dag die in mineur zou eindigen?

Tegenstander Lopik voetbalt in de top 4 en als ik het goed begrepen heb, hebben zij dé derby van de streek (Lopik – Benschop) verloren. Daarmee is voor hen een belangrijke wedstrijd verloren, maar zeker het seizoen niet verloren en zij zullen er alles aan doen om bovenin mee te blijven draaien. HSSC’61 daarentegen moet noodgedwongen naar onderen kijken en weg zien te blijven van de laatste plaatsen. Dat laatste lukt nog maar niet.

En dan de wedstrijd. Een eerste helft met weinig kansen voor beide ploegen. Lopik schiet naast en Frank de Goeij kopt over. Een rebound voor de oplettende spits betekent 0-1, daarna nog een kopbal van Lopik net naast. Mark Steenbeek met een afstandsschot, hoog over.  Dat waren de meest serieuze aanvallen. Het viel ook niet mee om de Lopikse muur te slechten. Verdedigend stonden zij goed. Het was voor Heicop behoorlijk zoeken om daar iets tegenover te zetten. Rust 0-1.
In de rust werd het plan besproken om daadkrachtiger te kunnen zijn. En toen HSSC’61 na rust uit de kleedkamer kwam, was de intentie duidelijk. Meer druk naar voren. Voorzetten van Frank de Goeij en Ferry Uittenbogaard zorgden voor druk naar voren en dreiging.  Meer ruimte dan ook voor Lopik, dat ook schoot van afstand, maar naast. Een paar minuten later was het echter wel raak. Vanuit een snelle tegenaanval werd de bal tussen twee verdedigers van HSSC’61 gestoken naar de Lopikse aanvaller die de bal ontving, een paar meter meenam en Niek de Vos op het verkeerde been zag staan. Zijn afronding was helaas dodelijk en 0-2. De moed zakt je dan in de schoenen. Er was druk van Heicopse kant, Floris Kool wist met een goede individuele actie nog de 1-2 te maken en met nog 25 minuten te spelen hoopte iedere oranje-zwart hart dat er meer in zat. Jan Donker en Nicky van Dam schoten nog van afstand, maar helaas kwam het niet verder dan dergelijke momenten. Tristan Koet er in, voor een verdedigende middenvelder, maakte de aanvallend intenties wel duidelijk. Lopik hield goed stand en had zomaar de 3-1 kunnen scoren toen de aanvaller van Lopik de bal pardoes in de voeten gespeeld kreeg van keeper Niek de Vos. Echter hij probeerde een lob over de twee meter lange keeper en lobben over Niek….. dat is niet de beste keuze.

En zo is de einduitslag 1-2. Verliezen tegen Lopik kan. Een goede ploeg. HSSC’61 heeft weinig weggegeven, maar kon het aanvallend de tegenstander niet lastig genoeg maken. Wat de stand betreft was het weekend positief, want HSSC’61 steeg 1 plaatsje en dat zou dan net een veilige plek zijn. De komende wedstrijden volgt een interessante serie. Alle ploegen uit het linkerrijtje zijn geweest en nu 4 ploegen uit het rechterrijtje. We gaan niet te ver vooruit kijken. Allereerst alle ogen op komende wedstrijd. Uit tegen Kockengen. Een ploeg die Benschop en Lopik op gelijkspel wist te houden. Jaja, HSSC'61 is gewaarschuwd. De mouwen opstropen kunnen ze daar....

De tweede helft tegen zowel Jonathan als Lopik bieden perspectief. Misschien moeten we maar afspreken dat we in het vervolg eerst de tweede helft gaan spelen :-) . In genoemde helften liet HSSC’61 zien wat nodig is om het een tegenstander lastig te maken en te scoren. Kockengen zal er ongetwijfeld ook zo over denken. We kunnen dus uitzien naar een mooi voetbalgevecht aan de Wagendijk in Kockengen .