HSSC'61 JO19-1

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 13

4 oktober 2014 14:30

Braber, J. den

Na het verlies tegen LRC en het gelijke spel tegen Unitas, stond er 20 september wederom een wedstrijd op het programma tegen een potentiële titelkandidaat: Alblasserdam A1. Het werd een wedstrijd die we sterk begonnen en Lucas wist de score te openen na een fraaie assist van Koen Looy. We waren het eerste half uur van de eerste helft de sterkere ploeg, maar het venijn zat in de staart van die eerste 45 minuten. Alblasserdam scoorde vlak voor rust 2 keer en zo gingen we met een kater de kleedkamer in, maar ook met het idee dat we hier niet hoefden te verliezen. We kwamen goed uit de startblokken in de tweede helft en het was wederom Lucas die scoorde: 2-2. Het leek dus nog mogelijk, maar in de tweede helft kwam toch naar voren dat Alblasserdam een wat volwassener en slimmere ploeg is dan wij in deze fase van de competitie: soms een overtredinkje op een belangrijk moment en zeer efficiënt omgaan met de kansen die ze kregen, dat zijn dingen waar zo’n ploeg gewoon iets verder in is dan wij. Dit leidde uiteindelijk tot een 4-2 nederlaag. Zeker niet weggespeeld en in fases van de wedstrijd zelfs de betere ploeg. Maar ja, met lege handen naar huis. Toch wel met het vertrouwen dat we, wanneer wij onze kansen beter gaan benutten, voldoende punten kunnen behalen deze competitie! Dat moest dan een week later maar gaan gebeuren tegen Everstein…

Everstein heeft geen beste start in deze competitie: na drie wedstrijden 0 punten en een doelsaldo van 1 voor en 22 tegen. Onderling waren de jongens er in de voorafgaande week dus al van overtuigd dat dit de eerste driepunter moest gaan worden. Maar zo werkt dat natuurlijk niet en zeker niet tegen een ploeg als Everstein! Hoewel we (in wat wisselende samenstelling) de afgelopen jaren vaak tegen hen gespeeld hebben en daarin meestal aan het langste eind trokken, blijft het een derby en dan is een uitslag vooraf niet te voorspellen. Na op woensdagavond wat zelfvertrouwen te hebben getankt tegen Ameide (1-4 overwinning) stonden we zaterdag 27 september om 12.00 uur exact, klaar voor de aftrap. De jongens op scherp zetten hoeft natuurlijk niet in zo’n wedstrijd, en scherp waren ze! Na 6 minuten een schitterende volley van Koen Looy (hij scoort niet vaak, maar als ‘t ie scoort…) betekende 1-0 en toen Jari twee minuten later de 2-0 in schoot, leek het een gemakkelijke middag te worden. Echter: Everstein had helemaal geen zin om zich af te laten slachten en bij ons leek de scherpte er al na tien minuten af… Dit mag natuurlijk niet gebeuren, maar ja het zijn toch een beetje de bekende ‘voetbalwetten’ blijkbaar. Nog voor de rust kwam Everstein terug in de wedstrijd en scoorde de aansluitingstreffer: 1-2.
In de rust gooide Eric er een donderspeech tegenaan in de hoop de boel weer op de rit te krijgen. Of het aan zijn woorden lag? In ieder geval begonnen de jongens weer een stuk frisser aan de tweede helft en dit leidde uiteindelijk tot een 6-2 uitslag. Arwin tekende voor de 3-1, Matthijs nam met een prachtig afstandsschot de 4-1 voor zijn rekening, Jari scoorde de 5-1 en Bart deed zijn kunstje vanaf 11 meter maar weer eens en zette daarmee de 6-1 op het bord. Everstein liet vervolgens zien ook een penalty te kunnen benutten en daarmee stond de eindstand van 6-2 op het bord.
Toch de eerste drie punten en daarmee een klein beetje ‘los’ van de onderste plaatsen.

Zaterdag 4 oktober staat bekend als dierendag en dit jaar viel dit samen met het offerfeest. Een combinatie die de nodige discussies gaf de afgelopen weken, maar daar houden wij ons verre van. Het is bekend dat een groot gedeelte van de A-junioren regelmatig een KFC- zaak bezoekt en anders wel bij nacht en ontij de Leerdamse horeca inschakelt om hun middernachtelijke hongergevoelens te onderdrukken. Mochten wij ons dan toch gaan mengen in deze discussie, dan denk ik niet dat Marianne Thieme op veel steun kan rekenen van onze kant…
Uw verslaggever moest deze wedstrijd helaas aan zich voorbij laten gaan, dus of wij nu zo beestachtig goed waren, of dat MVV ’58 zich gewillig liet afslachten kan ik u niet vertellen. Wel de uitslag: 0-10; en dat zegt voldoende. Doelpuntenmakers: Lucas 3x, Jari 3x, Matthijs, Marijn en Tristan en een eigen doelpunt van MVV.

Voorlopige (voorzichtige) conclusie na 5 speelrondes: de onderlinge kwaliteitsverschillen binnen deze competitie lijken behoorlijk groot. Ik denk dat de top 3 iets te hoog gegrepen is voor ons, maar een plaats (boven in) de middenmoot moet haalbaar zijn. Wie weet lukt het ons zelfs om een periodetitel te pakken. Volgende week een tegenstander die qua uitslagen (maar ja, dat zegt dus niet alles) gelijkwaardig zou kunnen zijn… RKTVC. Aanvang 11.45 uur, u bent uitgenodigd.