Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Voor HSSC’61 JO19 had de KNVB de laatste weken als team geen wedstrijden op het programma staan en JO19 komt pas op 14 mei weer in actie. Veel spelers van JO19 ondersteunen andere teams met spelerstekorten op de zaterdagen en komen zo toch aan speelminuten toe. Om als team toch ook in actie te blijven, is er een vriendschappelijke wedstrijd geregeld tegen Brederodes JO17 uit Vianen. Dit team staat onder leiding van de Heicop bekende Collin Buijserd en compagnon Cor Oosterling, beiden woonachtig in Lexmond. Voor HSSC was het weer eens een wedstrijd spelen met JO19 waarbij 5 spelers vanuit JO17 aansluiten. Men wilde ritme houden / opdoen en voor de jonkies was het ervaren hoe het een stapje hoger was. Bart en Jarno maakten hun debuut bij JO19 en deden dit zeker niet onverdienstelijk. Jarno verving de op vakantie zijnde keeper Friso en mocht nu een keer samenspelen met zijn broer Hans. Vanuit JO17 deden verder ook Mitchell, Yme en Robin mee en ook zij misstonden zeker niet. Zij hadden al eerder minuten in JO19 gemaakt. Door de aanvulling vanuit JO17 waren er nu 15 spelers aanwezig waarbij de trainer aangegeven had dat iedereen minstens een helft zou spelen en er doorlopend door gewisseld zou gaan worden. Voor Brederodes JO17, uitkomend in de hoofdklasse, was een oefenwedstrijd op een trainingsavond ook lekker. De wedstrijd werd op dinsdagavond 3 mei om 19.30 uur ingepland maar begon ivm het licht iets eerder. De partij stond onder leiding van de bekende Viaanse scheidsrechter Marco Boon die de pot zonder problemen tot een goed einde leidde.

De openingsfase was voor Brederodes waarbij men een poging van afstand had die geen gevaar opleverde. Na een corner waarschuwden de bezoekers met een kopbal en later schoot men een afvallende bal over. Na ruim een kwartier spelen opende Brederodes de score door, na balverlies van HSSC, een afgemeten voorzet goed in te koppen, 0-1. Hans probeerde de bakens te verzetten maar zijn schotje werd met moeite door de keeper gekeerd. Na een goed genomen vrije trap van Ole kreeg Randy een kopkans maar het scorebord hoefde niet te worden gewijzigd. Even later bleek dat Randy een bloedneus had gekregen en moest worden vervangen door Bart. Na een half uur spelen nam Milan een vrije trap die door Job slechts met het hoofd kon worden geschampt. Hans had vervolgens balverlies en Brederodes gaf een knappe pass dwars door de Heicopse verdediging. Jarno twijfelde of hij moest uitkomen. Een aanvaller van Brederodes profiteerde en maakte de aanval vanuit een 1 tegen 1 situatie knap af waarna de 0-2 kon worden genoteerd. Voor de rust probeerden Job met een afstandsschot en Milan met een vrije trap nog wat terug te doen maar de kleedkamers werden met een 0-2 tussenstand opgezocht.
Na rust kwamen oa. Jordi, Wouter en Yme in de ploeg en bleek de thuisploeg het betere van het spel te krijgen daar waar in de eerste helft wellicht Brederodes de net bovenliggende ploeg was.  Na 53 minuten leek Milan op weg naar het ‘vijandelijke’ doel maar werd goed geblokt. Na een uur spelen kwam Randy terug in de ploeg voor Joris. Na een combinatie tussen aanvoerder Maarten en maatje Wouter werd laatst genoemde van het scoren afgehouden door een goed blok en de situatie niet meer dan een hoekschop opleverde. Later had Maarten met een goed schot ook geen succes en kon Randy vanuit de rebound ook niet scoren. Wouter had na een goed uur spelen een prima actie nadat hij de bal keurig had aangenomen. De bezoekende keeper redde ternauwernood met de voet. Na een corner was een doelpoging van Jordi ongevaarlijk. Met nog een kwartier te gaan kreeg Hans een kans maar schoot tegen de sluitpost. Na de verkregen corner, genomen door Hans, kreeg HSSC een strafschop na een vermeende handsbal, daar waar wellicht Jordi een overtreding had gemaakt. Wouter nam de pingel en schoot deze onberispelijk tegen de touwen, 1-2. Heicop zette nog verder aan maar kon niet meer scoren. Bart was er na een vrije trap nog dichtbij maar het mocht niet lukken. Brederodes was na rust zeer effectief want men kwam slechts één keer bij het doel van Jarno maar dat betekende wel direct 1-3. Na een goed genomen vrije trap kon een speler van de gasten ongehinderd inkoppen en was de eindstand bereikt.

Een leuke, leerzame partij voor iedereen. Beide trainers waren het er over eens dat een gelijkspel de krachtverhouding beter had weergegeven. Collin, de trainer van Brederodes, meldde dat hij met zijn jongens een afspraak had dat als men zou winnen hij van Heicop naar Lexmond zou terug lopen. Ik twijfel of Collin zijn belofte heeft ingelost en of maatje Cor hem gevolgd had maar dat horen we allemaal wel als we elkaar weer zien …. Nogmaals ik twijfel ….