61'
Nick Verkerk (schot)
74'

20 januari 2018 14:30

Na een tijdje van rust treden de mannen van het 4e tegen Bredrodes aan voor een oefenwedstrijd op zaterdag 20 januari. Het is een eer om het laatste verslag van 2017 te maken en de eerste van 2018. Blij dat we weer terug zijn. De tegenstander is de club waar Paul vorig jaar nog speelde. Nu komt hij uit voor HSSC 61 4 nadat hij in de zomer transfer vrij overkwam. Verder kennen Brederodes eigenlijk alleen van de voetbalkamp. Daar waar HSSC'61 ook altijd goed vertegenwoordigd is. Brederodes zit voornamelijk in West. Wij in Zuid.
Vanmiddag werd de wedstrijd in Vianen gespeeld. De start van het 2e seizoenshelft is daarmee een feit. HSSC 61 4 gaat gewoon voor de titel. Wel moeten ze daarbij het geluk gaan hebben dat Altena punten gaat verspelen. Net zoals het 4e staat Brederodes 2e in hun competitie. Dus gelijkwaardige ploegen op papier. Gelukkig voor Eimert Buyserd word de wedstrijd niet op papier gespeeld. Hij maakt namelijk zijn rentree na ongelukkig blessure leed. Rene is gelukkig ook weer aardig fit na zijn hamstring blessure. Verder wisten we Peter te regelen om het doel te verdedigen. Meestal speelt hij op vrijdagavond zijn wedstrijden met het 35+-team.
Rond de klok van half 3 in de middag klink het eerste fluitsignaal van 2018 over de velden voor de mannen van het 4e. De kanaries vliegen er gelijk in. Met hun mooie gele en groene kleuren proberen ze HSSC meteen voetballend onderdruk te zetten. Dat we met een fitte jonge ploeg te maken hebben willen ze meteen duidelijk te maken. Echter na een verloop van 8 minuten krijgt het 4e steeds meer grip op de wedstrijd. Snel daarna krijg Jeroen een dot van een kans en moet hij de 0-1 maken. Brederodes schiet een paar keer van afstand en combineren goed. HSSC komt steeds beter in hun ritme. Na ruim 14 minuten gespeeld te hebben krijg Jeroen wederom een enorme kans. Elke gazon maaier was jaloers geweest toen ze zagen dat hij haarfijn over de bal heen maaide. Nog steeds was het 0-0. Na 22 en een halve minuut spelen was daar wel de 0-1. Eimert werd aan de rechter kant weggestuurd en met een strakke pass zet hij Wilm vrij voor de keeper. Die de bal de links langs de doelman het net in schiet. Een voorsprong. Brederodes proberen met man en macht de gelijkmaker te forceren. Het is een aantrekkelijke wedstrijd voor de neutrale kijker want het spel golft op en neer. Met kleine kansen aan beide kanten. Eimert vuurt nog met een harde pegel op het doel waarna de keeper met een heerlijke duik de bal weg ranselt. Na 42 minuten gespeeld te hebben krijg Brederodes een vrije trap aan de linkerkant van het strafschop gebied. Na het niet meelopen van een verdediger komt een speler alleen voor Peter te staan en knikt hem prima binnen. 1-1 . Zonde maar dit is ook enkele minuten later de ruststand.

In de tweede helft hebben we vier wissels. Waaronder Paul die dus voor 1 wedstrijd terug keert op de velden in Vianen. HSSC gaat voortvarend van start. Met het resultaat dat Nick de 1-2 binnen tikt als er goed doorgegaan word door Ivan (van het 5e ) en vanaf de middenlijn zo de 16 binnen kan lopen. Het spel blijft op en neer gaan in deze 2e helft. Beide ploegen willen lekker voetballen. Na 57 minuten kan Paul de wedstrijd in het slot gooien. Helaas verzilvert hij een mega kans niet. Kleine 10 minuten later passeert Jaap op heerlijke wijze de keeper op een meter of 30 voor het doel. Helaas iets te hard en kan hij de bal niet meer achterhalen voordat hij net over de achterlijn gaat. Na 71 minuten gespeeld te hebben krijg HSSC een penalty mee voor hands van een Brederodes speler. Jaap eist de bal met de overtuiging in zijn lichaam dat hij de bal dwars door het net schiet. Ook de supporters van de tegenstanders stotteren het eruit hij mist!!. Volgens betrouwbare bronnen heeft een 8 jarige jongen een wereld dag als hij verderop in de wijk een echte Brederodes bal door de lucht zijn tuin in ziet komen vliegen. Snel raapte hij hem op en verstopte hem in zijn slaapkamer. Helaas is de wedstrijd nog niet in de tas en had HSSC vandaag al zeker 4 doelpunter meer moeten maken. In de 88ste minuut valt toch de 1-3 als Jerome goed oplet en de bal netjes binnenschiet. Even later valt toch nog de 2-3 als Brederodes toch weer de bal met een vrije trap achter de HSSC verdediging krijg. Daarna is het ook gelijk afgelopen. HSSC 61 4 wint dus hun eerste wedstrijd in 2018. Na de tegenstanders een fijn weekend gewenst te hebben en mogelijk nog een revanche in het voorjaar in het verschiet, werd er in de kleedkamer al voorruit gekeken naar volgend weekend. Die voor veel spelers al op donderdag begint. Op naar een spectaculair weekend weg.