Leerdamseweg 39
4147BM
ASPEREN
tel. 0345-613687

Na 19 wedstrijden gespeeld te hebben dit seizoen, is daar dan toch het eerste verlies voor de Vr1 van HSSC’61. Helaas is dit wel een met gevolgen. De statistieken van deze 19 wedstrijden zijn niet mals. Met 5 wedstrijden in de beker, 15 in de competitie en een oefenwedstrijd, werden er nog geen punten verloren. Doelsaldo 126 doelpunten voor en slechts 13 tegen. Zoals wel vaker, weet je dat een potje verliezen ook steeds dichter bij komt. Helaas was dit tegen onze directe tegenstanders voor de titel, Asperen.

Met de nodige supporters reisden we af naar Asperen. Het altijd lastige kunstgras was daar gereserveerd voor dit topduel. Winnen wij, zijn we zo goed als kampioen. Verliezen we, dan is de spanning terug en zouden we mogelijk moeten afwachten tot 28 mei, wanneer Asperen hun laatste duel speelt.

Met de nodige spanning in hoofd en benen van HSSC, werd begonnen aan de wedstrijd. De ernst was duidelijk en met een niet complete team en spelers die ook niet helemaal fit zijn, moesten we op zoek naar een goed resultaat. Duidelijk was dat we niet moesten verliezen. Asperen zocht meteen de aanval maar gelukkig stonden we achterin goed en was ook Marieke scherp. Na 5 minuten kreeg Lilian het alweer op haar heupen. Ondanks dat haar stem kwijt was, kon ze gelukkig wel haar directe tegenstandster voorbij en meteen werd het gevaarlijk. Het leverde uiteindelijk een corner op. Door scherp te zijn voor de goal, was het eenzelfde doelpunt als thuis tegen Asperen. Wederom zat te keeper er naast en via een scrimmage werd het beslissende tikje gemaakt door Natascha. In deze wedstrijden kun je beter de voorsprong hebben. De scheidsrechter besloot vervolgens een penalty te geven voor Asperen. Marieke speelde de bal maar de scheids zag hier een overtreding in. Gelukkig voor ons was de rechter paal onze vriend. De scheids floot weer en de strafschop moest opnieuw worden genomen. Volgens de scheidsrechter stond Marieke niet stil op de lijn. Op zijn zachtst gezegd discutabel. De volgende achter de bal en nu op de andere paal. Je mag soms geluk hebben, of was het gerechtigheid? Door hard te werken kwamen we steeds beter in de wedstrijd en de strijd op het middenveld konden we ook met regelmaat winnen. Bijna halverwege de eerste helft was het weer Lilian die de achterlijn probeerde te halen. Vervolgens een mooie voorzet bij de 2e paal waar Sabine alle tijd had om de bal in het dak van het doel te schieten en ons op een mooie 0-2 voorsprong te brengen. Het leek zo makkelijk te gaan, terwijl we niet volledig aanwezig waren.

Asperen probeerde hierna alles te doen om de aansluiting te vinden. Thuis was dit niet gelukt, nu lukte dit uiteindelijk wel in de 46e minuut. Na een goede aanval was daar opeens de 1-2 nadat we zelf verkeerd stonden. We moeten dus scherp blijven naar de 2e helft toe. Ondertussen waren wat talenten ook naar Asperen gekomen om ons te ondersteunen. Waarvoor nogmaals dank. Zo konden de lichte pijntjes worden opgevangen door Fleur en Donna.

In de rust werd besloten om met dezelfde 11 te beginnen als bij het begin. Zo zouden we de meeste kans maken op een goed resultaat. Dat leek ook meteen goed uit te pakken Gabriëlla met haar bekende solo, waardoor ze vervolgens 1 op 1 kwam te staan. Helaas was het vizier niet scherp om het doelpunt te maken. Hierna was het voor ons tegenhouden. Spelers werden gewisseld vanwege de pijntjes of vermoeidheid. Maud werd gewisseld, Gabriëlla werd gewisseld en ook Fleur die eerst nog met MO19 meedeed, moest uiteindelijk met kramp weer gewisseld worden. Om de situatie nog wat moeilijker te maken was Asperen ook al op 2-2 gekomen door een afstandsschot van 20 meter in de uiterste hoek te prikken. Als je dan geen aansluiting meer hebt, is het lastig aan te vallen. Alles werd geprobeerd maar je hinkt ook op 2 gedachten. Ga je voor de 2-2 of zoek je toch die 3e op. De laatste optie bleek ook de optie die Asperen wilde benutten. Een keer buitenspel staan, corner, afstandsschot. Alles werd geprobeerd. We konden gelukkig nog overeind blijven. Met nog 2 minuten kregen ze weer een corner. Marieke ging onder de bal door, aanvaller werd niet goed gedekt en met en rake kopbal was daar de 3-2 voor Asperen. De goede scheidsrechter van deze middag bleef doorgaan en zo kregen we nog een kans op de 3-3. Waar iedereen dacht dat hij zat, werd de bal net naast geschoten waardoor het dus een verlies werd voor onze vrouwen. Hierdoor staan HSSC en Asperen beide met 3 verliespunten. Ze spelen niet meer tegen elkaar. Asperen heeft zelfs nog 2 in te halen. Wij mogen nog 2x tegen GJS spelen en gelukkig zijn we dan weer compleet, om dan ons te revancheren tegen dit verlies. In het gekste geval moeten we dus afwachten wat Asperen op 28 mei doet, om te weten of we kampioen zijn. Het enige wat we kunnen doen, is onze wedstrijd goed afsluiten en dan hopen. Maar het lijkt er op, dat het nog een lang seizoen gaat worden.