Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

In het bekertoernooi, heeft het 4e al vaker een team op de been moeten brengen door mensen te vragen bij het 6e en de veteranen. Door de vele afmeldingen was het deze week weer raak. Zo konden we tenminste vandaag nog aan de aftrap staan met 1 wissel.

De tegenstander was Sliedrecht 8. Hun wisten zijn 1e wedstrijd al met 4-0 te winnen van Rhelico 2 en was goed begonnen aan de competitie. Wij wisten net niet de punten uit Meerkerk te nemen en hadden de punten nodig. Maar als je niet volledig bent, is het lastig om een goed resultaat te behalen.

Zoals u kunt lezen bij de titel, is dat dan ook niet gelukt. We hadden weinig tegen Sliedrecht in te brengen. Een ervaren groep die de bal simpel rond kan laten gaan, snelle aanvallers en schietgraag rond de 16-meter als je ze wat ruimte geeft. En dan krijg je een verslag zoals deze.
Met “geleende” spelers als Rene de With, Johan Roeland en Jos Middelkoop begonnen we aan de wedstrijd. Klaas zou later komen, waardoor we in de 2e helft het iets ruimer zouden krijgen. Het was Jos die in een onderling duel een penal tegen kreeg. De bal werd gespeeld en beide hielden vast, maar voor de scheids was het voldoende voor een penalty. Nick koos de verkeerde hoek en na 9 minuten was daar al de 0-1. Een paar minuten later miscommunicatie achterin wat een opgelegde kans gaf aan Sliedrecht. Zij wisten deze te benutten en de 0-2 te maken. We deden halverwege de 1e helft wel iets terug. Een ingooi op Rene die met een goede actie en dito schot de aansluiting kon maken. 1-2. Dit gaf ons het gevoel dat we toch mee konden komen. Maar dat was van korte duurt.

10 minuten voor tijd was daar de 1-3. Sliedrecht speelde een aanval goed uit en kwam zo in een 3 vs 1 situatie terecht. Dat was makkelijk om af te maken. Met nog 3 minuten te gaan voor de rust, kreeg Jos geel en moest 10 minuten zitten. Vlak voor het rustsignaal werd het ook nog 1-4.

Het was dus wel gespeeld en we wilden in ieder geval zorgen dat het niet te veel werd. Maar met nog 7 minuten met 10 man, zou dat de eerste uitdaging worden. In de 47e minuut lag hij er al in namens Sliedrecht. Wederom een schot die goed werd ingeschoten.

Gelukkig probeerden wij gewoon goed te voetballen en deed Sliedrecht het iets rustiger hierna. Pas in de 66e minuut was daar de 1-6. Een goed uitgevoerde counter waardoor er in de 16 meter een schotkans ontstond, werd verzilverd. Nog eens 6 minuten later was het 1-7. Een goed schot uit de draai kon Nick niet keren. De afsluiter was 4 minuten voor tijd. Een goed afstandsschot en wederom te veel ruimte geven, leverde de 1-8 op.

Volgende week mogen we uit naar Leerdam Sport. Ze zijn bezig met hun nieuw complex. Leerdam Sport heeft net zo veel punten als ons. Zij wisten niet te winnen van Beesd en Heukelum. Als we dus de kans hebben om de eerste punten te pakken, zou het tegen Leerdam Sport zijn. Hopelijk kunnen er dan meer spelers meedoen. Dat geeft toch wat meer zekerheid tijdens de wedstrijd.