2 - 5

HSSC'61 4

Mannen, 4, 5e klasse 14

2 december 2017 14:30

Dat is 1 van de weerspreuken over december. Niet iedereen zal deze uitspraak kennen, maar vandaag was het wel van toepassing. En dat als december pas net begonnen is. Iedereen is in de ban van sinterklaas met zijn pieten. Zijn we wel braaf geweest en zullen we iets krijgen van de goedheiligman. Verder staat december ook bekend vanwege de lijstjes. Top 1000 allertijden, de Evergreen top 1000 en nu mogen we ook stemmen voor de Top 2000. Het is eigenlijk het begin om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Ik zou daar mee ook kunnen verder gaan, maar waarschijnlijk zijn we nog niet klaar dit jaar. Op papier staan er nog 2 wedstrijden voor de competitie en 1 voor de beker. Daarom wil ik het graag over onze uitwedstrijd hebben tegen Almkerk 5. Een topper als we kijken naar de ranglijst. Wij de nummer 2 en Almkerk de nummer 3 van de competitie. Beide ploegen hebben hetzelfde aantal punten. We hadden gelukkig ook een uitgebreide selectie tot onze beschikking. De mist hing als een muur over de velden en de kou was ook zeer aanwezig. Mede door de een gebruikelijke file op de A27, waren we allemaal maar net op tijd aanwezig. Laurens was ook op het laatste moment opgeroepen omdat Maurice niet de hele wedstrijd kon keepen. En dan is de voorbereiding niet ideaal. Toch was er eigenlijk weinig aan de hand. Al in de 1e minuut was het Wilm op aangeven van Jerôme die de 0-1 wist te maken. Lekker maar ook vreemd. Almkerk was toch eeen geduchte tegenstander. En dat bleek dus later ook. Bij een corner wisten ze hun lange, lange spits te vinden. Hij kopte de bal simpel in het doel. 1-1. Ondanks dat we het betere spel hadden, vrees je altijd tegen deze tegenstanders. Gelukkig stonden we achterin goed en wisten we met wisselend spel meerdere kansen te creeëren. Dit leverde al een kans op voor Wilm, maar hij wist dit cadeautje niet uit te pakken. Even later was het Jeroen die Marco de weg stuurde. Het was net op eigen helft doen Marco vertrok en wist vervolgens de keeper te verschalken in de lange hoek. 1-2. En dan moet je doorpakken. Vlak voor de rust was er dan ook de 1-3. Gijsbert wist met een splijtende pass Jerôme te vinden. En hij kon zijn 1e van de wedstrijd maken. Maar belangrijker was de afstand die we hadden bereikt. Zo konden we met een goed gevoel de rust in. En lekker opwarmen. Dat was ook wel nodig.
De 2e helft begon en weer was het snel raak. Nu was het de 2e minuut na rust. In de kluts was het Klaas die Jerôme wederom de kans gaf om te scoren. En daardoor stond het 1-4. Op zo'n moment denk je dat het wel binnen is. De organisatie voetbalde wat gehaaster achterin. Zoekend naar oplossingen en moeite met de lange, lange spits van Almkerk 5. Mede hierdoor wist Almkerk zich terug in de wedstrijd te werken. Door verdedigend verkeerd te handelen, wisten ze de 2-4 te maken. Tenminste, het was een cadeautje. De bal was niet volledig over de lijn, maar de scheids besloot een doelpunt. Jaap wist vervolgens de paal te raken, Nick de lat, maar geen doelpunt. Het duurde tot diep in de 2e helft, voor de eindstand op het scorebord kwam. Maurice nam een corner die wij hadden gekregen. Paul wist slim een tegenstander van de bal te houden, waardoor wederom Jerôme daar stond. En die wist in 2 pogingen de 2-5 aan te tekenen. Niet veel later floot de goed fluitende scheidsrechter voor het eind. Na de wedstrijd in de kantine van Almkerk 5, zag ik meerdere uitspraken van de grootste voetbal psycholoog , Johan Cruijff, op de muur staan. Één daarvan was, "Ik maak eigenlijk zelden fouten, want ik heb moeite me te vergissen." Maar we zijn mensen en een vergissing is altijd mogelijk. En toch hoop je dat iedereen de volgende keer niet dezelfde fouten maakt. Wij zullen het volgende week thuis moeten opnemen tegen SVW 3. Al staan ze laag, wil dat niet zeggen dat we ze moeten onderschatten. En hopelijk geven we geen cadeautjes weg. Sinterklaas is dan al weer terug naar Spanje. Maar eerst maar hopen dat de wedstrijd door kan gaan. Deze maand staat ook bekend vanwege de vorst en regen.