Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Vorige week waren de vrouwen vrij van het spelen van een wedstrijd. Deze week konden we weer de “wei” in op zoek naar de volgende 3 punten. Tegenstander was Nivo Sparta waar wij het uit best lastig hadden, maar alsnog een ruime 1-7 overwinning konden behalen. In mijn vorig verslag kon u al lezen dat de spoeling wat dun is. Dit was vandaag niet anders. Gelukkig konden we nog bij de vrouwen 2 Amanda en Marije nog vragen om ons te helpen. En zo begonnen we helaas in de regen op zoek naar de volgende overwinning. Helaas kon ik zelf de aantekeningen niet noteren, maar gelukkig heb ik altijd Hans nog achter de hand die dit op een droge plek in de dug-out voor mij kan doen.

Nivo Sparta startte meteen sterk. Veel druk naar voren om het ons zo moeilijk mogelijk te maken. Een stel goede speelsters waar we altijd voor moeten oppassen. Gelukkig hebben wij ook kwaliteit genoeg en daardoor was het toch weer snel de voorsprong voor ons. Na 4 minuten was het Mieke die scherp was en de bal al in het netje wist te prikken. Slecht enkele minuten later had ook Lilian haar doelpunt te pakken waardoor we binnen 10 minuten al een mooie 2-0 voorsprong hadden. Nivo Sparta wist met vlagen zeker goed aan te vallen en ons lastig te maken. Gelukkig stond de verdediging goed en kon ook Marije de bal vaak vangen, waardoor de kansen niet benut werden. Na een kwartier was het wederom Mieke die het doel weer wist te vinden. We hadden het betere spel, maar Nivo bleef wel doorvoetballen waardoor wij ook scherp moesten blijven. Die scherpte was ook voorin te merken waar Lilian ook haar 2e van de middag wist te maken en zo de stand op 4-0 bracht. Vlak voor rust was het Gabriëlla die met een bekeken schot de ruststand op 5-0 bracht.

Gezien de programma de komende weken, was het ook voor ons tijd om wat wissels toe te passen. Wat pijntjes hier en daar waar we geen risico mee willen lopen. Het ging dus allemaal iets minder in de 2e helft. Toch bleven we het betere voetbal houden, maar moesten ook in sommige momenten alert blijven met verdedigen. Het duurde dan ook tot de 70e minuut voor we eindelijk weer een gaatje konden vinden. Mieke met haar 3e van de middag en de stand op 6-0. Een paar minuten later was het weer Gabriëlla die profiteerde van een foutje achterin en met een afstandsschot de 7-0 eindstand op het bord bracht. Tegen het einde moesten we helaas Lynn wel missen. Waarschijnlijk is ze klaar voor de rest van het seizoen met wat bandjes die niet zo fijn zijn. Natuurlijk in een selectie die al iets kleiner is, niet prettig. Maar voor ons de drive om ook voor haar die laatste wedstrijden over de streep te trekken. Er zijn nog 4 wedstrijden te gaan, te beginnen met woensdag tegen Everstein. Uit een nipte 0-1 winst en ook tegen Asperen wisten ze veel tegenstand te bieden. Een zekerheid is het dus zeker niet. Verder hebben we op 23 april de wedstrijd tegen Asperen uit en de laatste 2 zijn beide tegen GJS. Deze zijn op 30 april en 21 mei.

We hebben dus nog alles in de hand, maar nu valt er nog weinig te zeggen. Wij moeten eerst winnen van Everstein en dan hopen dat Asperen punten laat liggen tegen GJS.

De wedstrijd tegen Asperen kan dus bepalend worden. Maar dat is dan weer afwachten wat ze in hun tweeluik tegen GJS doen. Maar mogelijk kunnen we dan 30 april al met potlood in de agenda schrijven. En bij wat geluk de 23e april. Al zal eerst gewonnen moeten worden van Everstein.