Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

Vandaag is de laatste wedstrijd van het seizoen. Na 15 wedstrijden en een geweldig doelsaldo, kunnen wij ons opmaken voor onze laatste kans om nog verder uit te lopen op Asperen. Zij zullen de aankomende 2 weken nog de strijd aangaan in Hellouw tegen ASH en thuis tegen GJS. Het verschil voorafgaand aan deze wedstrijd zijn 18 doelpunten. Het verschil is vooral gemaakt thuis tegen RKTVC en Vuren. Wij wisten daarin de score te vergroten op Asperen. Voor de wedstrijd uit in Dalem, waren we bijna compleet. Bo had nog blessure en Maud is ook net geholpen aan het blessure. Natascha viel in de voorbereiding helaas nog uit met wat te veel pijntjes. Gelukkig was Britt en Claudia bereid om aan te schuiven van de MO19 om ons te helpen. Zij wisten eerder die week het kampioenschap binnen te halen en ook de MO15 wisten vandaag na een verrassing ook nog kampioen te worden.

De wedstrijd begon wat later omdat de wedstrijd van Vr1 ook later was afgelopen. Het was in ieder geval fijn dat ze ook een kokos kunst grasmat hadden liggen waar we de strijd aan konden om de 3 punten te behalen en doelpunten te scoren. Gelukkig voor ons was het begin bijna identiek bij de thuiswedstrijd. GJS trapte af, verloren de bal, Gabriëlla kreeg de bal en wist Maxime te vinden om vervolgens binnen de halve minuut de 0-1 te maken. Hierna gaf GJS ons veel partij en waren wij ongelukkig met de eindpass. De lichte overwicht die we in de wedstrijd hadden, kwam er nog niet echt uit. Pas halverwege de 1e helft werd het verschil gemaakt in de wedstrijd. Eerst was het wederom een assist van Gabriëlla die Lilian daarna simpel kon binnen schieten. Een paar minuten later werd een bal achterin verkeerd weggewerkt die Tara simpel kon aannemen. Hierna van de rand van de middencirkel werd de bal met een fantastische boog over de keepster in het net gewerkt en stond het na 25 minuten 0-3. De wedstijd lijkt dan gespeeld, maar niets was minder waar. Net als een paar weken geleden waren we aan het ploeteren om de nodige doelpunten te maken. Een verdwaald afstandsschot van GJS belande onderkant laat waarna Marieke mis zat en de bal belande in het doel. 1-3 en met de 2 doelpunten verschil is dat nog niet het gewenste resultaat. De opdracht om meer te scoren werd de eerste helft niet meer uitgevoerd waarna we dus met een 1-3 de kleedkamers opzoeken. We zouden in ieder geval proberen meer te scoren, aangezien elk doelpunt kan tellen aan het eind van de competitie. Er zou dan wel rustiger en zuiverder moeten worden gespeeld. Met een paar wissels gingen we op zoek naar meer.

Het begin was hetzelfde als het eind van de 1e helft. Veel proberen, combineren en tegenhouden. Eigenlijk leek het niet te lukken doordat het centrale duo van GJS ons best lastig wist te maken. Na 20 minuten in de 2e helft was daar de 1-4 eindelijk. Britt met de assist op Lillian die vervolgens met een individuele actie de bal in het netje wist te werken. Niet veel later kwam Mieke er in voor Maxime. Ze nam het team op sleeptouw. Ook Gabriëlla wist af en toe weer goede acties te maken waardoor er wat ruimte kwam. Dit leverde 10 minuten voor tijd de 1-5 op van Mieke op aangeven van Gabriëlla. Vlak voor tijd was het wederom dezelfde combinatie wat de 1-6 opleverde. Was het de vorige keer een simpele intikker, was het hier een schot waar de keepster niet bij wist te komen. In de extra tijd werd het zelfs nog 1-7. Wederom een assist van Britt waarna Mieke haar hattrick van deze middag kon maken. Uiteindelijk gewoon weer +6 doelpunten voor ons erbij. Dit brengt ons totaal op 110 doelpunten voor en 15 tegen.

Wij kunnen in ieder geval terug kijken op een goed seizoen. Om nog even de hotseat te spreken. Ik vergelijk het een beetje met een tijdrit tijdens het wielrennen. Je bent het snelst, maar je moet afwachten hoe het verder gaat. En het seizoen was ook eigenlijk een beetje zoals een ronde. Wat flinke heuvels die genomen zijn, soms een sprintje maar bovenal veel kilometers gemaakt met zijn allen op het veld. We mogen ook zeker blij zijn dat er 3 speelsters in de top 5 staan in de topscoorderslijst dit seizoen. Mieke heeft het meeste gescoord van ons team, gevolgd door Lilian. Ook Maxime staat nog hoog in het algemeen klassement.

Ik hoor jullie denken, hoe nu verder? Wat gaat er gebeuren en waar is het wachten op?

Wij zijn uitgespeeld en hebben 45 punten behaald. Asperen heeft nog 2 wedstrijden en staat op 39 punten. Ze kunnen op aantal punten gelijk komen. Volgens de regels gaan we dan kijken naar doelsaldo. Wij staan op dit moment 24 doelpunten voor. Ze moeten dus 25 maken in de 2 wedstrijden om ons voorbij te komen. Als tegenstanders zijn het de nr.4 ASH en Nr. 6 GJS.

Kan dus niet zeggen of we al kampioen zijn, het enige wat we weten is dat Asperen een flinke uitdaging heeft om dat te behalen.

Belangrijke doelpunten was de 3-2 van Bo tegen Asperen, de 0-1 uit bij Everstein van Lilian, de 1-2 bij Vuren ook van Lilian en ook de 1-1 van Gabriëlla tegen Everstein. Anders zouden we nog wat meer punten verloren hebben. Al is elk doelpunt belangrijk geweest.

We weten uiteindelijk van 4 juni of we kampioen zijn of niet. De wedstrijd zou om half 12 klaar zijn en dan weten we meer. Tot die tijd zitten wij in die hotseat en hopen dat Asperen het lastig gaat krijgen.