Korfgraaf 3
4174GL
HELLOUW
tel. 0418-581531

Na de winterstop zijn de vrouwen goed begonnen. Eerst een moeilijke uitwedstrijd bij Everstein gewonnen met 0-1 en daarna Vuren/Herovina combinatie met 8-1 naar huis gestuurd. Vandaag was de 2e keer dat we ASH troffen in deze competitie. Thuis wisten we met 6-1 te winnen, waar de gasten uit Hellouw het ons best lastig wisten te maken. Nu waren ze de eerste helft wederom zeer sterk. Gelukkig konden wij de 2e helft de zege binnenslepen en gaan wij de aankomende weken in de wacht wat anderen gaan doen.

De wedstrijd was vroeg. We zaten rond kwart over 9 allemaal al in de auto om kwart over 10 af te trappen op het 2e veld die nog niet helemaal vorstvrij was. Hierdoor zaten wij te denken om te draaien als we de kans kregen. Zodat wij konden verdedigen op de helft die het meest ontdooid was. Gelukkig kregen we de mogelijkheid en gingen we op zoek om de muur van ASH proberen te breken. Dit was dan ook zeer lastig. Ondanks dat we een fitte groep hebben, moeten de ballen wel goed aankomen. Zeker in het begin was dit nog lastig en de met vlagen wind die over het veld blies, maakte dit niet makkelijker op. ASH probeerde vooral via de vleugels door te komen, maar gelukkig kunnen wij altijd vertrouwen op onze verdediging. Het was pas halverwege de 1e helft dat we echt iets van ons konden laten zien. Maxime die het eindstation was van een aanval en de bal binnen wist te werken op aangeven van Lilian. Toch weet je dat een 0-1 voorsprong nog krap is. ASH voetbalt goed en 1 bal die verkeerd valt, zou de wedstrijd toch moeilijk kunnen maken. Gelukkig was het Lynn die met een directe bal Lilian wist weg te sturen 10 minuten voor de rust. Deze wist vervolgens overtuigend de bal in te schieten wat de tussenstand en ruststand op 0-2 bracht. ASH heeft in zijn 8 voorgaande wedstrijden toch ook 24 keer weten te scoren. Het was voor ons dus taak om na de rust er meteen weer te staan en de aanvallen vroegtijdig te stoppen.

Gelukkig lukte dit ook bij ons en het werk wat de speelsters lieten zien, gaven ASH eigenlijk geen mogelijkheid meer. In de 58e minuut was daar de 0-3 en daarna ging het hard. Het was Maxime die de trekker overhaalde op aangeven van Tara en waardoor ASH eigenlijk alleen maar werd teruggedrongen. Slechts een paar minuten later was het Lilian die de 4e aantekende op aangeven van Gabriëlla. ASH probeerde het nog wel, maar een lastige bal in de 16 werd achteraf simpel gepakt door Marieke waardoor wij de kans weer kregen om kansen te creëren en de score te vergroten. Na 72 minuten was dan definitief de wedstrijd op slot en konden we aan het doelsaldo werken. Dit keer een goede actie van Gabriëlla die vervolgens mij de 2e paal Sabine zag lopen, waarna het makkelijk inwerken was en de stand 0-5 werd. Slechts 6 minuten later waren de rollen omgekeerd. Sabine met een mooie pass op Gabriëlla die daarna via een individuele actie de bal wederom in het netje wist te leggen. Het slot akkoord was voor Lilian die zijn 3e van de ochtend wist te maken en de eindstand op 0-7 bracht. Ik twijfel even wie de pass gaf, Maxime of Gabriëlla, maar vervolgens was het voor Lilian wel makkelijk om te scoren.

Deze sportieve wedstrijd leverde ons de 3 punten op en nu is het voor ons tijd om te werken richting de drukke maand Maart. Hier volgen nog 4 wedstrijden waarmee we daarna op 3/4e zitten van de competitie. Eerst uit nar Vuren en RKTVC en daarna 2x thuis tegen Everstein en Achilles. Wij kunnen alleen hopen dat Asperen een keer de punten laat liggen tegen een Vuren/Herovina of Everstein. Wij zijn nu 2 weken vrij. Hopelijk dat dan het weer nog iets meer mee zit en dat we ons op kunnen maken naar het slot van deze competitie.