Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Na een maand was het voor HSSC’61 JO19 eindelijk weer zo ver en kon er weer een wedstrijd gespeeld gaan worden. Er waren 2 vrije weekenden geweest en vorige week belde Herovina op donderdag dat men niet genoeg spelers had of Corona in het spel was. Tegenstander vandaag was SCZ uit Zoelen, de trotse koploper na 4 winstpartijen op rij.

Voor de wedstrijd werden de prachtige nieuwe trainingspakken van Electro World Leerdam uitgereikt. Met een kort praatje vanuit het bestuur door  Mark Timmer werd men bedankt en werd onder dankzegging een bos bloemen en een fles witte wijn uitgereikt. Richard Lakerveld heeft diverse foto’s genomen die op afzienbare tijd op de site zullen worden geplaatst. Namens het team werd geapplaudisseerd voor de verkregen trainingspakken en toonde JO19 hun dankbaarheid.

In aanloop van de wedstrijd was het even puzzelen om een volledig team op de been te brengen. Zoals bekend is Rens langdurig uitgeschakeld en was Ole een weekend met zijn familie weg. Job had vorige week goed gepresteerd in de hoofdmacht en stond vandaag tegen Lopik 1 ook weer in de basis (helaas 2-1 verlies voor Heicop). E.e.a. betekende dat de spelersgroep uit nog slechts 10 spelers bestond maar omdat het derde, het team van Marco Kooijman en Ton Kool, vrij was, konden Brian en David aansluiten. Ruben Godtschalk sloot na zijn werk ook nog bij om voor nood ondersteuning te kunnen bieden. Mannen bedankt ! Brian zou als voorstopper in de basis starten en vervulde zijn taak naar behoren.

In de korte bespreking vooraf werd gevraagd rekening te houden met de omstandigheden zoals de wind en de staat van het veld. Dit was namelijk hard en hobbelig waardoor het advies was de bal niet te veel terug te spelen. Verder werd aangegeven dat men moest voetballen en niet te veel als postbode met de bal te gaan lopen. Wilde JO19 nog wat betekenen op de ranglijst dan moest er een goed resultaat geboekt worden.

Klokke 12.00 uur floot Arjo Steijsiger voor de eerste balomwenteling. In de uiterst sportieve wedstrijd werd het de leidsman door beide teams niet moeilijk gemaakt en kon hij weer terug zien op een prima gefloten pot.

HSSC had het eerste wapenfeit al in de 3de minuut toen Hans een schot afvuurde maar deze kwam midden in het doel en was een simpele prooi voor de doelman van SCZ die een overtuigende wedstrijd speelde. Enkele minuten later had de thuisploeg een goede aanval waarbij Milan het eindstation was maar helaas was diens inzet te zacht. Na 10 minuten nam Hans een stuiterende bal op de slof maar helaas kon de brilstand op het scorebord blijven staan. Halverwege de eerste helft zette Randy op de vleugel goed door en leverde een schot waarna de actieve Joris deze net niet kon omzetten in een doelpunt. Hans nam de corner waarbij het leek of Jordi deze tegen de touwen zou koppen maar helaas werd zijn kopbal gered. De rebound was weer voor Jordi en de 1-0 kon nu wel op het scorebord. Helaas haakte even later Sven af met een vervelende knieblessure waarbij we hopen dat de schade en dus ook het herstel meevalt. David werd de vervanger van Sven op de rechts achter positie. Even later probeerde Joris een voorzet van Randy in te koppen maar dit lukte niet. Na ruim een half uur had Wouter een goede actie maar zijn schot werd door de keeper gekeerd. In de 36ste minuut hadden Hans en Randy een combinatie die weer door de doelman in eerste instantie werd verijdeld maar Hans zorgde toch voor de 2-0. In de 43ste minuut had de ingevallen David balverlies maar Milan corrigeerde. Net voor rust zorgde Randy voor de 3-0.

Na de limonade zorgde aanvoerder Maarten dat de keeper van SCZ weer vol aan de bak moest en zijn schot werd gekeerd. Na 55 minuten spelen ging David met de bal naar voren en leek een voorzet te geven. Deze was echter zo scherp dat hij onderkant lat uit het doel verdween maar Milan was ter plaatse en zorgde voor de 4-0. Na afloop gaf Milan aan dat hij een zere neus had opgelopen bij het maken van deze goal. Na 65 minuten leek Randy de assist voor een doelpunt van Joris te geven maar helaas ging de inzet van Joris op de paal. Na 75 minuten kwam Ruben in de ploeg voor Wouter die toch weer last kreeg van zijn kuit. 5 minuten later zorgde Joris met een soort van halve omhaal of wellicht ‘toverbal’ dat de 5-0 kon worden genoteerd. Iedereen gunde Joris dit doelpunt waar hij al zolang tegenaan hikt. Weer enkele minuten later was het Milan die Hans bediende. Hans omspeelde netjes de keeper maar schoot de bal vervolgens in het zijnet daar waar enkele medespelers aanspeelbaar waren, jammer. Zoals uit dit verslag blijkt was het een zeer eenzijdige wedstrijd en waarbij de koploper niet in het spel voor kwam. Enkele spelers van SCZ waren al vervangen met krampverschijnselen maar in minuut 88 kreeg men een vrije trap die dreigend naast ging. Dit was de eerste keer dat men bij het door Friso verdedigde doel kwam. Het eerste wapenfeit van SCZ was dus aan het eind van de wedstrijd of het moet zijn bij de actie van Friso na een terugspeelbal die door Friso zelf werd opgelost.

Na afloop heerste tevredenheid in het Heicop kamp. Er was geen discussie of de punten wel verdiend waren want er was maar één ploeg die had gevoetbald en dat was HSSC’61 JO19. De bezoekers, SCZ, kwamen vandaag in deze uiterst eenzijdige maar zeker ook sportieve wedstrijd niet aan de bak / bal.

Komende zaterdag 26 maart wordt door HSSC’61 JO19 om 11.30 uur op het Plein tegen Herovina gespeeld waarbij we hopen op dezelfde voet te kunnen doorgaan.