Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Zoals u al mee heeft gekregen, is het in de competitie een beetje raar. Vooraf aan deze wedstrijd, hadden de vrouwen van Heicop, 6 wedstrijden gespeeld. Met 9 deelnemers, zouden er dan 16 wedstrijden gespeeld moeten worden gedurende het seizoen. Als je dan normaal in de winterstop op de helft zou moeten staan, lopen we wat wedstrijden achter. Zo hebben wij nog geen wedstrijd gespeeld tegen GJS en volgende week zullen we voor de 2e keer ASH gaan treffen. Als het natuurlijk doorgaat met de problemen omtrent corona etc. Vandaag was de tegenstander Vuren/Herovina combinatie. Ook deze hebben wij dit seizoen nog niet getroffen en wisten toch al wat leuke resultaten te boeken. Met maar 8 tegentreffers, in de top 3 met minste tegendoelpunten naast ons en Asperen.

Doordeweeks leek het krap te gaan worden om een fatsoenlijk team op de been te kunnen brengen. Hierin werden wij geholpen met de MO19 die hun wedstrijd zag worden afgelast. Zo konden we net als vorige wedstrijd wederom wat talenten meenemen. Het hoofdveld stond gereserveerd voor ons wat altijd iets speciaals is.

De gasten stonden nog amper langs de lijn en Britt wist het net al te vinden op aangeven van Mieke. Ik heb niet op de seconden gelet, maar vanaf de aftrap gok ik op een 20 seconden. Een lekker begin, maar ook nog 89 minuten voor Vuren/Herovina om dit recht te zetten. Wel bleven wij het betere voetbal houden en konden af en toe goed elkaar vinden. Toch wisten de gasten goed druk te zetten en ons af en toe lastig te maken. Ondanks dat bleef het initiatief eigenlijk bij HSSC’61. Toch was het na 20 minuten een lastig moment. Marieke wilde de bal tegenhouden, maar toch kreeg ze een tik waardoor de bal gemist werd. Hierna floot de scheids en wees naar de stip. Dit was een buitenkansje om de 1-1 te maken en het weer gelijk te zetten. Je bent toch bevreesd, omdat je weet dat Vuren/Herovina altijd wel stug is om tegen te voetballen. Voor ons kregen we al snel wat meer ruimte want 5 minuten later was het Mieke die de 2-1 maakte. Lilian was de aangever. Tot de rust gebeurde er weinig, afgezien van een blessure van Fleur. De wedstrijd was nog zeker niet gespeeld, maar wel wind mee in de 2e helft.

In het begin van de 2e helft kregen we meteen al hulp. Door een foute pass was het wederom Britt die de bal kreeg en het net wist te vinden. Eigenlijk was daarna het verzet gebroken en kwam Vuren/Herovina er niet meer uit. Met voor hun wind tegen en wij die goed stonden, konden we kansen creëren. Met nog 20 minuten te gaan ging het gas er bij ons op. Eerst was het Gabriëlla die met een schot de 4-1 wist te maken. Daarna waren het 2 assists van Gabriëlla vanuit een corner waar Tara beide keren trefzeker was. Eerste keer met een schot en de 2e keer een spitsengoal door voor de man te komen en met een volley de bal erin werkte. Daarmee stond het 10 minuten voor tijd 6-1. Het slot was uiteindelijk voor Maxime. Britt die met 2 assist beide keren Maxime wist te vinden die Beide keren simpel het doel wist te vinden en zo de eindstand op 8-1 bracht. We hebben dus in 1 wedstrijd de tegendoelpunten van Vuren/Herovina verdubbeld. Van de andere velden was er een mooie uitslag gekomen. Everstein wist van ASH te winnen met 4-1, waardoor het verschil met ASH is opgelopen naar 8 punten en voor ons een wedstrijd minder gespeeld. Als we volgende week dus weten te winnen van ASH, dan blijft alleen Asperen nog over als directe concurrent. Mits wij natuurlijk ons ding blijven doen. Dan kunnen we verder hopen op een misstap, al zullen hun hetzelfde denken over ons.

Volgende week een vroege wedstrijd om 10:15 in Hellouw. Asperen speelt dan hun eerste wedstrijd na de winterstop tegen Nivo Sparta.