61'
65'

Mannen, 4, 5e klasse 14

24 maart 2018 14:30

Vandaag kunnen we eindelijk zeggen dat het lente is. Een heerlijke zon. Een aangename temperatuur en de tegenstander is Schelluinen 4. Ondanks dat ze laag staan, is het niet te verwachten dat het een walk-over zal worden. Onze spits en (Reserve-)keeper waren uitgeleend aan ons 3e elftal. Verder waren Wilm en Gijsbert ook afwezig. Vv Schelluinen is bekend, vanwege het CBR loket die daar bij het voetbalveld zit. Ook is vandaag de dag, dat Johan Cruijff overleed. Nu ondertussen 2 jaar geleden. Verder is het de dag, voordat de zomertijd in gaat. Iedereen heeft het over het nieuwe F1 seizoen heeft die dit weekend begonnen is en onze hervatting van de competitie met deze wedstrijd. Dit om de spanning in de competitie vast te houden.

De scheidsrechter kende ik nog van een andere wedstrijd een paar jaar geleden. toen streden we met Schelluinen 2 voor de titel en promotie. En nu was ik terug bij de club die wij toen verslagen hebben in de nacompetitie. Thuis wisten we met 4-1 te winnen van Schelluinen 4. Maar ook Schelluinen heeft personele problemen. De wedstrijd begon dus ook in ons voordeel. Schelluinen kwam er niet aan te pas en het duurde best lang voor we de score konden openen. In de 17e minuut was er een scrimage. Marco wist de afvallende bal vervolgens tegen de netten te schieten. We waren begonnen. Het regende kansen. Nick, die jarig is vandaag, Jeroen, Marco en Raimond wisten hun kansen niet tot doelpunt te verwerken. Na ruim een half uur wist Jaap op aangeven van Nick wel de 0-2 te maken. Als het lang 0-1 blijft ben je toch bang voor de counter. Gelukkig stond de verdediging erg sterk vandaag. Vlak voor rust wist ook Erwin de bal nog tot doelpunt te verwerken. Hij wist de bal netjes in de kruising te schieten. Niet veel later was er de rust.
Schelluinen had al wat extra blessures gekregen en wilde al de wedstrijd niet zo lang meer laten duren. Klaas en Eimert kwamen binnen de lijnen en zo ging het hard. Binnen 2 minuten wist Klaas de 0-4 te maken op aangeven van Jaap. Even later was het weer Jaap die wederom Klaas wist te vinden. 0-5. Ook Eimert pakte zijn doelpunten mee. De 0-6 ging via de binnenkant paal. Volgens mij ook een assist van Nick. De 0-7 was weer voor Jaap op aangeven van Klaas. De 0-8 was van Erwin en de 0-9 en 0-10 waren weer van Eimert. In de laatste 20 minuten werd er niet meer gescoord. Voor het eerst de dubbele cijfers behaald, terwijl de groep niet compleet was.
Na afloop waren er nog discussie over hoeveel er in een flesje bier zit. Je moet tenminste ergens nog over praten. Natuurlijk kwam ook, ondanks de afwezigheid van Wilm, de F1 race in Australië ter sprake. Maar voordat we dat kunnen zien, moeten we de wekker wel zetten. Morgen om 07:10 begint de race. Maar voor iedereen, de zomertijd gaat in. dus de tijden gaat vannacht een uur vooruit. Raimond liet zich weer van zijn beste kant zien en verder hadden we gewoon een geweldige middag. Volgende week mogen we tenminste weer verder met de thuiswedstrijd tegen Noordeloos 5 om 14:30 uur. Hopelijk heb ik dan weer een fijne en rustige middag. Al moet het team daar wel voor zorgen. Mogelijk is het de enige wedstrijd dat we de dubbele cijfers gehaald hebben in deze competitie. Maar met een 2e plaats in handen, zijn we tenminste niet een one day fly. Voor de mensen die dan willen weten hoe het met de zomertijd zit, heb ik nog een filmpje. We kunnen wel zeggen dat we geslaagd zijn in onze missie.

Zoals we eerder al zeiden, is onze tegenstander in de strijd voor een kampioenswesdtrijd op Fox Sports. Stemmen kan via deze link. https://www.kampioenskoorts.nl/stemmen/altena-mannen-zaterdag-5/ Ondanks dat we liever zelf kampioen worden, is het voor ons ook een eer, om de grootste tegenstander te zijn van deze mogelijke kampioen.