Overtuigende overwinning op Herovina JO19

Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Na de keurige 5-0 overwinning van HSSC’61 JO19 vorige week tegen SCZ diende vandaag, zaterdag 26 maart 2022, tegen Herovina gespeeld te worden. De gasten uit Herwijnen hadden eerder de vastgestelde wedstrijd ivm corona/spelerstekort met Heicop afgebeld en in onderling goed overleg verplaatst naar vandaag. Er was een mooi zonnetje aan de heldere hemel maar helaas was het veld nog steeds ongelijk en hobbelig, al is dat natuurlijk bij meer verenigingen zo en hebben beide teams hier last van. Bij Heicop zitten Rens en Sven langere tijd in de ziekenboeg maar waren wel aanwezig om hun teamgenoten aan te moedigen en hand- en spandiensten voor de ploeg uit te voeren. Ruben was ivm open dag van school ook afwezig. JO17 hoefde niet te spelen waardoor Yme en Robin aansloten, net als Ruben Godtschalk die later nog bij 2 zou spelen.
Aanvankelijk zou Cor Witkamp de wedstrijd blazen maar door een blessure werd hij vervangen door Mika Stijsiger die een prima pot floot.

Al in de eerste minuut toonde de thuisploeg hun intenties (‘we gaan voor goud’) maar het schot van Wouter ging aan de verkeerde kant van de paal naast. HSSC was de bovenliggende partij maar pas na een kwartier kwam de eerste echte kans. Milan nam een corner en Jordi nam de bal uit de lucht op de pantoffel. De keeper van Herovina redde de inzet van Jordi. Het bleek uitstel van executie want halverwege de eerste helft gaf aanvoerder Maarten een pass op Joris die deze knap omzette in een doelpunt, 1-0. Even later zette Randy goed door maar zijn inzet was te zacht. In de 34ste minuut kopte Herovina vanuit een vrije trap naast het door Friso verdedigde doel. Yme, vandaag in de basis gestart, speelde Randy keurig diep maar de rappe aanvaller schoot voorlangs. In minuut 40 liep een vrije trap van Herovina goed af. Deze leek ongevaarlijk maar had zo maar door een vrijstaande speler afgerond worden maar die had niet op de bal gerekend.

Na rust kwam Robin in de ploeg voor Yme en nam zo de rechtsachter positie over. Een corner van Milan werd door Hans teruggelegd maar Wouter kon deze koppend niet promoveren tot een goal. De ingevallen Robin moest na 65 minuten spelen vervangen worden door Yme nadat Robin een bloedneus had opgelopen in een duel en uitvoerig was bijgestaan door leider Johan. Een corner van Hans werd door Jordi kunstig met een soort halve omhaal afgewerkt maar dit leverde niet meer dan een volgende hoekschop op. Uit de corner van Hans leek de volgende treffer te kunnen worden genoteerd maar zowel Jordi als Joris konden de bal bij de 2de paal niet beroeren. Na ruim 70 minuten spelen ging Ole mee naar het front en werd gestuit door een vrije trap op zo’n 22 meter. Een kunstje voor Wouter bleek want de bal verdween in de verre hoek en de 2-0 kon eindelijk op het scorebord. Even later gaf Jordi een mooie diepe bal op Wouter maar diens afwerking ging voorlangs. De 3-0 kon op het bord nadat Hans Job aanspeelde en deze prima werd afgewerkt door Job. Ruben mocht in de eindfase ook nog minuten maken en kwam binnen de lijnen voor Randy. De volgende kans was voor Hans die in het zijnet schoot. Nadat Robin hersteld was van zijn bloedneus, kwam hij terug in de ploeg voor Yme. In de 85ste minuut had Wouter een prima actie / solo en kon alleen ten koste van een overtreding worden gestuit. De scheidsrechter kon niet anders dan een penalty toekennen die onberispelijk door Wouter zelf tegen de touwen werd gejast, 4-0. Op slag van tijd werd Hans in de diepte aangespeeld en knalde de bal zo’n 4 meter naast daar waar Ruben en Milan in kansrijke positie voor het doel stonden. Wat aanvankelijk een verkeerde aanname van Jordi leek, bleek na goed doorzetten van hem een assist waarna Milan de eindstand van 5-0 in de goal kon tikken.

Er was vandaag door HSSC niet goed gespeeld en dat weet men. Toch stond er na 90 minuten spelen 5-0 op het scorebord, een overtuigende en afgetekende overwinning.

Komende zaterdag 2 april zal door HSSC’61 JO19 om 11.45 uur op het Plein tegen GRC’14 JO19 (uit Giessen Rijswijk) worden gespeeld.