Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

De laatste competitiewedstrijd van HSSC’61 JO19-1 diende op het Plein tegen de leeftijdsgenoten uit Haaften gespeeld te worden. De wedstrijd was in overleg verplaatst naar 11.00 uur. De regen van de laatste dagen had de kwaliteit van de grasmat goed gedaan en de vrijwilligers hadden gezorgd dat alles er tiptop bij lag, complimenten ! Haaften staat op de ranglijst van de voorjaarscompetitie in de middenmoot. HSSC’61 verkeert op de 2de plaats, in punten gelijk met RKTVC. De thuisploeg moest vandaag winnen om nog kans te maken op de titel en was dan afhankelijk van de wedstrijd in Tiel. Koploper is Everstein dat om 15.30 uur in Tiel niet mocht verliezen en dan genoeg zou hebben voor het kampioenschap. Bij winst van RKTVC zouden alle 3 de ploegen gelijk staan waarbij HSSC’61 qua doelsaldo er verreweg het best voor stond.
Helaas heeft HSSC een kleine spelersgroep en kampte weer met personele problemen. Nog steeds verkeren Rens, Sven, Milan en na vorige week ook Ruben in de ziekenboeg. Hans was afwezig ivm een bedrijfsfeest. Verder zou Joris pas na rust kunnen aansluiten ivm werk. De redding kwam weer vanuit JO17 met Yme, Robin, Jesper, Jelle en Dylan die de spelersgroep aanvulden. JO17 diende ’s middags nog wel zelf bij Elshout (uitslag 1-1) te spelen dus worden zij extra bedankt want anders had JO19 niet kunnen spelen. Ook Chiel, broer van Jelle, was vandaag van de partij. Chiel speelt normaliter in JO15 maar had zijn talenten ook al in JO17 getoond en zou vandaag zijn debuut maken in JO19.
Scheidsrechter was Arjo Steijsiger die vandaag weer een foutloze pot floot en plezier uitstraalde. Na de aftrap bleek dat het begin van de partij rommelig en niet sterk was. Dit bleek oa. bij een terugspeelbal op keeper Friso die een polletje raakte en pardoes een corner inleidde. Randy zorgde na een aarzelend begin voor een keurige pass naar spits Yme die met een goede knal de 1-0 op het scorebord liet noteren. Yme scoorde even later ook de 2-0. De inleiding was van Robin die Randy aanspeelde waarna de bal via Wouter en de paal bij Yme kwam die het net wist te vinden. Na 20 minuten ging Job er vandoor en probeerde met een kunstig hakje Haaften te verschalken maar het leverde niet meer dan een corner op. Job nam de hoekschop zelf waarna Jordi de bal niet kon inkoppen. Halverwege de eerste helft kwam Haaften op 2-1 na een balletje achter het standbeen en zag de defensie van Heicop er niet goed uit. De thuisploeg was gewaarschuwd maar zeker niet uit het veld geslagen. Na een voorzet van aanvoerder Maarten kopte Jesper de bal net naast. Robin lanceerde later Randy die in het zijnet schoot waar er ook medespelers klaar stonden om af te werken. Na een half uur knalde Wouter op de vuisten van de doelman en was Randy bij de rebound niet succesvol. In de 38ste minuut nam Jordi van achteruit een vrije trap die Maarten net niet kon afronden. Na een combinatie tussen Wouter en Job was de afwerking te zacht en kon de keeper redden. Ook een afstandsschot van Wouter werd door de goalie gepareerd waarna de kleedkamers voor de rust konden worden opgezocht.

Helaas was Joris bij rust nog niet gearriveerd. Om de JO17 wat te sparen werden Jesper en Jelle gewisseld. Dylan kwam als linker aanvaller voor Jesper en had een verdienstelijke invalbeurt. Chiel kwam voor broer Jelle in het veld en liet later zien dit nivo zeker aan te kunnen.

Na een combinatie met Yme schoot Dylan op doel maar de keeper van Haaften keerde de bal. Even later kreeg Yme een grote kans maar ook nu werkte de doelman niet mee en behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand. In minuut 55 nam Dylan een corner maar helaas konden Jordi en Yme er bij de 2de paal net niet bij. Na een uur spelen was Haaften na een uitval dreigend maar meer ook niet. Dylan en Job zorgden voor de voorbereiding van een volgende mogelijkheid. De bal kwam bij Yme die de keeper goed omspeelde maar de bal in het zijnet zag verdwijnen. De ingevallen en debuterende Chiel zorgde voor de 3-1 nadat hij verdedigend de bal keurig had onderschept en mee naar het front ging. Uiteindelijk was het Yme die de bal breed legde en Chiel deze prima binnen schoot. Dat is nog eens een invalbeurt, lekker spelen en gelijk scoren ! Na een kleine 70 minuten spelen had Maarten een prima actie en leek op weg naar een doelpunt maar de sluitpost gooide roet in het eten door redding te brengen. In middels was Joris omgekleed en kwam in de ploeg voor Yme en tegelijkertijd loste Jelle Robin af. Randy zag in de 80ste minuut de keeper weer redding brengen en een corner van Dylan verdween voorlangs.
Na er al weken tegen aan gehikt te hebben, scoorde Maarten de 4-1 en de ontlading was groot. Hij was er zo vaak dichtbij geweest maar nu was het eindelijk zover. Ook zijn ouders stonden langs de kant te glunderen. Helaas gaan Maarten en Ole studeren en zullen we hen als voetballers gaan missen. In minuut 87 werd assistent-scheidsrechter Johan de Leeuw vervangen door Johan Roeland. Een applauswissel viel hem ten deel, meer dan verdient na jarenlange trouwe dienst. Johan bedankt !

Onder het oog van nieuwsgierige Everstein spelers was de uitslag 4-1 en wist men in Everdingen dat men later in de middag in Tiel niet mocht verliezen. Rond 17.30 uur bleek dat RKTVC – Everstein in 1-1 was geëindigd wat voldoende was voor het kampioenschap van Everstein. Als HSSC’61 zijnde willen we hen feliciteren met het behaalde resultaat. We hadden zelf nog hoop toen RKTVC met 1-0 voor kwam maar jammer genoeg kon men deze voorsprong niet vasthouden.

Het seizoen zit er op. We zijn in de najaars-competitie (voor de winter) kampioen geworden en nu als 2de geëindigd, netjes. Sportief gezien zijn er met een kleine spelersgroep goede resultaten geboekt. Deze competitie hebben we de meeste doelpunten gemaakt en de minste geïncasseerd, 34 voor 9 tegen. Veel spelers hebben zich door ontwikkeld, zijn duidelijk vooruit gegaan en kloppen aan de deur van de selectie.
Alle spelers die gedurende dit seizoen bij JO19 zijn aangesloten worden nogmaals bedankt want zonder hen was het niet altijd mogelijk geweest om te spelen. Natuurlijk wordt ook de begeleiding (René, Johan en Johan) en de jeugdcommissie bedankt voor dit uitermate prettige seizoen.
We trainen nu nog een aantal maal tot de feestweek en sluiten 17 juni het seizoen af met een bbq bij Johan / Jordi de Leeuw.