Vuren 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

27 september 2014 14:30

Opstraat, N.

HSSC ’61 wachtte voorafgaande aan de thuiswedstrijd tegen Vuren nog op de eerste driepunter. De bezoekers hadden voorafgaand aan het duel vier punten overgehouden aan hun eerste drie duels. De Heicopse selectie van Marten Boverhof voor deze wedstrijd bestond uit Danny Kruyer, Wessel de Keijzer, Menno de Keijzer, Pascal den Braber, Jarco de With, Yme van Gent, Kees v/d Berg, Nicky van Dam, Floris Kool, Frank de Goeij, Mark van Zanten, Gijs Scheenhart, Kees Kool, Raymond Bevelander (A1), Jari Aantjes (A1) en wisselkeeper Maurice v/d Vis (B1).

HSSC ’61 begon de wedstrijd met een flinke tegenslag. Vuren kon via het middenveld een aanval opzetten door het centrum, de bal werd niet afdoende weggewerkt en met een steekbal werd de Vuren aanvaller vrij voor het Heicopse doel gezet. Binnen de minuut maakte hij er 0-1 van, een flinke streep door de rekening van de thuisploeg. De hoofden gingen echter niet hangen en de ploeg herpakte zich buitengewoon. Zowel voor de rust als na de rust werd een handvol kansen genoteerd, echter lag het regelmatig aan de Vurense keeper, het houtwerk en een onzuiver vizier van de Heicopse voorwaartsen dat de thuisploeg niet scoorde. Voor de rust waren de grootste voor Floris Kool toen hij een fraaie actie over rechts besloot met een schot op de keeper in een één tegen één situatie. Ook Frank de Goeij vond één tegen één de Vurense keeper op zijn weg na een vloeiende Heicopse aanval. De ruststand was derhalve 0-1.

Na de rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Ook in deze helft kreeg Vuren slechts éénmaal de gelegenheid om te scoren, wel meteen een grote. De ingevallen nummer 14 kon na een counter door het midden vrij op Danny Kruyer af. De keeper bleef staan, de aanvaller twijfelde en struikelde over de bal, waardoor de kans op 0-2 verkeken was. Het was feitelijk het enige moment dat Vuren gevaar kon stichten na rust, want voor het overgrote deel van de tweede helft was het nagenoeg alleen HSSC ’61 dat dicteerde. En dat leidde ook tot de gelijkmaker: Nicky van Dam was de maker, Floris Kool verlengde de bal prima uit een ingooi en Heicops topscorer maakte zijn 4e van het seizoen: 1-1 met nog een half uur op de klok, ruim voldoende tijd om de verdiende volle buit te gaan pakken. Het mocht echter niet zo zijn, want de keeper van Vuren wenste niet mee te werken en ranselde eigenlijk alles uit zijn doel. Eénmaal werd hij zelfs gered door de paal: Nicky van Dam vond de Vuren keeper op zijn weg uit een vrije trap, de rebound was voor Floris Kool die hard en hoog binnen wilde schieten maar de paal trof. Zodoende bleef de stand op 1-1 en blies de scheidsrechter, hij had een drukke middag door veel overtredingen, voor het einde van een sportief duel dat wel een winnaar verdiende, maar die er niet kwam.

HSSC ’61 kwam in dit duel vele malen beter voor de dag als de weken ervoor. Zowel individueel als collectief zijn flinke stappen gemaakt, het enige dat uitbleef was het scoren van goals en het behalen van de volle buit. Op basis van het vandaag vertoonde spel, zal het een kwestie van tijd zijn alvorens het dubbeltje de Heicopse kant op gaat vallen. Te beginnen met het bezoek aan Raptim aanstaande zaterdag. Traditiegetrouw een lastige tegenstander voor HSSC ’61 op het Gorinchemse kunstgras, maar ook een tegenstander waar HSSC ’61 voor de winst zal gaan.