Assist: Nick Verkerk
81'

Mannen, 4, 5e klasse 14

31 maart 2018 14:30

Ondanks dat het lijkt, of we al een eind in de competitie zijn, staan er nog steeds 9 wedstrijden op het programma. Vandaag de 3e keer tegen Noordeloos. De eerste keer wisten we van Noordeloos 4 0-5 te winnen. Eerder in de competitie, wisten we uit ook een overwinning te behalen tegen Noordeloos 5. Toen was de uitslag 1-6. En nu de terugwedstrijd tegen Noordeloos 5. Nadat Noordeloos uit bij Altena over de knie is gegaan, wisten ze de afgelopen 2 weken wel de punten te behalen. Onder andere ook een 11-2 overwinning op Asperen 4, wat zeer knap is.
Daarbij kwam ook, dat onze directe concurrent Hardinxveld 8 vorige week verassend verloor van SVW 3. We moeten dus winnen, om die 2e plaats bijna veilig te stellen. Met een bijna complete selectie, mochten we wederom "bijna" tegelijk met ons 1e aftrappen op het kunstgras. Want voordat de pupil van de week de aftrap gedaan had, lag de 1e doelpunt al binnen. Jerome wist met een strakke kopbal uit de corner van Jeroen de 1-0 te maken. Alleen was daarna het erg zoeken. Noordeloos wist met fel en af en toe overdreven overtredingen te maken ons erg onder druk te zetten. Niemand wil blessures, maar de vraag is wat er over blijft. Daarnaast kregen we ook het idee, dat de spelers op her hoofdveld met ons mee wilde doen. Meerdere malen hadden we een bal extra. Met deze wedstrijden moet je op en af en toe over de streep gaan. Volledige strijd en passie om de punten te halen. Gelukkig mogen we blij zijn, dat we ervaren spelers hebben. Daardoor konden wij het vertrouwen hebben om de controle te houden. Vlak voor rust kregen ze nog wel een corner. En waar je dan bang voor bent, gebeurd. Ze wisten de 1-1 te maken. En dan is vlak voor rust een akelig moment. Met wat extra tijd gespeeld te hebben, konden we de rust in gaan.
Daar was het sinds tijden toch wel rustig en stil. We stonden goed, weinig weg gegeven, maar wel de 1-1 op het scorebord.
En toen de 2e helft van start ging, bleef het eigenlijk zoeken. Het middenveld was echt druk en daar waar de wedstrijd gewonnen werd. Net binnen het kwartier, wisten we dan eindelijk de 2-1 te maken. Jaap wist de frisse kracht Wilm met een beetje geluk te vinden en de voorsprong was er weer. Paul was ondertussen gewisseld na een blessure en Noordeloos kwam er steeds minder overtuigend uit. Ook Eimert was weer ingevallen. Jerôme had ook wat last. En Eimert ging door naar de goal van Noordeloos, toen hij werd neergehaald in hun 16-meter. De bal ging dus op de stip. Wilm ging er weer achter staan. Hij heeft vaker deze kansjes gemaakt. Al was het nu niet overtuigend. Zijn actie werd gered door de keeper van Noordeloos. Gelukkig liet hij de bal los en kon Wilm alsnog de bal inschieten. Met de 3-1 op het sorebord was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Jaap was ingevallen voor Paul en na een 20-tal minuten weer wennen, wist hij toch weer zijn kracht te laten zien. Eerder waren er al 2 kansen voor Jaap, maar wist deze niet af te ronden. Gelukkig hebben we Nick die dan met een heerlijke pass het spel open kan breken. Hij gaf dan ook de assist op de 4-1 die Jaap wist af te ronden. En tegen het eind was daar hetzelfde recept. Wederom Nick die Jaap wist te vinden en kon zo zijn 9e van het seizoen maken. Een zwaar bevochten, maar wel verdiende overwinning, als je naar de complete wedstrijd kijkt. We hebben daardoor 6 punten voorsprong op Hardinxveld 8. Als we verder naar beneden kijken, zien we dat we meer ruimte hebben gekregen naar de andere elftallen. Volgende week mogen we om 16:00 uur aantreden tegen Sleeuwijk 7. Deze zaterdag wisten hun nog met 5-2 van Almkerk te winnen. We moeten dus de strijd van vandaag meenemen naar volgende week. Aankomende week zal ook bekend worden of onze grootste concurrent op tv komt. Wij gaan tenminste voor een record aantal punten. We hebben nu al meer punten dan vorig jaar. Al komt dat ook omdat er 4 wedstrijden meer te spelen is in deze competitie. En als we in de 8 aankomende wedstrijden nog 33 maal mogen scoren, halen we ook een geweldig doelsaldo. Er is dus nog heel wat te behalen en wie weet krijgen we daar nog wel een extra beloning.