5301PZ
ZALTBOMMEL
tel. 0418-513064

Herfst, de tijd van wind, regen en vallende bladeren. Tot 2 weken geleden hebben wij heerlijk kunnen genieten van de zon wat voetbal toch iets fijner maakt. Maar die tijd lijkt voorbij. Vandaag was het bewolkt en koud door de wind. Gelukkig was het wel droog.

Vandaag was het tijd voor de 4e wedstrijd in de competitie. Dit keer waren we te gast in Zaltbommel waar de Nivo Sparta vrouwen onze tegenstanders waren. Ze zijn op 16 oktober pas begonnen aan de competitie. Ze begonnen zeer voortvarend door eerst GJS VR2 met 11-0 terug naar Dalem te spelen en daarna ook Achilles met een 3-2 verlies retour te sturen. Daarna wisten ze in Everdingen niet te scoren waar Everstein met snel spel wel wist te winnen. Nivo wilde zich dus revancheren en hopen te stunten tegen de enige ploeg in de competitie zonder verliespunten. Wij moesten het met wat afschrijvingen doen in ons team. Gelukkig wilde Amanda van Soest wel bij ons aansluiten, waardoor wij totaal 13 speelsters hadden voor deze middag. Vooraf was de discussie waar we voor gingen. Wilden we de 1e helft wind mee of wind tegen? Zoals eerder al vermeld hoefden we geen zorgen te maken over de zon, die liet zich namelijk niet zien. Wat is tactisch beter, of voor ons beter om te winnen. Nadat Nivo koos voor de aftrap, bleven wij staan om tegen de wind in te gaan spelen. Zal dit goed uitpakken?

Met een iets andere opstelling als vorige week wist Nivo meteen goed te beginnen. Wij hadden het op sommige plekken zeer lastig. Natascha werkte zich een slag in de rondte tussen 2 of 3 tegenstanders en Lynn had het met vlagen moeilijk tegen de Nr. 20 van Nivo. Maar langzaam aan kwamen we beter in de wedstrijd. Achterin stond het goed en werd het vooral opletten voor de omschakeling. Met 3 aanvallend ingestelde speelsters, kwamen ze er nog wel eens snel uit. Gelukkig was het binnen de 20 minuten dat de score geopend werd. Lillian met de assist op Mieke die voor het eerst deze middag de goede keepster van Nivo wist te verschalken. Niet veel later kregen we een vrije trap. Met een bekeken schot van Maud was daar Gabriëlla weg. Met een overtuigende dribbel kwam ze 1 op 1 te staan, om vervolgens de bal knap af te ronden en de tussenstand op 2-0 te zetten. Nivo bleef strijden en zoeken naar de aansluiting. Een paar minuten voor de rust was er een onoplettend moment waar Nivo via een kopbal de stand wist terug te brengen. We hadden het zeker niet makkelijk en je bent toch altijd gevreesd of ze de stand weer gelijk kunnen trekken. Nivo zou in de 2e helft wel wind tegen spelen en HSSC met wind mee. Hopelijk kan het ons de overwinning brengen.

Zeker de 2e helft begon echt een strijd te worden op het veld. Veel duels en blijven werken met en voor elkaar. Meestal was HSSC de winnaar van deze duels en konden af en toe wat kansjes creëren.  Nivo kon weinig grote kansen ontwikkelen waardoor wij toch het betere voetbal op het veld brachten. Het duurde tot de 69e minuut voordat we eindelijk het overwicht in de wedstrijd konden verzilveren. Lillian wist op aangeven van Natascha de 3-1 te maken. En daardoor was het verzet bij Nivo gebroken. Dit kwam ook omdat ze leeg waren met een jong team. In de aankomende 10 minuten was het Lillian die haar hattrick rond wist te maken. Eerst was het Lianne die met een perfecte pass Lillian wist te vinden. De 5-1 wist Lillian in de rebound te maken na een gekeerd schot van Mieke. Een paar minuten later was het Mieke die de mooiste doelpunt van de middag wist te maken. Nadat eerder al een keer de lat geraakt werd, was het nu onderkant lat in het doel. Dit keer kon ze Gabriëlla bedanken voor de assist. De eindstand werd 5 minuten voor tijd vastgesteld op 7-1. De 4e van Lillian werd gemaakt vanaf 11 meter. De keepster van Nivo Sparta was al met regelmaat snel uit doel, maar ze was nu te laat. Mieke was eerder en daardoor kon de goede scheidsrechter niet anders als naar de stip wijzen. Met een degelijk schot was daar de 7-1.

Om eerlijk te zijn, ben ik heel blij met wat wij hebben later zien. Jammer van het doelpunt tegen, maar ik heb genoten van het team. 90 minuten lang strijd, passie en duels over het hele veld. Om het dan op deze manier af te maken, is gewoon goed. Na afloop kon Hans ook erg genieten van “zijn” Bavaria en de punten na een geweldig leuke wedstrijd te hebben gezien waar vooral werd gevoetbald.

De stand in de competitie begint nu duidelijk te worden. Met 4 wedstrijden, 33 doelpunten maken en nog geen puntverlies. Natuurlijk krijg je dan al snel te horen, een verlies komt steeds dichter bij. Wij moeten dus blijven focussen en strijden om dit zo lang mogelijk uit te stellen. Directe concurrent Asperen wist deze middag ook met overtuiging ASH aan de kant te zetten. Wij moeten dus onze taak blijven doen en per wedstrijd kijken.

Volgende week is het weer beker weekend. Wij mogen het opnemen tegen Peursum Vr1. Deze ploeg staat ook bovenaan in de (andere) 4e klas. In de 4e klas, staan Peursum VR1, Papendrecht Vr1 en wij nu allen met 12 uit 4. In de beker wisten ze eerder al ST Vuren/Herovina en SVS’65 te verslaan. In de 2e ronde waren de vrouwen van Everstein ook geen tegenstand voor ze. En zo kruisen nu onze wegen in het bekertoernooi.  Mochten we deze wedstrijd met winst afsluiten, zijn er nog 8 ploegen over. Dan zal ik ook wat meer uitleggen welke ploegen er nog in zitten. Wilt u ons supporten? Zaterdag 13 november om 12:15 is de aftrap in Hei- en Boeicop.