2 - 2

DVSU 1

3e klasse D

7 maart 2020 14:30

In een poging de vrije val van Ajax te keren deed Erik ten Hag zaterdagavond tegen Heerenveen een beroep op een jeugdspeler: de 18-jarige Jurriën Timber. In het centrum van de verdediging mocht hij het laten zien in het mooie Friesland. Wat heeft dat nou te maken met een wedstrijd van HSSC??? Niet veel, maar ergens op internet las ik dat de gebroeders Timber (hij is de helft van een tweeling) op vierjarige leeftijd hun eerste wedstrijden speelden bij onze tegenstander van vandaag DVSU. Te midden van jochies van 6 en 7 jaar vielen zij al heel snel op en zullen daar niet lang gespeeld hebben waarschijnlijk. Ik vermoed dat Bas een zware middag zou hebben gehad als DVSU nog steeds kon beschikken over hem…

Die zware middag leek aanvankelijk mee te vallen. Weliswaar moesten ‘we’ het vandaag doen zonder Menno die geblesseerd is, maar daarentegen was Jari weer van de partij. Christaan nam de positie van Ferry over die opschoof naar het hart van de verdediging. Ondanks alle stormen en regenval van de afgelopen weken/maanden had de veldploeg het hoofdveld toch bespeelbaar gekregen en dus werd er vandaag gewoon gevoetbald op ‘echt’ gras. Vanaf de aftrap nam HSSC het initiatief en in minuut één was het Jari die opstoomde langs de hoofdtribune (of wat daar voor door moet gaan) en een perfecte voorzet gaf op Bas. Zijn schot belande via de onderkant van de lat net over de doellijn volgens de HSSC-ers en volgens de Door Vriendschap Sterke Utrechters net niet. We zullen het nooit weten… Er volgden meer kansen voor de Heicoppers en Lucas zijn harde schuiver kon door de keeper van DVSU ternauwernood met de voet gekeerd worden. Het leek wachten op een doelpunt en die viel dan ook even later, maar voor ons aan de verkeerde kant. Weifelend verdedigen gaf hen de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Tijd genoeg echter om dit te herstellen en uit de eerste de beste aanval die volgde vanaf de aftrap was het Lucas die de 1-1 leek te scoren, maar weer was het de keeper die daar een voetje voor stak. Het duurde vervolgens tot de 22e minuut alvorens de eerste keer de rol Mentos van Carla door kwam op de tribune. Dit tot groot ongenoegen van Frans Looy die dit allemaal veel te lang vond duren vandaag. Zijn opmerking dat we nu waarschijnlijk wel gingen scoren was nog niet uitgesproken of er kwam een hoge voorzet van Lucas. Bas legde de bal met het hoofd keurig terug op Nicky die de gelijkmaker binnen knikte. Een terechte gelijkmaker en we hadden toch allemaal wel een beetje het gevoel dat we vandaag de drie punten op Het Plein konden houden. Heel veel kansen volgden er echter niet meer in de eerste helft en zo bleef 1-1 de ruststand.

De tweede helft was het Bas die de keeper van DVSU weer aan het werk zette en helaas voor ons verstaat die ‘zijn vak’ behoorlijk. Toen kwam de 54e minuut; sinds ze Kees van de Berg verteld hebben dat hij WEL kan voetballen (sorry trainer) is ie behoorlijk op dreef. Niet dat hij nou zo heel vaak scoort, maar als tie scoort….vandaag uit een corner die niet goed weggewerkt kon worden kwam de bal voor de voeten van Kees die alle rust en met heel veel precisie de bal over de keeper van DVSU heen lobde en een prachtige 2-1 op het scorebord zette. We genoten van de voorsprong, maar dat genieten duurde maar heel even. Een corner van DVSU bleef bij ons in het strafschopgebied hangen en uiteindelijk was het een speler van DVSU die zijn voet er tegen zette: 2-2. Een fikse domper! Het overwicht van HSSC dat we even leken te hebben vloeide weg uit het team en vervolgens kon de wedstrijd twee kanten op gezien de kansen die er nog kwamen. Het venijn zat in de staart van de wedstrijd. Jan kreeg een dot van een kans, maar zijn harde schot van dichtbij ging over het doel. Vlak voor tijd was het DVSU die het potje uit had kunnen halen, maar van heel dichtbij kopte een speler van hen de bal recht in de handen van Niek. Zo konden we uiteindelijk allemaal wel leven (we zullen wel moeten) met een gelijkspel in deze sportieve wedstrijd. Een prima scheidsrechter die het ‘in de hand had’; eerlijke vlaggers die ook bijdragen aan een prettig wedstrijdverloop en niet bij elke ‘linke’ aanval de vlag omhoog steken. Daarmee voorkomend dat men in en buiten het veld zich daar druk om loopt/staat of zit te maken.

Voetnoot: vandaag geen foto’s (tenzij Dirk er nog een paar geschoten heeft) U moet het doen met dat jeugdspelertje van DVSU dat zijn droom leeft….