Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Met nog 2 wedstrijden voor de vrouwen, begint de spanning op te lopen, HSSC heeft het niet helemaal meer in eigen hand. Het is afhankelijk hoeveel Asperen scoort en hoeveel de dames nog gaan maken. Daarvoor nog 2 wedstrijden tegen GJS om de uitdaging voor Asperen te vergroten.

Voor afgaand aan de wedstrijden van deze zaterdag was het verschil 30 doelpunten in ons voordeel. Ondanks een goede wedstrijd, deden ze het bij Asperen iets beter waardoor het verschil terug is gegaan naar 28 doelpunten. Maar laten we eerst beginnen met de thuiswedstrijd tegen GJS.

Op een stille Sportpark Het Plein was het aan de dames om aan te treden tegen GJS. Een ploeg die tot diverse dingen in staat is. Verliezen met 10-0 van Nivo Sparta en tegen Asperen maar 0-2 verliezen. Onderschatting zou dus geen goede raadgever zijn, al was ons opdracht duidelijk. De punten pakken en het liefst een mooie uitslag neerzetten. Dat is gelukt ondanks ook wat afmeldingen waren. Zo was Lilian weer een weekendje weg en ook Bo was niet fit om te spelen net als Lynn. Doordat de MO19 ook moesten spelen, konden we daar dus ook geen speelsters lenen en moesten we het doen met ons team.

De druk die ervaren werd tegen Asperen, was blijkbaar niet aanwezig. Na 20 seconden lag de eerste er al in. Tara met de assist waarna Mieke nu het doel wel wist te vinden en simpel kon binnen schieten. De 2e viel ook al snel. Wederom Mieke maar nu op aangeven van Sabine. Zo leek een goede uitslag er ook te komen. Zeker toen de 10e minuut de 3-0 ook op het bord kwam. Sabine nogmaals met de assist waarna Gabriëlla geen moeite had om het netje weer te doen bollen. GJS ging vanaf toen iets meer van zich afbijten en dat leverde ook wat halve kansjes op. Gelukkig bleef het initiatief bij ons en gingen op zoek naar meer. In verhouding duurde dat wel even, maar toch was de stand na een half uur al 5-0. Tara wist met een bekeken afstandsschot de bal in de kruising te schieten op aangeven van Daniëlle. Waarna vervolgens de corner van Gabriëlla door GJS een beetje ongelukkig in hun eigen doel werd verwerkt. Vlak voor rust was het wederom Mieke die de ruststand op 6-0 wist te brengen na een assist van Gabriëlla. Zo konden we dus tevreden zijn met de stand en moesten we kijken tot hoe ver we konden komen.

Met Maxime die nog niet helemaal fit was, gingen we op zoek naar meer doelpunten. Het begin was dan ook fijn toen Gabriëlla een vrije trap kreeg aan de zijkant van de 16 meter en hem vervolgens promoveerde tot doelpunt. Hierna leek GJS te staan met een muur achter de bal. We hadden moeite om de rust te bewaren en de ruimte te zoeken. GJS was ook op en ook een dame met een lichte blessure moest blijven voetballen of ze stonden met 10 vrouwen. Pas na 26 minuten in de 2e helft was daar het volgende en tevens laatste doelpunt van deze middag. Ik kan het eindelijk eens zeggen dat de assist kwam van Marieke, waarna de bal door stuiterde en Mieke de bal op kon vangen. Hierna kon ze doorlopen en de 8-0 wist te maken. Dit zou ook de eindstand zijn. Een uitslag waar je vooraf voor zou tekenen, maar misschien in de rust weer niet. Toch ligt de uitdaging weer bij Asperen. Later die middag zou blijven dat Asperen geen moeite had met Nivo Sparta die ook nog een tijd met 10 vrouwen op het veld liep. Zij wisten met 0-10 te winnen, waardoor ze dus 2 goals in lopen.

Het programma voor het einde van de competitie is al volgt. Asperen heeft nog 3 wedstrijden, wij nog 1.

7 Mei 15:30 RKTVC – Asperen

21 Mei 13:30 GJS – HSSC’61

28 mei 10:15 ASH – Asperen

4 juni 9:45 Asperen – GJS

We moeten dus afwachten tot 4 juni voor we weten of we kampioen zijn geworden. Een lange zit en ook niet direct meer in eigen hand. Wij kunnen alleen hopen dat de teams alles netjes spelen en sportief en dat wij nog een goede uitslag kunnen neerzetten in Dalem tegen GJS.

Trouwens, als jullie ons scoreverloop hebben bijgehouden, hebben we dus 103 doelpunten gemaakt deze competitie. Het enige smetje is dat dit een eigen doelpunt is van GJS. Hij telt zeker en dus een mijlpaal. Maar het liefst hadden we die zelf willen maken. Hopelijk kunnen wij 21 mei met een fitte selectie aantreden voor onze laatste wedstrijd in deze competitie.