klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 11

Beneden Tiendweg 4
2959BA
STREEFKERK
tel. 0184-681499

Na enkele trainingen en oefenwedstrijden diende HSSC’61 JO19-1 hun eerste bekerwedstrijd seizoen 2022-2023 bij Streefkerk af te werken. Een tegenstander waar 2 weken terug op het Plein leuk tegen was geoefend en Streefkerk in de slotfase met een 0-2 zege aan de haal ging. Die wedstrijd gaf aan dat de krachtsverschillen gering waren en vol goede moed werd naar sportpark Streveland vertrokken.

De spelersgroep bestond vandaag uit 14 spelers nadat Dylan niet was komen opdagen en Sven nog steeds geblesseerd is. Deze week had Sven uitslag van de MRI-scan gekregen maar is nog steeds niets wijzer, Enkele specialisten gaan nu met elkaar overleggen en dan hoort Sven weer. Hopelijk zal het vervolgtraject duidelijk worden en een behandelplan volgen.

De wedstrijd begon om 12.00 uur op veld 2 wat nog echt gras was. Jesper, Gino en Milan begonnen op de bank. Al in de 2de minuut knalde Randy op de keeper en werd een corner afgedwongen die niets opleverde. In minuut 10 was het wel prijs. De actieve en vandaag goed spelende Yme bediende Joris en de 0-1 werd tegen de touwen geschoten. Even later lanceerde Ruben Mitchell maar diens doelpoging ging naast. Mitchel startte vandaag op ‘10’ en liet zien op die positie zeker niet te misstaan. Met zijn snelheid en gedrevenheid bewees hij belangrijk te zijn voor het team. HSSC was sterker dan Streefkerk en toonde dat ook op de grasmat door het afdwingen van kansen. Bij een scherpe corner in de 20ste minuut van Jelle tastte de keeper mis en tekende Yme voor de 0-2. Lekker voor onze spits die jammer genoeg een poosje 'droog' had gestaan maar vandaag het net weer had doen bollen. Na een goede actie van Mitchell schoot Randy naast. Randy, de laatste tijd wat met zijn vorm tobbend, is op de weg terug. Voor de winter schoot hij de één na de ander erin maar na een blessure, opgelopen bij RKTVC uit in Tiel, haperde het kanon. Randy kreeg een kans maar schoot tegen de Streefkerkse doelman op en er was helaas niemand aanwezig voor de rebound. Yme schoot, na een goede individuele actie, naast. In de 27ste minuut combineerden Randy en Yme maar het afronden lukte net niet. Na ongeveer een half uur spelen kreeg Ruben last van zijn enkel en werd vervangen door Jesper. Ruben, die een betere pot afwerkte dan vorige week bij Ameide, had eind vorig seizoen ook een enkelblessure opgelopen en we hopen dat het meevalt. Na een uitval van HSSC zorgde Yme dat Joris een mogelijkheid kreeg maar diens inzet ging voorlangs. Later ging Randy op de vleugel goed door en gaf de bal aan Mitchell. Onze bedrijvige middenvelder kapte wat, omspeelde enkele tegenstanders maar er kwam geen doelpoging en dus ook geen doelpunt, een leermomentje voor Mitchell. Aanvoerder Job leed vlak voor rust op de buitenkant onnodig balverlies maar keeper Jarno schoot te hulp en behoedde zijn ploeg voor een tegentreffer.
Na rust kwamen Milan en Gino in de ploeg voor Jelle en Joris. Net uit de kleedkamer waarschuwde Streefkerk met een poging in het zijnet. Toch was het Heicop dat de volgende goal scoorde. Een goed genomen, harde vrije trap van Bart kon door de keeper niet vastgehouden worden en Randy zorgde in de rebound voor 0-3. Wellicht wel de mooiste goal van de middag was in de 57ste minuut toen Jesper prima doorkwam op de vleugel en Randy in staat stelde om zijn 2de doelpunt van de middag te maken, 0-4. Helaas leidde onnodig balverlies en mistasten van onze verdedigers de 1-4 in. Yme had even later niet in de smiezen dat Gino er goed voor stond anders …. Na een diepe bal, met in de voorbereiding Jesper en Gino, volgde een typische Mitchell actie op snelheid met nu een prima afronding dat het 1-5 werd. Jelle kwam terug in de ploeg voor Jens. Een treffer die vanuit de draai binnen werd geschoten door een aanvaller van de thuisploeg zorgde voor 2-5. Joris kwam weer binnen de lijnen en loste Yme af. Een keurige opening van Milan op Randy had het volgende doelpunt kunnen (moeten) opleveren maar de keeper redde daar waar enkele medespelers aanwezig waren.

Een winstpartij voelt altijd lekker voor de motivatie. Zeker als er redelijk wat kansen gecreëerd zijn en er vandaag ook 5 benut werden. Het team droeg de overwinning op aan de jarige Robin die na een matige eerste helft zich na rust herstelde.

Zaterdag 17 september zal door HSSC’61 JO19 de 2de bekerwedstrijd thuis op het Plein om 12.00 uur tegen Sliedrecht gespeeld gaan worden.