80'
Wilm Koemans (schot)

Mannen, 4, 5e klasse 14

7 oktober 2017 15:00

Vandaag mochten we aantreden tegen de Asperen 4. Ik had me afgemeld voor deze wedstrijd. Soms moet je keuzes maken. Dit keer dacht ik er aan dat het team zich wel kon redden. Gezien hun berichten, haddden ze voornamelijk de focus op de 3e helft.

Ondanks dat ik er vertrouwen in had, dacht ik toch dat ik een extra thuiswedstrijd niet aan mij voorbij mag laten gaan. En ik was eerder terug. Dus even snel Maurice opgepikt en doorgereden naar Asperen. De verassing was dus groot voor de groep, toen ik na een paar minuten spelen aan kwam lopen.
En ik had nog koud de vlag overgenomen van Raimond, en niet door de regen, maar daar was de 0-1. Een afvallende bal wist René heerlijk binnen te schieten. Nou ben ik niet iemand die op de borst slaat, maar het is wel lekker. Een stukje timing.
We hadden het betere voetbal. Maar Asperen wist er wel snel uit te komen. Goede spitsen. en die wisten dan ook vrij snel de 1-1 te maken. Al waren we de betere, de doelpunten tellen. dus weer op zoek naar meer doelpunten. Door een blessure van Marko na een spagaat op het gladde veld, was Jerôme er in gekomen. die wist zich knap met een pirouette vrij te spelen en de bal voor te leggen op Wilm. Die vervolgens de bal netjes binnen schoof. 1-2 en toch iets minder de druk. Het leek soms net ballet op het veld. Marko zit al te twijfelen om over te gaan, maar dat zullen wij niet accepteren. Zo gingen we verder op zoek naar meer. Asperen lag eigenlijk aan het eind van de 1e helft op de pijnbank. Maar helaas zat het niet echt mee. Een kopbal van Jaap werd van de lijn gehaald waardoor we met 1-2 voorsprong de rust gingen opzoeken.

Helemaal doorweekt van de regen en dan ook koud, hadden we een lekker bakje thee. Om toch te proberen op te warmen. Al is dat te weinig om echt op temperatuur te komen.

Gelukkig was het droog toen we naar buiten gingen. Even dan. Het begon al snel weer echt door te regenen. En niet alleen met neerslag. Binnen 6 minuten wist Jerôme 2 maal doel te vinden. Eerst op aangeven van Wilm en later van Eimert. Dan voetbal je toch iets fijner. Iets meer afstand en we zaten er lekker in. Asperen kwam helaas wel terug tot 2-4. Dan word het toch weer spannend. Gelukkig hebben we dan René die de lijnen kan uitzetten. Met een splijtende pass wist hij Jerôme weer in stelling te brengen. Hij maakte zijn 3e en we stonden ook weer op 3 doelpunten voorsprong.

En 10 minuten voor tijd was het ook de 2-6. Gijsbert stuurde Wilm weg en hij maakte zijn 2e van de wedstrijd. 2-6 en er was nog tijd op meer. Maar dan krijg je alsnog een extra doelpunt tegen. Met nog 6 minuten te gaan was daar de 3-6. Al lijkt het dan te weinig tijd te zijn, je vreest er wel voor. We gingen dus voor meer, alleen was niet altijd het vizier op scherp. En toen floot de scheids voor het eind.

9 punten uit 3 wedstrijden. En dat terwijl er 2 concurrenten tegen elkaar speelden. al kan je na 3 wedstrijden nog niets zeggen. De top 6 zit nog binnen 3 punten van elkaar. Hierdoor word volgende week de thuiswedstrijd van ons 4e tegen Altena 5 wel enorm belangrijk. Neem je de koppositie over, of ga je de aankomende weken tegen een achterstand aankijken. Maar we mogen blij zijn met onze nieuwe aankoop. Een heerlijk box waar we na de wedstrijd ook kunnen genieten van heerlijke 3e helft muziek. Het was nog even wennen, maar het ging wel goed. Hopelijk kunnen we volgende week echt de box testen.

Daarom ook een oproep, om ons elftal volgende week te komen supporteren. Om 13:30 trappen we af op Sportpark Het Plein. dus kom iets eerder, en help ons naar de overwinning tegen Altena 5. Dan kunt u daarna ons 1e elftal supporten tegen Maarssen 1. Maar voor nu hopen we dat het andere Oranje zich kan plaatsen voor het WK.