4231ZJ
MEERKERK
tel. 0183-352005

Na 350 dagen dagen, ben ik weer begonnen met verslagen te maken. We kennen de situatie van de afgelopen tijd en daarmee de reden dat alles stil stond. Geen voetbal, geen 3ehelft en geen sportieve verplichtingen op het voetbalveld. Maar we kunnen het weer zeggen! “We mogen weer”!

Na al die tijd heeft ons 4eelftal al wat wedstrijdjes mogen spelen. Zo werd er onder andere gewonnen van Meerkerk 3. Is dat een grote prestatie? Misschien. Dit elftal speelt ook 4eklas. Veel spelers van deze tegenstander, konden kinderen zijn van onze spelers. Wij mochten met de grote namen Peter van Zanten, Rene de With en Arno Brouwer aantreden. Verder werd later de wedstrijd tegen Groot Ammers afgelast door de Geel Zwarten en nadat we de wedstrijd tegen RKTVC ook moesten skippen, werden we uit de beker gezet. Jammer en spijtig. Niet dat we verder in de beker wilden, maar de oefenwedstrijdjes zijn altijd fijn.

En nu zijn we 2 weken later, terug bij Meerkerk. Nu is het 5eteam onze tegenstander. We kennen hun van de afgelopen seizoenen. Op 3 oktober vorig jaar, hadden we nog niets in te brengen tegen dit elftal. Toen wisten we het tot een 6-1 verlies te beperken. Het jaar ervoor werd het uit 6-0 voor Meerkerk. Om dan meteen te denken dat we punten zouden pakken tijdens de eerste wedstrijd van de competitie tegen deze club, zou erg overdreven zijn. Zeker als je ziet hoeveel afmeldingen er waren voor ons team. Ik zit nu even terug te kijken en er waren 10 teamleden die er niet bij konden zijn. Een voordeel is dat we dit jaar een 6eteam erbij hebben gekregen. We konden daar wat spelers van lenen vandaag.

Elke week als je ergens moet spelen binnen “Zederik” blijft de vraag of we het voorrecht krijgen van scheidsrechter W. Mulkhuijse. Maar die was vandaag in Meerkerk niet aan de beurt. Ze konden een speler regelen als scheidsrechter voor vandaag.

Op het kunstgrasveld van Sportpark Het Burcht trapte Meerkerk af voor de wedstrijd.  De eerste kans was na een paar minuten ook voor Meerkerk. Het leverde ze geen doelpunt op. Wel was het daarna meer HSSC’61 die het betere spel had. Zo kwamen Stefan en Mike meerdere keren 1 op 1 voor de keeper. Maar met een schot werd de keeper niet verslagen. Hierbij was de 3ekeer toch een lichtelijke handsbal nodig van de keeper van Meerkerk. Maar daar wordt niet zo krap naar gekeken in de 4eklasse. Jammer, want volgens de regels is het rood en vrije trap. En nu was het niets. Wel wist Meerkerk in de tussentijd het doel te vinden. Een snelle uitbraak en een voorzet via rechts, waardoor de spits de bal simpel kon intikken. Daardoor stonden we 1-0 achter, al had het dus ook 1-3 kunnen staan. Meerkerk ging na het eerste doelpunt op zoek naar meer. Heicop had het moeilijk en kwamen er nog sporadisch uit. Maar met wat goede reddingen konden we met de 1-0 achterstand de rust in.

Als je dan terug kijkt, gaat het dus niet verkeerd. We hadden wat meer geluk moeten hebben in de eerste helft en dan hadden we zomaar 3-1 voor kunnen staan.. Met 1 wissel gingen we op zoek naar de gelijkmaker.

Ik heb geprobeerd om het te timen, maar volgens mij was het na 40 seconden in de 2ehelft al raak voor ons. Niels wist het net te vinden na goede voorbereiding van Jerôme. En dan is het op zoek naar meer. Heicop probeerde voetballend de 2ete vinden. De 2 gevaarlijke spitsen van Meerkerk werden wel steeds goed aangespeeld, waardoor Meerkerk ook af en toe kansen kon creëren. Dit leverde in de 57eminuut de 1-2 op. Een goed uitgespeelde aanval waarna de speler van Meerkerk de bal redelijk simpel in kon schieten bij de 2epaal. Zelf kregen wij ook kansjes. Het leek of Meerkerk met 10 man verder zou moeten de laatste 20 minuten. Een speler haalde als laatste man onze spits onderuit. Maar meer dan een vrije trap werd er helaas niet gegeven.
Niet veel later kwamen wij nog goed weg, toen Meerkerk de bal tegen de onderkant van de lat schoot. De bal ging gelukkig niet het doel in. We bleven dus zoeken naar meer. Meerkerk had moeite tegen het eind en waren moegestreden. Maar de gelijkmaker zal helaas niet vallen. Wel een opmerkelijk moment 7 minuten voor tijd. Meerkerk had geen wissels meer en dus ging de scheidsrechter invallen voor Meerkerk. Vervolgens werd er even snel iemand van de tribune geplukt om daarna als scheidsrechter te fungeren. Het probleem met scheidsrechters is bij meerdere clubs aanwezig. Maar beter dit als oplossing, dan de mogelijkheid om doordeweeks weer naar Meerkerk af te reizen voor de rest van de wedstrijd.

We mogen tevreden zijn als team. Als er iemand had moeten winnen was het Meerkerk, maar een gelijkspel zou een terechte uitslag zijn geweest. Volgende  week kunnen we ons revancheren tegen Sliedrecht 8. Om kwart voor 1 treden we al aan op Sportpark het Plein.