De Wielstraat 1
4112JT
BEUSICHEM
tel. 0345-501631

Ik loop al heel wat jaartjes in het regionale voetbalwereldje mee maar had nog nooit tegen, laat staan bij, BZS gespeeld. Vandaag diende HSSC’61 JO19 in Beusichem aan de Wielstraat op het kunstgras aan te treden tegen de plaatselijke JO19 terwijl BZS JO18 op het andere veld tegen VVAC aantrad. De wedstrijd die pas om 14.30 uur op de rol stond, diende gespeeld te worden zonder Ole nadat wederom Corona in huiselijke kring was geconstateerd. Hierdoor was leider Johan ook niet van de partij maar we kunnen voor 100% vertrouwen op René en ook Johan de Leeuw was zoals gebruikelijk weer als assistent-scheidsrechter van de partij. De spelersgroep zonder Ole was slechts 12 spelers groot maar nadat Yme en Robin vriendschappelijk met JO17 gespeeld hadden, vulden zij de groep aan.

De openingsfase was voor HSSC en al in de 7de minuut nam Milan een corner die door Wouter met het hoofd gepromoveerd werd tot een doelpunt, 0-1. Even later loste aanvoerder Maarten een schot die geraakt werd en een hoekschop opleverde. De goede corner van Milan kon door BZS ternauwernood van de lijn gehaald worden. Het bleek uitstel van executie want de volgende corner van Milan betekende weer een goal. Het was nu centrale verdediger Jordi die de bal overtuigend tegen de touwen kopte, 0-2. ‘EINDELIJK’ klonk er over het veld. Jordi had namelijk in andere wedstrijden al vaak geprobeerd uit een corner te scoren maar succesvol afronden was tot op heden nog maar weinig gelukt. Soms wordt wel eens gemeld ‘bloed, zweet en tranen’ ... Soms is er op getraind maar vandaag was daar eindelijk de beloning ….

Met een uitval waarschuwde BZS dat men zeker nog niet was verslagen. Uit een goede voorzet verdween hun kopbal over het door Friso verdedigde doel. In minuut 20 zag Sven een goede loopactie van Wouter en bediende hem waarna Wouter Milan een kans bood maar helaas zonder succesvol vervolg. Even later was er weer een corner. Na een hectische fase voor het doel van BZS, met diverse Heicoppers die kansjes hadden, was het Milan die de afvallende bal omzette in een fraai doelpunt, 0-3. Na ruim een half uur spelen hadden Wouter en Joris een uitval die helaas niets opleverde. Aan de andere kant werd HSSC uitgespeeld en scoorde de thuisploeg zomaar 1-3. Duidelijk was dat de Beusichemmers steeds probeerden de bal achter onze achterste linie te leggen en dan met lopende middenvelders gevaar stichtten. Net voor de pauze had Wouter een goede actie maar zag de keeper van BZS op het laatst redding brengen.

Na rust was het Jordi die mee naar het front ging maar die zijn poging van afstand naast het vijandelijke doel zag verdwijnen. Na een diepe bal van BZS had HSSC geluk nadat Friso ook uit zijn doel was gekomen. Na doorjagen van onze aanvallers op de BZS-verdedigers werd de bal veroverd maar wisten Wouter en Randy hier niet van te profiteren. BZS kreeg ook nog een kansje maar de score bleef onveranderd. Ongeveer halverwege de 2de helft kwam Yme in de ploeg voor Joris waardoor Hans naar de linksvoor positie opschoof. Rond minuut 70 had Maarten een prachtige individuele actie, helaas zonder passend slot. Het schot van Maarten ging tenslotte immers aan de verkeerde kant van de paal naast. Helaas werd een doelpunt van Hans vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. Laat ik diplomatiek zijn door te zeggen dat de meningen hierover verdeeld waren. Helaas werd een goed opgezette counter van HSSC door de goed leidende scheidsrechter in de kiem gesmoord omdat een speler van BZS geblesseerd op het veld lag. Er waren bij de thuisploeg gedurende de wedstrijd diverse blessures opgetreden waarbij spelers vervangen dienden te worden, hopelijk valt het voor hen mee. Met nog een klein kwartier te spelen kwam Rens in de ploeg voor Randy die er doorheen zat. Rens kreeg de opdracht om het Nivo Sparta scenario, lees scoren, te herhalen maar dit lukte helaas niet. De sportieve wedstrijd eindigde in een 1-3 overwinning voor HSSC dat de koppositie op de ranglijst handhaaft. De meegereisde Robin is niet in het veld gekomen nadat hij meldde dat hij last van zijn heup had, jammer maar wel eerlijk !

Vandaag werd een verdiende driepunter in Beusichem bij geschreven. Helaas dit keer zonder echt goed spel maar het team toonde karakter en inzet en gaf hoegenaamd geen kansen weg. Hard werken is zeker geen schande maar noodzakelijk om met elkaar te doen. Na de vroege voorsprong leek het een ‘walkover’ te gaan worden maar BZS rechtte de rug en gaf goede weerstand, zeker na rust. Leuk om te zien was dat HSSC’61 profiteerde van een zwak onderdeel bij BZS. De goed genomen corners van Milan in de eerste helft waren steeds een ware plaag voor de thuisploeg en HSSC’61 scoorde 3 maal uit deze spelhervattingen. Later werd het gevaar hierbij, de kopkracht van Jordi, bestreden door hem steeds vast te houden en/of naar de grond te trekken zonder dat dit bestraft werd.

Ook dit keer wil ik een ‘man of the match’ betitelen zonder daarbij de rest van het team tekort te willen doen. Vandaag is het Milan, die eerst HSSC’61 JO17, door een helft mee te spelen, heeft geholpen (2-0 winst bij Brederodes) en vandaag goed was voor 2 assists en een doelpunt. Milan is één van de jongsten van de groep die op basis van talent deze zomer vroegtijdig naar JO19 is doorgestroomd. Als middenvelder krijgt hij nog weleens de opmerking om zijn oren om niet te veel (onnodig) balverlies te lijden, hoewel hij vaak met een slim passje aan de basis staat van een aanval. De positieve kritiek lijkt te werken en vandaag speelde hij wellicht wel tot op heden zijn beste wedstrijd. Milan ga zo door !

Het is Mark Timmer vanuit de sponsorcommissie van HSSC’61 gelukt om Electro World uit Leerdam aan te trekken als sponsor van trainingspakken voor JO19. We hopen deze komende zaterdag te kunnen gaan gebruiken en zijn nog aan het afstemmen wanneer de formele overdracht / uitreiking met foto’s zal kunnen gaan plaatsvinden. Dit zal gezien alle drukte en maatregelen zomaar januari 2022 kunnen worden maar we kunnen/mogen de trainingspakken wel alvast gaan gebruiken. Mark, Danny maar zeker ook Electro World worden bij deze hartelijk bedankt !

De supportersvereniging wordt bedankt voor de chocoladeletters voor de begeleiding, leuk en attent !

Komende zaterdag, 11 december, staat voor HSSC’61 JO19 de laatste competitiewedstrijd op het programma voordat de winterstop zal in gaan. Om 12.00 uur zal op Het Plein tegen de Alblas JO19-1 gespeeld gaan worden.