Quirinus de Palmelaan 109
4142CH
LEERDAM
tel. 0345-612632

In mijn vorig verslag heb ik verteld dat we wat spelers hier en daar hebben geleend de laatste wedstrijden. Vandaag was het dus eindelijk zo ver dat we een selectie hadden van ons eigen team. Tegenstander is Leerdam Sport’55 2. Net als ons nog geen punten gepakt in de competitie en  daarom zijn beide elftallen op zoek naar hun eerste punten. Beide teams gaan waarschijnlijk niet bovenaan meedraaien, maar degraderen wil je ook zeker niet aan denken. De afgelopen “seizoenen” wisten we thuis nog te winnen, maar uit konden we geen punten meenemen. Nu was het aan ons om wederom een poging te wagen op het Sportpark van Leerdam Sport dat nog in opbouw is.

Doordat niet iedereen op tijd aanwezig kon zijn, werden vlak voor de aftrap nog een wisseling doorgevoerd in de basisopstelling. Het was duidelijk dat we daardoor nog zoekende waren in het begin van de wedstrijd. Leerdam Sport wist hier goed mee om te gaan en wisten goed aan de wedstrijd te starten. Met een goed schot in de hoek was Danny kansloos en was binnen de 10 minuten de voorsprong. Na dit doelpunt kwamen we wel beter in de wedstrijd. Dit zou het begin worden van een spannende wedstrijd. We leken zelfs op gelijke hoogte te komen. Het leek, want het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Helaas was het bij iedereen van ons wel duidelijk dat het niet aan de orde was. Jerôme kwam nog achter de verdedigers vandaan en kon dus geen buitenspel staan. Iets later was er nog een zelfde moment, maar dat werd geen doelpunt. Zo bleef het 1-0 maar waren we wel 2 of 3x terug gevlagd terwijl het geen buitenspel zou zijn. De frustraties liepen zo wel op. Toch bleven we zoeken naar meer en veel verschil tussen beide was het niet. Zo bleef de 1-0 op het bord toen we de rust op gingen zoeken.

Tijdens de rust bleek dat de frustraties van het afgekeurde doelpunt nog steeds aanwezig waren. We waren aan elkaar gewaagd en dus zouden we niet hoeven te verliezen. Met die doelstelling gingen we beginnen aan de 2e helft.

We begonnen ook goed aan de 2e helft. De controle was meer bij ons, maar nog echt gevaarlijk konden wij nog niet worden. Na een uur spelen kregen we misschien wel de deksel op ons neus. Een goede aanval over rechts werd verzilverd door Leerdam Sport en wij keken tegen een 2-0 achterstand aan. Kleine sidenote, Jos kreeg geel. En wij gingen op zoek naar de aansluiting. We deden er alles aan en Leerdam Sport keek meer naar de counter. Heel veel kansen leverde dat Leerdam Sport niet op. Ook wij kregen weinig opgelegde kansen. Een intikker van Hans en een paar schotjes van Joram maar nog zonder succes. Met 3 minuten op de klok was daar eindelijk de aansluiting. Een goede samenspel van Wilm en Jerôme waar laatstgenoemde wederom het doel kon vinden. Nu telde deze wel en stond het 2-1. Een gelijkspel zou met het spel terecht zijn. Maar de wedstrijd zal niet zo lang meer zijn. Een minuut later wist Leerdam Sport namelijk de 3-1 te maken uit buitenspel positie. De scheidsrechter liet mij staan en het doelpunt werd zo goedgekeurd. Nadat de eerste helft ons doelpunt ten onrechte was afgekeurd en nu deze ten onrechte is goedgekeurd, was het goed dat de wedstrijd werd afgefloten. Punten pakken in 1 minuten zou niet mogelijk zijn. En dan kan je ook beter wat drinken en napraten.

Het lijkt eindelijk iets te worden. Wanneer we de selectie hetzelfde kunne houden en meer met elkaar spelen, zou het elke wedstrijd beter moeten worden. Volgende week mogen we het tegen Beesd opnemen. De kans dat we daar punten halen zal klein zijn, maar natuurlijk geven wij niet zomaar ons gewonnen. Ze zijn alleen nog wel ongeslagen en wij zonder punten. Het gaat dus wel een uitdaging worden.