Jeroen Kool (schot)
73'

Mannen, 4, 5e klasse 14

23 september 2017 16:00

Vandaag is de dag, dat we eindelijk aan de competitie mogen beginnen. Na 3 bekerwedstrijden ben je wel aan toe om helemaal te storten om een mooi seizoen te voetballen. En dan is de eerste tegenstander Groot-Ammers 5. Eind vorig seizoen wisten we gelijk te spelen tegen het 4e elftal van deze club. Het vertrouwen in een goede afloop was er dus wel. Natuurlijk mag je er niet vanuit gaan, maar zelf wil je in de flow blijven. Met 17 man op papier, maar zonder scheidsrechter in 1e instantie. Gelukkig wilde Walter wel fluiten en konden we eindelijk op het zonovergoten Het Plein aftrappen. En de complimenten voor Walter voor het goed leiden van deze lastige wedstrijd.

Meteen was het duidelijk dat het geen walk-over zal worden. Groot Ammers altijd al een stugge club, wist ons met vlagen te verassen. Maurice moest zelfs nog een keer ingrijpen. De kansen voor ons stapelde zich op. Wilm, Jaap en Jerôme wisten helaas het net nog niet te vinden. Halverwege de 1e helft was het dan eindelijk raak. Een vrije trap voor ons die snel genomen werd. Jerôme vond Erwin en die wist Jaap een open kans te geven. Deze wist hij koel af te ronden en eindelijk was daar de 1-0. Dan is de druk al iets minder, maar 1-0 blijft mager. Hij hoeft dan maar 1 keer goed te vallen. We konden tenminste deze stand tot aan de rust behouden. Maar beter moest het wel in de 2e helft.

Met een paar wissels, gingen we dus opzoek naar meer in de 2e helft. Zo gebeurde het kan ook. wederom wat kansen maar niet echt hele grote. Groot Ammers probeerden onze plaatselijke Neuer te verschalken, maar Maurice wist de bal toch nog tegen te houden. Een fout in de verdediging bij Ammers zorgde voor een grote kans. Een terugspeelbal waar Jerôme tussen zat en die wist vervolgens Eimert vrij te spelen. Die wist met een slimme beweging de bal langs de keeper van Groot Ammers te spelen. Vervolgens rolde hij er simpel in. 2-0 en eigenlijk ook de grootste druk eraf. Met nog 10 minuten op de klok gebeurde toch nog iets onverwachts. Gijsbert wist Jeroen de diepte in te sturen, waardoor hij vrij kwam te staan voor de keeper en in alle rust kon hij de 3-0 erin schuiven. Dit was tevens ook de eindstand. Met dit resultaat staan we 4e in de competitie. Na de de bekerwedstrijden is dit een heerlijk vervolg. De eerste halte is genomen en ondertussen hopen we dat we verder kunnen rollen. Volgende week wacht een uitwedstrijd bij Sleeuwijk 7. Maar het genieten na deze winst met de nodige bier en balletjes was erg fijn. Hopelijk kunnen we volgende week de winst reeks een goed vervolg geven.