Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Na de mooie overwinning van HSSC’61 JO19-1 vorige week in Tiel bij RKTVC (0-3) moest vandaag tegen Drechtstreek JO19-2 gespeeld worden. Een tegenstander die op 4 september in een vriendschappelijk duel op Het Plein met 4-2 was verslagen en in de competitie geen hoogvlieger is. Je zou zeggen ‘moet kunnen’ maar ‘prestaties in het verleden geven geen garantie voor het heden’. Wilde Heicop meedoen in de top van de ranglijst dan moest er gewonnen worden. Helaas waren Randy en Rens niet inzetbaar maar wel aanwezig zoals het hoort. Randy heeft vorige week een enkelblessure opgelopen en Rens is aan het herstellen van de griep. Gelukkig kwam er weer ondersteuning vanuit JO17 met Yme, Robin en Mitchell. JO17 diende later in de middag in Ameide voor de koppositie te strijden waarbij hun wedstrijd na een 1-2 voorsprong bij rust helaas kantelde en met 5-2 eindigde, jammer.

De zeer sportieve wedstrijd stond onder leiding van Danny Kruyer die de partij zonder moeite in goede banen leidde. Al in de eerste minuut was HSSC dreigend middels een poging van Maarten. In de 7de minuut kon het scorebord bediend worden door leider Johan. Na een assist van Hans gebruikte Wouter zijn lichaam goed en tekende voor de 1-0. Even later maakte Wouter een combinatie met Maarten af, 2-0. Na een kwartier probeerde Maarten, onder toeziend oog van zijn ouders, het weer maar ook nu zonder succes. Halverwege de eerste helft was Milan dichtbij een treffer na een assist van Wouter. Het bleek uitstel van executie want na een combinatie tussen Milan, Wouter en Job was het Hans die het net deed bollen waarbij de bal tussen de benen van de keeper van Drechtstreek ging, 3-0. De vandaag wat ongelukkig spelende Joris tekende voor de assist op Wouter, 4-0. Een kanonskogel van Job ging na een half uur over. Milan raakte wat geblesseerd en Micthell kwam op zijn positie binnen de lijnen. Een prima actie van Hans eindigde met een schot op de keeper. In minuut 39 hadden de bezoekers een diepe bal waarbij de verdediging van de thuisploeg er niet goed uitzag. Keeper Friso kwam ook ‘te zwemmen’ maar, eerlijk is eerlijk, de afronding in de vorm van een lob mocht er zijn,4-1. Net voor de kantwissel ging Jordi mee naar het front en schoot vanaf ongeveer 20 meter de 5-1 ruststand op het bord.

In de rust werd aangegeven niet te verslappen en door te gaan middels oa. hoog tempo, beweging, geen balverlies en een zuivere passing.

Na de limonade rondde Hans een actie keurig af, 6-1. Ook Wouter liet weer van zich horen, 7-1. Na ongeveer een uur spelen werd Joris vervangen (hij zou nog met JO17 mee gaan) door Yme waarna Sven rechtsbuiten werd. Met zijn eerste balcontact voorin rondde Sven een bal van Hans af, 8-1. Even later miste Sven een volgende mogelijkheid vanuit kansrijke positie. Maarten probeerde het maar weer maar zijn schot werd door de doelman gekeerd waarbij hij boven zichzelf uitsteeg. Zijn collega aan de andere kant, Friso, had het koud gekregen en probeerde zich warm te houden met een rol als terreinknecht door een polletje gras goed te leggen. Ik weet niet of zijn open sollicitatie bij de onderhoudsploeg al resultaat heeft opgeleverd. Rond de 65ste minuut kwam Wouter met zijn volgende goals. Eerst strafte hij fout uitverdedigen van Drechtstreek af, 9-1 en met zijn volgende goal liet Wouter de 10-1 op het bord zetten. Even later kregen Sven en Hans minstens 2 kansen om de score nog verder te laten oplopen maar een tegenstander op de doellijn keerde de inzet met zijn hand in de lucht. Een meer dan terechte strafschop die normaliter door Wouter genomen wordt maar dit keer gunde hij de pingel aan Hans die geen fout maakte, 11-1. Een prachtige pass van Jordi, dwars door de verdediging van de tegenstander die toch al op zijn rug lag, werd door Wouter op waarde geschat en prima afgerond, 12-1. Robin kwam in de ploeg voor Ole die met het 6de mee zou gaan. Maarten probeerde het een kwartier voor tijd nog maar eens met een afstandsschot. Helaas voor Maarten knalde de bal op de paal en leek het vanmiddag voor hem niet te lukken. In de 82ste minuut werd Milan binnen de beruchte lijnen in de rug gelopen en de prima referee wees onmiddellijk naar de stip en had daar geen VAR voor nodig. Dit keer gunde Wouter de penalty aan maatje Maarten die de mogelijkheid verzilverde, 13-1. Milan was overigens al eerder terug in de ploeg gekomen voor Micthell (om hem te sparen voor JO17). Joris kwam ook terug in de ploeg voor Wouter wat gezien mag worden als een applauswissel na 7 doelpunten en ook nog eens diverse mensen kansen of goals gegund te hebben. Maarten bediende met een strakke pass Milan die ook het net wist te vinden, 14-1. Een opzet met Yme, Sven en Milan leek door Joris om te worden gezet in een doelpunt of was het eerder dat hij de inzet van Milan tegenhield maar de eindstand was eerder bereikt.

Bewonderenswaardig dat HSSC door ging en elkaar de bal gunde. De uiterst eenzijdige, sportieve wedstrijd was voor HSSC niet echt leuk maar wat dan voor Drechtstreek als je afgedroogd wordt en met 14-1 terug naar Papendrecht moet…
Dirk Haag wordt bedankt voor het hanteren van de vlag gedurende de eerste helft zodat Johan zijn belofte bij vrouwen 2 kon inlossen.

Komende zaterdag 13 november zal door HSSC’61 JO19 niet gespeeld worden, hoewel wellicht andere teams dienen te worden ondersteund met spelers.
Zaterdag 20 november zal om 10.45 uur in Zaltbommel tegen de huidige koploper Nivo Sparta aangetreden dienen te worden.