80'
Nick Verkerk (vrije trap)

Mannen, 4, 5e klasse 14

30 september 2017 15:00

Vandaag de 2e competitie wedstrijd. Dit keer is de tegenstander Sleeuwijk 7 in Sleeuwijk. Hun hadden in hun eerste wedstrijd weten te winnen van Asperen 4. Het zou dus een geduchte concurrent moeten zijn. Tenminste, dat was de verwachting vooraf.
Het was namelijk zo dat HSSC'61 4 meteen Sleeuwijk 7 bij de keel wist te grijpen. Sleeuwijk kwam er niet uit en dit leverde Heicop zomaar een paar kansen op. Helaas zonder succes. Toch was het na een paar minuten al raak. Gijsbert wist Walter te vinden en hij krulde de bal heerlijk in de verre hoek via de binnenkant van de paal in het doel. Toch een lekker begin, maar we kregen alle ruimte om te voetballen. We gingen dus op zoek naar meer. Niet veel later wist Eimert de 0-2 te scoren op aangeven van Jerome. Dan denk je dat je er bent en meer doelpunten wil maken. Sleeuwijk lag eigenlijk al op de pijnbank, maar dan begint de twijfel in de groep. Er waren wel wat kansen voor ons, maar geen doelpunt. Sleeuwijk kon er maar weinig tegen over stellen. Mede daardoor werd het in het eind van de 1e helft ook wat rommeliger.

Dit resulteerde dus in de 2-0 ruststand. Tijdens de rust zei ik nog, dat we op moesten passen. Een paar jaar geleden kwam Sleeuwijk toen ook terug in de wedstrijd, toen ik nog bij ons 2e als grensrechter actief was. Sleeuwijk is een stugge ploeg met veel ervaring.

En waar we al voor vreesden, werd werkelijkheid. Wij waren totaal de weg kwijt, waardoor Sleeuwijk in een half uur tijd de 0-2 tussenstand, had omgebogen in een 3-2 tussenstand. Dit terwijl je eigenlijk de betere bent. Zeker gezien de 1e helft. HSSC'61 4 rechte de rug en toch kwam daar het wonder. René dwong de tegenstander tot een assist voor Rick. Hij wist de bal met een knappe volley in het doel te werken. 3-3. En met nog 10 minuten op de klok was het Nick Verkerk die een vrije trap op bijna 30 meter snoeihard in het doel wist te schieten. 4-3 voor. Nog een paar zenuwslopende minuten. Zouden we ongeslagen verder gaan en op 6 uit 2 komen? Het werd iets feller en een klein opstootje erbij. Maar eindelijk was daar het laatste fluitsignaal en konden wij 3 punten bijschijven. Het ging niet gemakkelijk maar het resultaat is er. Hierdoor staan wij op het moment van schrijven 3e. (er kan nog 1 ploeg eventueel overheen op doelsaldo) Nou weten we wel dat we best wel een drankje lusten na de wedstrijd. We gingen dus op weg om op Het Plein nog een afzakkertje te nemen. Zwaarbevochte overwinning, maar de 3 punten binnen. Tenminste dat was wel het idee. Alleen waren er wat spelers en het technisch hart, die alsnog bij Sleeuwijk lieten zien waar wij ook goed in zijn. Zo blijkt maar weer dat de communicatie in de groep af en toe nog wel te wensen over laat. En gezien de Kelderklasse filmpjes die ik gezien heb, (de Kelderklasse is een facebook pagina waar menig filmpje en foto voorbij komen van elftallen die in de onderste regionen van het amateurvoetbal spelen) Was het nog best gezellig en doen onze spelers vanavond het licht uit bij Sleeuwijk.

Volgende week staat er een uitprogramma tegen Asperen 4 op het programma. De All Stars van Asperen 4 hebben zelfs al contact gezocht met de media. Dan zullen wij kijken, of hun vooral de 3e helft kunnen scoren. Al zal de 1e en 2e helft misschien nog wel belangrijker zijn. Hopelijk is de communicatie binnen onze groep dan ook verbeterd.