61'
75'

Mannen, 4, 5e klasse 14

4 november 2017 16:30

Allereerst begin ik met het maken van mijn excuses. Vorige week moesten de jongens van "Heicop 4" het opnemen tegen Noordeloos 5. Helaas was ondergetekende niet in staat om erbij te zijn, waardoor een verslag onmogelijk bleek. Het resultaat was er wel. Er werd met 1-6 gewonnen.

Vandaag was het de opening van het kunstgrasveld. Ondanks dat we er al weken op voetballen, was het nu de eer aan het vlaggenschip van HSSC'61 om het veld officiëel te openen. Eigenlijk kon je die wedstrijd het voorprogramma noemen. Want pas toen wij begonnen, was het echt genieten. Het was droog en met een volle bank was Arkel 5 de tegenstander van vandaag. En ze begonnen meteen goed uit de startblokken. Maar eigenlijk de volgende uitbraak van ons was ook meteen de 1-0 daar. Jerôme kon de bal niet genoeg op doel schieten, en wist vervolgens Jeroen te vinden. Die wist de bal wel in het doel te werken. Arkel probeerde het wel, maar ze kwamen er niet goed uit. Na 12 minuten was er al de 2-0. Een goed genomen corner van Jeroen kwam bij Marco terecht en die wist de bal achter de keeper van Arkel 5 te plaatsen. Dan zou je denken om lekker zo door te gaan. En het was duidelijk de dag van Jeroen. Niet veel later was het Marco die een voorzet gaf en door de verdediger van Arkel in eigen doel werd geplaatst. 3-0. Zelfs voor rust werd het ook nog 4-0. Jeroen gaf wederom een assist. Nu was Jerôme het eindstation. Aan het eind kwam Arkel er toch nog 1 keer goed uit en wisten ze Nick te verslaan. 4-1 ruststand.
De 1e helft gaf ons vertrouwen. Voetbal ging goed en we stonden ook op de juiste plaatsen. We zagen ook al voor de wedstrijd, dat Altena ook veel doelpunten gescoord had vandaag en dus moesten wij ook proberen zo veel mogelijk te scoren.
De 2e helft begon wel erg rommelig voor ons. Veel zoeken en te snel en ongecontroleerd passen. Arkel deed er in die minuten niet heel veel mee. En dan moet je toch de rug gaan rechten als je iets wil.  Dit leverde toch opeens alle vrijheid op voor Jaap. Hij wist in alle kalmte de bal heerlijk in de hoek te schieten. 5-1. Het was nog wel zoeken daarna voor meer. Er gingen meerdere dingen toch fout. Na nog een paar minuten aanmodderen in het veld, moest ik ze maar helpen met coachen. En of dat het door mij kwam, of het geloof in het team, dat weet ik niet. Maar daar was wel de 6-1. Wederom was Jaap het eindstation, nu op aangeven van Erwin. En nogmaals wist hij de bal af te ronden.
We kregen de wedstrijd weer in handen en bij Arkel leek alle overgebleven energie letterlijk weg te stromen. Bij ons was het zoeken naar scherpte. Jaap miste zijn kans op de hattrick. En ook anderen wisten niet geduldig te blijven om een goed schot af te geven. Vlak voor tijd kwam dan toch de 7-1. Onze mede-leider Klaas wist een afgevallen bal met een snoeihard schot in de goal te werken. Waarschijnlijk zal de keeper van Arkel de bal 's nachts nog vaak hebben zien verschijnen. Maar ondanks dat we niet de hele wedstrijd goed bezig waren, was dit wel 1 van onze betere wedstrijden. Er zat nu ook niet heel veel meer in dan deze uitslag. We konden dus gaan genieten bij de 3e en 4e helft. Wel gezellig dat er ook wat spelers van Arkel gezellig bleven.
Volgende week de wedstrijd tegen Hardinxveld 8. Weer op papier een sterke tegenstander. En wederom een wedstrijd, waar we ons zelf meer lucht kunnen geven bij winst.