4214LJ
VUREN
tel. 0183-634982

Op deze zaterdag, 9 april 2022, diende HSSC’61 JO19 een uitwedstrijd bij Vuren af te werken. De voorbereiding liep een kleine deuk op toen bleek dat Hans de afslag had gemist en laat bij Vuren aankwam. Het was voor Hans de eerste keer dat hij zelf reed bij een uitwedstrijd van zijn team en net als bij voetbal is ook autorijden een soort van leerproces en betekent ervaring (op doen) veel.

Ook nu waren er personele problemen die opgelost werden door de ondersteuning van JO17. Bij JO19 ontbraken Sven en Rens als speler maar waren weer van de partij om hun teamgenoten te ondersteunen. Ruben was afwezig ivm vrijgezellenfeest van zijn broer. Hierdoor stond Yme vanuit JO17, nadat hij eerst bij hen ruim een helft had gespeeld, in de basis en beschaamde het vertrouwen van de trainer niet. Nou om maar direct met de deur in huis te vallen : Yme speelde na een wat aarzelend begin een goede wedstrijd en behoorde zeker bij de betere spelers. Ook Robin en Dylan sloten na hun wedstrijd aan en werden door Stephan gebracht, bedankt !
Bij aankomst bleek dat we op veld 2 dienden te spelen daar waar aanvankelijk nog enkele plasjes op stonden. Op weg naar de kleedkamer zagen we hagel tegen de kantine aan liggen maar dat verdween later als sneeuw voor de zon.

Bij het noteren van de bijzonderheden door de trainer bleek dat hij materiaalpech had. De pen weigerde soms dienst dus als er iets niet helemaal klopt, is daar een klein excuus voor.

De wedstrijd begon ivm de reisproblemen van Hans niet om 11.30 uur maar 10 minuutjes later. De scheidsrechter van dienst was een jonge gast die na een blessure fysiek aan het terugkomen was. De leidsman kon terugkijken op een prima pot waarbij het hem in de sportieve wedstrijd door beide teams niet moeilijk werd gemaakt.  Het begin was van beide kanten rommelig. Een actie van Wouter leek de wedstrijd open te breken maar de inzet van Maarten werd uiteindelijk gestuit. Hans scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd, 0-1. Daarna was het een poging van Wouter die aan de verkeerde kant van de paal naast ging. Ook een inzet van Hans ging voorlangs. Net binnen het kwartier maakte Ole een overtreding. De Vurense vrije trap van een meter of 20 was ongevaarlijk en leverde geen kopzorgen op. Maarten bood Joris even later de mogelijkheid de score uit te bouwen maar de doelman van Vuren redde. Even later bleek dat de keeper deze week Feijenoord – Slavia Praag had gekeken en na een eigen doelpunt kon de 0-2 worden genoteerd. De volgende kans was voor Wouter maar diens inzet ging over. Na een goede versnelling van Maarten liet de afwerking te wensen over en verdween over het doel van Vuren. In de 25ste minuut nam Milan een corner die door Hans op de paal werd geschoten. Vervolgens nam Hans een volgende corner die door Jordi net niet kon worden afgerond. Na doorzetten van Randy op de vleugel konden Milan en Hans niet zorgen voor succesvolle voortzetting. Na ruim een half uur spelen eindigde een knal van Yme op de paal en werd even later een inzet van Hans in laatste instantie gered. Wouter bepaalde de ruststand op 0-3 met een schuiver over de grond.

Na de pauze was het Randy die doorkwam maar helaas ging de afwerking naast en zag hij de vrijstaande Hans over het hoofd. In minuut 50 leek Jordi de volgende treffer te maken maar in zeer goede scoringspositie miste hij de bal volledig. Na een goede actie van Wouter was het Maarten die met een keurig schot afwerkte. De doelman van Vuren redde fabeltastisch op deze voor hem moeilijke bal. Een afstandsschot van Jordi in minuut 52 ging over. Na een overtreding op Wouter nam Jordi weer plaats achter de bal maar ook nu bracht de goalie redding. Een prima actie van Maarten in de 16 meter van de thuisclub werd gevolgd door een goede afwerking maar ook nu weer door de keeper met de voet gered. Het zat Maarten vandaag niet mee want zijn inzetten waren zeker niet slecht te noemen maar steeds werd een volgend doelpunt ternauwernood voorkomen. Maarten hoefde vandaag niet mee te doen met de Staatsloterij want hij zou dan toch net geen prijs hebben. In de 65ste minuut eindigde de bal, na een actie van Hans, weer op de paal. Na een corner van Hans werd een kopbal van Jordi gered maar schoot Milan de rebound hard in, 0-4. Dylan kwam in de ploeg voor Randy die last kreeg van zijn enkel. Het was het debuut van Dylan in JO19. Ook Robin kwam in de ploeg en loste Milan af. Na een corner van Hans kreeg Job een kansje maar de score veranderde niet meer. Jordi die vandaag zeker zijn dag niet had, werd 10 minuten voor tijd gewisseld voor Milan. Vuren probeerde in de laatste fase nog wat druk te zetten maar dwong geen kansen af. De wedstrijd was gestreden (eigenlijk bij rust al) en ging als een kaars uit. De overwinning was uitermate verdiend en HSSC was eigenlijk een maatje te groot voor dit Vuren.

HSSC had vandaag matig gespeeld en dat weet men zelf ook maar de winst kwam geen moment in gevaar. De tegenstand van Vuren was te gering, al herbergt de ploeg wel enkele spelers met talent. De sportieve wedstrijd was voor rust al beslist en de 2de helft leek wel een formaliteit.

's Avonds is de jeugd van HSSC’61 bij de eredivisiewedstrijd fc Utrecht – Fortuna Sittard op bezoek geweest, uitslag 1-1. Een leuk initiatief wat door het jeugdbestuur was georganiseerd en enorm werd gewaardeerd door de jeugd, begeleiding en ouders. Er werd met 148 personen een bezoek gebracht aan de Galgenwaard. Helaas was de wedstrijd van een zeer matig nivo. Jordi meldde zelfs ‘trainer, je vond dat wij vanmiddag met JO19 niet best speelden maar wat vond je hiervan …?’. Ik moet Jordi gelijk geven want wat de betaald voetbal spelers ons voorschotelden was niet over om naar huis te schrijven en dat terwijl zij er voor betaald worden en dagelijks mee bezig zijn. Het blijkt maar weer dat voetballers ook maar gewoon mensen van vlees en bloed zijn en niet te programmeren zijn op ‘standje goed’.

Komende zaterdag 16 april is er voor HSSC’61 JO19 door de KNVB geen wedstrijd vastgesteld maar zullen wellicht diverse spelers bij andere teams hun opwachting maken, mogelijk zelfs bij de derby HSSC’61 1 – Everstein 1.