3 - 1

SC Everstein 1

Mannen, 1, 3e klasse D

26 mei 2018 14:30

Zaterdag 26 mei is de laatste wedstrijd van het seizoen. Ongeveer een wedstrijd “om des keizers baard.” Alleen bij een gelijkspel of een verlies van Lopik bij de hekkensluiter zou er nog iets te halen zijn, mits je zelf zou winnen. En daar zag het deze middag tot de rust niet naar uit......

Deze middag was er weer veel publiek op het duel afgekomen. We noemen de Eversteiners: vrienden, dus van een gespannen derby is er dan ook geen sprake. Kortom een lekker drukke, vriendelijke en gezellige middag.

Pupil van de week Ramon de With had een verzoek ingediend om ook bij de wedstrijdbespreking te zijn en zo begon Gerrit Molenaar zijn bespreking. Op het bord bij de wissels ook Ramon de With opgenomen.

Wedstrijdbesprekingen schrijven we over het algemeen niets van op. J e moet tegenstanders niet wijzer maken. Tijdens de wedstrijdbespreking  beluisterde ik  kreten als “trekkende bal”, “op basis van de positie ten opzichte van je tegenstander”,  “teamtactisch goed staan” en “luister goed wat ik je nu ga zeggen, Kooltje”. De spelers worden dan uiteraard geacht te luisteren en de teksten te begrijpen. Nog twee verhelderingsvragen aan het eind en een vuist op de tafel van één van de spelers doen mij beseffen dat ze (de spelers) er tegenaan kunnen. Buiten gekomen treedt de warmte je tegemoet. Succes spelers!

Om half drie beginnen we dan. In de eerste tien minuten lijkt het initiatief voor HSSC’61. Bas Scheenhart geeft de bal mee aan Tristan Koet, die op zijn beurt de bal aan Koen Looy geeft, maar over schiet.  Even later lijkt er gevaar te komen als de keeper veel tijd neemt om de bal weg te schieten en Arwin van Soest doorjaagt en bijna de bal op de doellijn kan blokken. Floris Kool heeft nog een lop/schot die naast gaat. Jari Aantjes kan een aantal keer op rechts doorstomen. Dat zijn de eerste tien minuten. Daarna is het echter Everstein dat de wedstrijd bepaalt. Het begint met een schot van Everstein. Gevaarlijk. Daarna een bijna zeker doelpunt van Everstein, maar Jan Donker weet de bal nog van de lijn te halen. Kort daarop wordt de 0-1 binnengekopt. Daarna weer een schot van Everstein, maar naast. Floris Kool kan nog een keer koppen, maar over. Arwin van Soest mag daarna door, maar de bal wordt door de keeper uit de korte hoek getikt. Uit een corner kan Floris Kool de bal op de slof nemen, maar de keeper van Everstein staat goed en uit een verre ingooi kan Floris Kool, Tristan Koet in stelling brengen die over schiet. De twee minuten voor rust bieden dus weer hoop.

De tweede helft wordt er een teamtactische omzetting gemaakt. Kees van den Berg gaat de (schaduw)spits onschadelijk maken en Jan Donker komt meer naar voren te spelen. De eerste minuten is het Kees van den Berg die duidelijk maakt wat in dat soort wedstrijden nodig, namelijk passie en strijd. Een sliding langs de zijlijn, een kopbal en een stevig fysiek duel geven aan hoe hij er in zit. De eerste kans die HSSC’61 krijgt is uit een vrije trap. Arwin van Soest geeft deze voor in het strafschopgebied en Bas Scheenhart kan een schijnbeweging maken met zijn hoofd en via de borst gaat de bal in de goal 1-1 en dat geeft blijkbaar energie. Ruim vijf minuten later een geweldig doelpunt. Vooraf gegaan door een geweldige trap van Menno de Keijzer. Hij mag een vrij trap nemen van randje eigen zestien. Ziet Floris Kool op rechts vrij staan. Hij bedient hem op de rand van de andere zestien. Floris kapt en krult met zijn linker de bal op een Robbenachtige manier binnen. De wedstrijd kost blijkbaar veel kracht. Van beide kanten ontstaan er nog wel kansen, maar de energie vloeit uit de wedstrijd. Niek de Vos heeft nog een mooie redding in huis en Arwin van Soest schiet nog een keer tegen de keeper aan. Het is Frank de Goeij die aan alle spanning een einde maakt. Een individuele actie weet hij te bekronen met de 3-1.

Na de wedstrijd is het tijd voor drankjes en genieten van het afgelopen seizoen. Binnen de club zijn er altijd mensen die van statistieken houden.  Zo keek ik even naar statistieken van 2010-2011, tweede elftal, waar ik ooit zelf deel van uitmaakte. Leider Hens de With maakte daar de meeste minuten in de competitie, namelijk 1689.  En in de nacompetitie 180.  Leuk om na zoveel jaar nog eens naar te kijken.

Voor het eerste elftal worden er ook statistieken bij gehouden. Laten we allereerst maar eens beginnen met de stand.

Seizoen 17/18 wordt nog toegevoegd, maar ik kan u vertellen dat er 45 punten zijn behaald. Daar konden we dit seizoen wel 26 wedstrijden voor gebruiken. Reden genoeg om trots te zijn en dat is wat we ook horen van veel supporters. Had er meer ingezeten? Als we kijken dat we de eerste periode met 8 punten afgesloten hebben en in periode 2 en 3, 2x19 punten, dat is 38 punten haalden, kunnen we gerust zeggen dat we in een flow hebben gezeten en we in de beginfase het lastigst is geweest.

Verder zien we Arwin van Soest (2340 minuten) , Floris Kool (2313 minuten)en Menno de Keijzer (2309 minuten) die alle wedstrijden hebben gespeeld. Arwin van Soest speelde zelfs alle 26 wedstrijden 90 minuten.

We nemen aan het eind van die seizoen ook afscheid. Mark Steenbeek die 23 wedstrijden speelde (1978 minuten) was deze laatste wedstrijd geschorst. Mark zal het rood-witte tenue van Leerdam Sport weer aantrekken. Dichtbij en bekend voor hem. Succes daar!

Floris Kool, al enkele jaren onze vaste spits, heeft een productief seizoen achter de rug. Twintig doelpunten en elf assisten heeft hij op zijn naam staan. Als spits door het publiek geroemd, geloofd en soms bekritiseerd,  is al die jaren enorm belangrijk geweest voor HSSC’61. Bij Heukelum zullen ze ongetwijfeld blij zijn om met Floris een sterk balvast aanspeelpunt te hebben, die ook nog eens goals kan maken en anderen kan bedienen.  Succes Floor!

De een-na-laatste die ik noem ik Arwin van Soest. Deze speler ken ik al wat langer. Ooit bij de jeugd jaren achter elkaar laatste man en stofzuiger achterin. Maar daarna steeds meer naar voren geschoven. Zijn inzet en longinhoud worden over het algemeen geroemd door het publiek. Dit seizoen goed voor 7 assisten en 17 doelpunten. Zijn vervolg ligt bij onze buurclub LRC Leerdam. We wensen ook Arwin veel succes toe.

Als laatste die afscheid neemt ben ik zelf. Drie geweldige seizoenen heb ik meegemaakt. Drie jaren in de derde klasse. Met de trainers Marten Boverhof en Gerrit Molenaar mocht ik samenwerken. Mooie dingen gezien en geleerd van hen. De samenwerking met de overige stafleden Tom Bruynes, Margreet Klijn en Hens de With was altijd een genot en ik denk dat we elkaar op onze eigen wijze aanvulden. Bedankt! Alle spelers bedankt voor de ontspannen en eerlijke manier waarop we met elkaar omgingen (en zullen gaan) Over tien jaar komt er een HSSC’61- 7 en bij deze alvast vastgelegd dat we elkaar dan weer zullen zien. Jullie wellicht wat ouder, wijzer en afbouw van een carrière in de Tweede Klasse ?? Mijn functie bespreken we dan wel :-)

Daarnaast bedank ik graag het publiek van HSSC’61. Wat een betrokkenheid! Bij tegenslagen soms  kritisch, bij overwinningen collectief genietend. Support zoals het hoort. Bij het vertrek van spelers en anderen staan er altijd weer nieuwe mensen op. Daarom wens ik HSSC’61 1 heel veel succes toe en als trainer van de JO19 en HSSC’61-er zal ik jullie van dicht bij blijven volgen!

Einde seizoen! Forza Heicop! Mooie club, mooi seizoen, mooie spelersgroep en staf. Genoten!