Zwaar bevochten maar verdiende overwinning JO19

Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Na 2 eerdere overwinningen op het Plein van 5-0 op rij (SCZ en Herovina) stond vandaag, 2 april 2022, voor HSSC’61 JO19 weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was GRC’14 uit Giessen – Rijswijk en had 4 gespeeld 7 punten. HSSC’61 had meer wedstrijden gespeeld en begon met 13 punten uit 6 wedstrijden aan de partij. De thuisploeg wilde graag een rol van betekenis in deze voorjaarscompetitie betekenen en zou voor goud (de winst) gaan.

Nog steeds bivakkeren Rens en Sven als patiënten in de ziekenboeg maar waren ook nu weer aanwezig om hun teamgenoten te ondersteunen. Brian en David complementeerden vandaag de ploeg en moesten met het derde om 15.00 uur thuis tegen Stedoco 2 spelen (helaas 0-3 verlies), terwijl oa. Ole, Maarten en Hans daar op de bank zouden plaatsnemen. Inderdaad HSSC’61 is een kleine vereniging en men moet elkaar helpen, hoewel dat dit seizoen soms wel erg extreem is.

Om 11.45 uur floot scheidsrechter Arjo Steijsiger voor de eerste keer en op zijn leiding was wederom geen commentaar te geven, prima. Leuk om te zien is dat hij er ook plezier in heeft. Fijn want het is niet altijd makkelijk om scheidsrechters te vinden.

Direct na de aftrap werd Randy op de vleugel diep gestuurd maar helaas kwam daar niet meer dan dreiging uit voort. In de openingsfase tastten beide ploegen elkaar af zonder tot goed spel of kansen te komen. Het eerste wapenfeit kwam van Joris die Hans bediende waarna de inzet voorlangs verdween. De bal werd geraakt door de keeper maar de corner leverde niets op. Na ruim een kwartier spelen probeerde Wouter met links het scorebord in beweging te brengen maar de betrouwbare keeper van GRC keerde de bal. Duidelijk te zien was dat GRC ook verzorgd voetbal probeerde te spelen waarbij achterin getracht werd op te bouwen. HSSC probeerde te storen op de keeper en andere fouten af te dwingen maar GRC speelde zich er meestal knap onderuit. Halverwege de eerste helft had Randy een actie die hij vanuit de draai probeerde af te ronden. Ook nu neutraliseerde de doelman deze poging. Na een half uur schoot aanvoerder Maarten van afstand maar zijn inzet ging naast. In de 40ste minuut moest Maarten tijdelijk vervangen worden door Brian. Was het vorige week Robin die met een bloedneus naar de kant moest, nu was het Maarten die dat zelfde lot overkwam Er werd met een brilstand (0-0) naar de kleedkamer gegaan voor de rust.

De 11 spelers waarmee de eerste helft was geëindigd, startten na de rust ook weer waarbij gemeld werd dat aanvoerder Maarten snel weer gebracht zou gaan worden.
In minuut 47 zette Wouter goed door en bood Joris een 100% kans om de score te openen. Joris schoot de bal goed in maar de doelman van GRC redde ten kostte van een corner die niets opleverde. Direct erna had GRC een uitval en mistasten in de verdediging van HSSC betekende dat de 0-1 op het bord kon. In de achterhoede maakte zeker Ole een goede indruk, zonder daarbij de andere verdedigers te kort te willen doen. Even later hadden de bezoekers weer een counter waarbij hen (te) weinig in de weg gelegd werd. Nadat en poging van Job geen succes had gehad, kwam Maarten weer in de ploeg en loste Brian af. Ole stond met een goede inspeelpass op Hans aan de basis van diens actie waarbij Hans wegdraaide bij een tegenstander. Hierbij werd Hans binnen de beruchte lijnen ten val gebracht. De scheidsrechter twijfelde geen seconde en wees terecht naar de stip. Vol overtuiging ging Wouter achter de bal staan en knalde de meer dan verdiende 1-1 tegen de touwen. HSSC wilde meer en ging weer op zoek naar de overwinning. Een door Jordi genomen vrije trap ging naast. Een hele goede actie van Milan gevolgd door een prima voorzet belandde op het hoofd van Joris maar helaas… In de 65ste minuut nam Jordi weer een vrije trap waarna Wouter de rebound in het net schoot, 2-1. Even later speelde Randy de bal naar Maarten die tegen de paal knalde. Randy, die nog steeds last van zijn enkel heeft (opgelopen 30 oktober 2021 bij RKTVC), werd vervangen door David die zo 20 minuten kon mee pakken. Net voor tijd had de betrouwbare Friso een ferme uittrap waarbij hij Maarten lanceerde. Maarten kon het 1 tegen 1 duel met de keeper jammer genoeg niet in zijn voordeel beslissen. In de slotfase waren en nog mogelijkheden voor de ingevallen David en Hans maar de 2-1 tussenstand veranderde niet meer. Een zwaar bevochten, verdiende zege in een erg sportieve wedstrijd !

De overwinning vandaag was verdiend maar zwaar bevochten. GRC heeft een aantal knappe spelers en bood goede weerstand. HSSC speelde niet echt goed, was geduldig en had als de kansen wat beter waren benut een grotere overwinning kunnen bijschrijven maar de 3 punten worden genoteerd. HSSC’61 JO19 heeft nu 16 punten uit 7 wedstrijden en blijft meedoen voor de bovenste plaatsen.

Komende zaterdag 9 april zal door HSSC’61 JO19 om 11.30 uur bij Vuren worden gespeeld.