HSSC'61 kan leven met gelijkspel tegen DESTO

1 - 1

DESTO 1

Mannen, 1, 3e klasse D

17 februari 2018 14:30

Op een koude druilerige en zeer natte zaterdagmiddag werd er op zaterdag 7 oktober verloren met 5-1 van Desto. De titel van het verslag luidde destijds: “Uiterst teleurstellende middag voor HSSC’61 tegen DESTO”. Details van deze wedstrijd: Het was erg nat en bijzonder dat deze wedstrijd doorging. Floris Kool kreeg een grote kans in de openingsfase en Niek de Vos ging niet vrij uit bij het meevoetballen.  Deze spelers noem ik niet onbewust. Zaterdag 17 februari werden zij de matchwinnaars tegen DESTO.

Floris Kool moest “even” uit Souburg tuffen om dan na 155 kilometer het mooie en pittoreske dorp Hei-en Boeicop te bereiken. De afslag naar “Het Plein” te nemen en zo aan te sluiten bij de selectie van HSSC’61 1. Klasse!

De wedstrijd van deze middag werd onder een heus zonnetje gespeeld. In de morgen was het koud en moest er zelfs nog een wedstrijd worden afgelast vanwege een bevroren ondergrond. In de middag was het gewoon lekker. Supporters vonden dat blijkbaar ook, want zij waren in grote getale naar Het Plein gekomen. En je zou bijna supporters van DESTO en HSSC’61 door elkaar halen. Beiden hebben namelijk de oranje-zwarte clubkleuren en dezelfde Hummel kleding lijn.

De middag begint met het noteren van acties van verdedigers. Menno de Keijzer die zijn lichaam goed tussen de DESTO aanvallers zet en zo verdedigt. Mark Steenbeek die zich bijna verslikt in een bal maar op karakter kan herstellen. Jan Donker die een lastige tegenstander heeft, maar ook zijn verdedigende taken doet. Ferry Uittenbogaard heeft ook een echt rechtsbuiten tegenover zich, maar kan ook zijn aanvallende acties maken en Kees van den Berg is niet de langste, maar wint menig kopduel.  En zo gebeurt er de eerste 25 minuten niet veel. DESTO kan vooral de bal rondspelen, maar weinig kansen. Desto heeft een grote kans, maar die wordt overtuigend over geschoten. Arwin van Soest wordt na een mooie aanval tussen Frank de Goeij en Floris Kool buitenspel gegeven.

Maar dan komt er een moment dat het verdedigend even verslapt. Een terugspeelbal van een eigen verdediger gaat over de lange Niek de Vos heen. Helaas verdwijnt deze in het doel. Of het nu een eigen doelpunt is of de speler van DESTO die zijn hele lichaam in de strijd gooi, maakt niet uit. Hij telt. De bal is over de lijn en doelpunt 0-1. Als een terugkopbal te zacht is, is het fijn dat doelman Niek de Vos doet, waar hij zo goed in is. De ballen tegenhouden. De kansjes voor HSSC’61 zijn er voor Arwin van Soest die zijn bal van de lijn gehaald ziet worden en een kopbal van Floris Kool die eveneens van de lijn wordt gehaald. Zo gaat HSSC’61 met een ontevreden gevoel de rust in. DESTO is een goed voetballende ploeg en om resultaat te halen moet er uit een ander vaatje getapt worden.

Na rust zien we tot de zeventigste minuut een dominant en sterk HSSC’61. Floris Kool kan al snel na rust de 1-1 binnen schieten. Op aangeven van Jan Donker (hoorde ik) Zelf was ik namelijk nog druk met typen van berichten dat we weer begonnen waren en dergelijke. Heel kort na rust dus de 1-1. Arwin van Soest en Floris Kool combineerden er een aantal keer goed doorheen, waarbij de eindpass vaak net niet voldoende was. Mark Steenbeek opende een aantal keer op Frank de Goeij, maar ook hier was de eindpass er net niet. We noemen dit het creëren van mogelijkheden. Na de zeventigste minuut raakte de energie van de Heicoppers wat op en nam DESTO wat meer het initiatief, Maar Niek de Vos stond deze middag goed. Als de keeper nog een keer hard tegen Floris Kool aanschiet zou zomaar de 2-1 kunnen vallen.

Uiteindelijk kunnen we concluderen dat we wederom een prima tweede helft hebben gespeeld. Een gelijkspel tegen DESTO. Zowel tegenstander als Heicoppers konden leven met het gelijke spel.

Volgende week de derby tegen Everstein. Als het weer net zo mooi is, dan kan het wel eens erg druk worden in Everdingen. We zien uit naar een mooie wedstrijd. De ploegen hebben evenveel punten, en staan beide in de middenmoot. De ploeg die wint, maar stiekem naar boven kijken, want de ploegen die bovenin staan laten het de laatste tijd afweten. De ploeg die verliest mag naar beneden kijken. Kortom alles is aanwezig met dat, wat voetbal zo leuk maakt!