Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Na de benauwde overwinning bij Meerkerk stond vandaag, zaterdag 12 februari, een andere bekende ploeg uit de najaarscompetitie op het programma, namelijk Nivo Sparta JO19. De gasten uit Zaltbommel zijn een vriendenploeg met goede resultaten. Men scoort moeilijk maar het is erg lastig om tegen hen een doelpunt te maken. Op 20 november werd in Zaltbommel in de slotfase ternauwernood met 0-1 gewonnen door een laat doelpunt van Rens die vandaag geblesseerd verstek moest laten gaan. Gezien de resultaten uit het verleden en de voorlopige koppositie van Nivo beloofde dit duel een lastige opgave te worden voor HSSC’61 JO19. Lennart completeerde vandaag de spelersgroep om minuten te maken. Op de bank starten Maarten en Randy. Scheidsrechter van dienst was Arjo Stijsiger die zoals gewoonlijk een prima pot floot en de wedstrijd goed aanvoelde.

In de openingsfase zette HSSC direct druk op de tegenstander. Dit resulteerde al in de eerste minuut in enkele kansjes of mogelijkheden. Daar waar Job een kans miste, trof Wouter na een corner wel doel en dit betekende dat de 1-0 al vroeg op het scorebord kon worden genoteerd. Later was er weer een hoekschop die door Hans werd genomen en waarbij aanvoerder Jordi met een kopbal niet succesvol kan afronden. Het hoofdveld op Het plein was wat ongelijk en het waaide hard. Dit waren zaken die meespeelden bij een mispeer van keeper Friso na een terugspeelbal. Bij de weggegeven corner bukte Ole verrassend, raakte de bal de paal en liep het goed af voor de thuisploeg. In de 20ste minuut leverde de bedrijvige Lennart een goede voorzet op Joris die met het hoofd niet wist te doelpunten. Ook bij een latere poging had men geen succes. Lennart gooide er even later nog maar eens een goede actie uit, bijna op de achterlijn. Helaas ging de bal uiteindelijk voorlangs en kon niet tot een treffer worden gepromoveerd. Na een (te) harde terugspeelbal van Jordi en de eerder aangegeven omstandigheden kwam keeper Friso weer in de moeilijkheden maar gelukkig zonder nadelige gevolgen. Na 25 minuten spelen kapte Hans een tegenstander uit en schoot met zijn linker de 2-0 op het bord. Na ruim een half uur spelen was het even bibberen tot Jordi mistastte bij een diepe bal van Nivo Sparta. Met 40 minuten gespeeld op de klok werd een schot van Hans geblokt en werd het niet meer dan een corner. De hoekschop werd genomen door Hans en ingekopt door Jordi maar helaas werd de bal nu van de lijn gehaald. Met een mooie 2-0 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust kwamen Maarten en Randy in de ploeg voor Hans en Ole, niet omdat die slecht speelden maar om gewoon iedereen minuten te laten maken. Net uit de catacomben werd invaller Randy op de rechterflank diep gestuurd mede om zijn snelheid te benutten. De voorzet van Randy werd door Lennart omgezet in een goal, 3-0. Na een goede aanvalsopzet gaf Wouter de bal op maatje Maarten die van afstand op doel pegelde, helaas net naast. Na een goede actie van Lennart omzeilde hij buitenspel maar zag jammer genoeg de Zaltbommelse keeper redding brengen. Enkele tellen later werd, na een corner van Milan, de bal door Nivo van de lijn gehaald na een inzet van Lennart. Een opzet via diverse spelers kon door Jordi niet doeltreffend worden bekroond. Nivo deed ook van zich spreken en halverwege de tweede helft werd een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd. Ole en Hans kwamen vervolgens terug binnen de lijnen en losten Job en Milan af. In de 70ste minuut kwam Wouter goed door en bediende Randy maar diens poging strandde. Na een goede passeeractie van Lennart leverde zijn schot niet meer dan een hoekschop op. In de 80ste minuut stonden Joris en Wouter aan de basis van de volgende pegel van Randy maar ook nu hoefde het scorebord niet te worden bediend. Randy deed even later weer van zich spreken toen hij de bal op de lat schoot, jammer ! Bij een volgend schot van weer Randy redde de keeper. In de 86ste minuut combineerden Wouter en Maarten maar ging de bal over. Na een vrije trap van Lennart, bijna op de achterlijn, werkte Sven de bal van dichtbij via de lat over. Velen vroegen na afloop aan Sven hoe die dit had gedaan, van zo dichtbij (denk nog geen meter). Sven moest het antwoord schuldig blijven en wist het eigenlijk zelf ook niet Nadat Maarten Hans had aangespeeld zag Hans zijn poging aan de verkeerde kant van de paal naast gaan. In de slotfase nam Lennart nog een vrije trap waarbij de doelman de bal loste maar zich nog net kon herstellen voor dat de Heicoppers konden profiteren.

Al met al een dik verdiende overwinning voor HSSC’61 op een uiterst sportief Nivo Sparta, een leuke tegenstander. De opdracht om in deze thuiswedstrijd 3 punten te behalen was geslaagd.

Komende zaterdag 19 februari staat voor HSSC’61 JO19-1 om 14.30 uur de wedstrijd bij BZS JO19-1 op de rol.