Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

In mijn vorige verslag, die iets later dan normaal op de website kwam door de doordeweekse wedstrijd, heb ik u al verteld wie de tegenstander is van vandaag. Achilles Veen Vr1. De nummer 7 van de competitie, die wij uit ook op een grote nederlaag konden trakteren. Na de wedstrijd tegen Vuren/Herovina hadden we een iets makkelijkere wedstrijd ook kunnen gebruiken. Toch moeten we opletten aangezien we daar wel 1-0 achter kwamen. Voor ons doel om eerst de punten te behalen en mogelijk nog wat aan het doelsaldo te werken.

In de vroege ochtend, op een warm Sportpark Het Plein mochten we op het kunstgras de wedstrijd aanvangen. Wederom niet volledig compleet, maar zeker een leuke groep die mogelijk een goed resultaat kunnen neerzetten. Het begin was ook voor ons. Een snelle voorsprong kon niet uitblijven en binnen 4 minuten was het Gabriëlla die de eerste binnen wist te schieten. HSSC’61 bleef de wedstrijd domineren. Achilles deed wat ze konden maar echt een vuist konden ze niet maken. Met een kwartier was daar de 2-0. Dit keer was het Lilian die op aangeven van Sabine een solo actie deed. En een paar minuten later maakte ze ook de 3-0. Nu op aangeven van Gabriëlla. Een beter begin dus als de uitwedstrijd. Halverwege de eerste helft en vlak voor de drinkpauze, wist ook Mieke het net te vinden na een goede pass van Lynn. De ruststand kwam 9 minuten voor tijd toen Lilian met een goede pass Mieke wist te vinden waarna het simpel inschuiven was. In plaats van de uitwedstrijd 1-2 voor te staan, stond het nu dus 5-0. Een beter begin en wie weet wat we nog kunnen maken gedurende de 2e helft.

Het begin van de 2e helft was even lastig. Achilles probeerde nog alles te doen voor een goed resultaat. Toch konden we het overnemen en doorgaan waar we mee bezig waren. Wederom was het Lilian die scoorde op aangeven van Tamara. Het was haar 3e al deze ochtend. En daar zal het niet bij blijven. Slecht enkele minuten later was het Sabine die aangetikt werd in de 16-meter. Vervolgens was het Lilian die achter de bal ging staan en de 7-0 wist binnen te werken. Wederom een paar minuten later was het wederom Sabine met een goede pass op Lilian die zijn 5e ook in wist te prikken. Ondanks dat het vooraf nog spannend was voor de topscoorder aan het eind van het seizoen, lijkt dit wel een goede stap te zijn. Hierna gingen we iets rustiger aan doen en was het wederom een drinkpauze die ons goed deed. Met nog een kwartier op de klok was het wederom Gabriëlle die met een schot de 9-0 kon maken. Ondanks de tijd, was het toch afwachten of de 10e gemaakt kon worden. Met die gedachten wist Achilles er toch een keer uit te komen en wij waren niet helemaal wakker. Achilles bracht de stand dus op 9-1. Het slot akkoord kwam 4 minuten voor tijd. Eerst was het Mieke die een foutje achterin wist af te straffen met een afstandsschot en vanaf de aftrap van Achilles was ook daar de 11-1. Tamara wederom met de assist en Lilian die haar 6e wist te maken. Een mooi resultaat en bovendien lekker gewerkt aan het doelsaldo die mogelijk belangrijk kan worden. Asperen wist later die dag nog nipt met 0-2 te winnen van Everstein waardoor het verschil gelijk blijft. Asperen blijft dus op 9 punten staan met 2 wedstrijden minder. Voor ons nog 5 finales. Aankomende week weer vrij en wij vervolgen de competitie op 9 maart tegen Nivo Sparta.