Jerome van Wijk (intikker)
70'

Mannen, 4, Groep 7 19

2 september 2017 14:30

Vorige week ben ik begonnen met het verslag van een 2-2. Vandaag was de eerste beker wedstrijd tegen Noordeloos 4. Eerder had ik al de ruststand bij Asperen tegen LRC gekeken. Daar stond het 1-3. De tegenstanders in de beker. Wij moesten dus wel werken aan ons resultaat. Dit om meteen goed te beginnen aan de beker. We weten dat we een leuk team hebben, maar resultaat geeft dan de extra energie voor de komende wedstrijden. En dan komt er weer een kunstgrasveld waar we op moeten voetballen. Niet echt het favoriete veld voor velen voor ons. Toch pakte het vandaag niet verkeerd uit.

Met 15 spelers konden we de strijd aangaan. wel een fijn gevoel. Daarbij zou ik ook mijn 1e wedstrijd als gresnrechter functioneren. Het was afwachten of ik de hele wedstrijd zou volhouden, maar het is gelukt. Verder was het eigenlijk zoekend bij ons. Noordeloos had de overmacht met voornamelijk het middenveld. Hierdoor was het Noordeloos die de kansen kreeg. Gelukkig stond Maurice goed en wisten ze hun kansen niet te maken. Daar kwamen wij dus goed weg. Zelf zetten we daar te weinig tegenover. tot halverwege de 1e helft er wel 1 kans kwam. Maurice trapte de bal uit en Jerome wist de verdiging en de keeper te verschalken. Onverwacht en misschien zelf tegen de verhouding is wel 0-1 voor. Nog geen minuut later was de wedstrijd al bijna gespeeld. Een afvallende bal wist Jeroen tot doelpunt te promoveren. Hierdoor kwam de 0-2 op het scorebord. Noordeloos kreeg de kans voor de aansluiting, maar wederom stond Maurice in hun weg. Vlag voor de rust wist Jaap ook nog de 0-3 te maken. 1 op 1 voor de keeper, en hij wist de bal over de 2 meter lange keeper te krijgen en voor ik het wist, zat de bal erin. Fijn om met 0-3 te rusten, maar echt zeker waren we nog niet. Noordeloos wist goed tegenstand de bieden en we hadden we het eigenlijk best lastig.

De 2e helft begon eigenlijk best wel saai. Niet het beste voetbal en dat met 4 wissels. Mede hierdoor kreeg Noordeloos weer een kans maar wisten de bal niet te scoren. Halverwege de 2e helft was daar de 0-4. Wilco slingerde bal boor en Jerome wist dan de bal in het doel te verwerken. Hierna kwamen er dus meer pijntjes bij Noordeloos. Ook nog 1 grote kans. Maurice wist de eerste bal te keren, vervolgens wist nr. 6 van Noordeloos te verdedigen op onze doellijn en een 3e poging was ook gekeerd door Maurice. Niet veel later was het Eimert die in gevallen was, Jerome te vinden. Die wist zijn 3e van de wedstrijd te maken waardoor er een 0-5 tussenstand op het scorebord te zetten. Noordeloos kreeg meer pijntjes en stonden op een bepaald moment nog met 10 man. Zelf waren we ook wel klaar en nadat 1 grote kans niet gescoord werd, wilden we de 0 houden. Nu we Maurice hadden scheelde dit wel en wisten we ook de 0-5 eindstand over de streep te trekken.
Mede hierdoor staan we bovenaan in de beker en volgende week wacht ons Asperen 5. Voor het eerst een wedstrijd op kurk. Natuurlijk hopen we op een mooi resultaat en kunnen we doorpakken in de beker. De kansen die we creëerden wisten wij af te ronden. De kansen die Noordeloos kreeg, werden geen doelpunt. Een mooi resultaat en extra vertrouwen aan de groep. Hopelijk kunnen we de aankomende weken doorpakken en dan kunnen we zeggen dat we klaar zijn voor het seizoen.