JO19 geeft in slotfase wedstrijd uit handen

klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 11

Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Vandaag diende door HSSC’61 JO19-1 de laatste KNVB-bekerwedstrijd 1ste klasse gespeeld te gaan worden. Tegenstander was VVAC JO19-1 uit Ottoland dat net als HSSC eerder met 3-0 van het ongenaakbare Nieuw Lekkerland had verloren. Op voorhand zouden beide ploegen op papier aan elkaar gewaagd zijn wat natuurlijk ook op het gras van het Plein nog zou moeten blijken.
Bij HSSC is er helaas nog geen nieuws over de verdere blessure behandeling van Sven en vandaag was Jens ivm werk afwezig. Er bleven nog 14 spelers over waarbij dit keer Robin, Dylan en Joris niet zouden beginnen.
Scheidsrechter Danny Kruyer floot om 11.45 uur voor de aftrap die de thuisploeg erg slordig uitvoerde. De leidsman floot een prima wedstrijd waarbij de spelers zich van hun sportieve kant lieten zien.
Heicop liet in de openingsfase zien dat men wilde proberen de winst binnen te halen. Goed doorlopen van de vandaag uiterst actieve Yme resulteerde in een grote kans maar bijna voor open doel knalde Yme de bal hard naast. De thuisploeg ging niet bij de pakken neer zitten en veroverde in de 3de minuut de bal die keurig en overtuigend door Bart in een doelpunt werd omgezet, 1-0. Dat was een lekkere start maar VVAC zorgde na een vrije trap dat keeper Jarno vol aan de bak moest. Uiterst stijlvol dook Jarno de bal uit de hoek. Na 12 minuten ging Mitchell er op snelheid vandoor maar zijn poging was te krachteloos. Niet of half ingrijpen was de oorzaak dat VVAC in minuut 17 langszij kwam, 1-1. Halverwege de eerste helft bracht Jarno redding met de voet op een afstandsschot van VVAC. Even later legde VVAC de bal goed terug en mocht HSSC van geluk spreken dat de afwerking naast ging. Beide ploegen waren slordig en het vertoonde spel was van beide kanten niet hoogstaand. De wedstrijd kabbelde voort tot aan de rust waarbij er weinig tot geen kansen werden gecreëerd, laat staan doelpunten.
Na rust kwamen Robin en Joris binnen de lijnen en losten zij Ruben en Gino af.
Eenmaal uit de kleedkamer zorgde VVAC dat Heicop gewaarschuwd werd. Bij een corner was het Randy die een tegenstander in de rug duwde en de referee legde de bal op de stip. De toegekende pingel werd door VVAC gelukkig niet verzilverd en bleef de 1-1 op het scorebord staan. Na een minuut of 50 belandde een vrije trap van Milan in handen van de keeper van VVAC die een goede indruk achterliet. Even later leverde Randy een goede voorzet af maar Joris kon de bal niet goed inkoppen. Vervolgens was het Bart die de bal breed lag op Joris die deze 100% kans tegen de paal schoot. Helaas kon Bart de rebound niet omzetten in een doelpunt. In de 58ste minuut had Yme een goede actie waarna Joris in kansrijke positie terecht kwam maar niet kon scoren. In de tegenaanval was VVAC gevaarlijk maar zij schoten voorlangs, kortom nog steeds 1-1. Na een actie van Randy, die van buiten naar binnen kwam, raakte de keeper de bal en leverde de hoekschop niets op. Aanvoerder Job had eerder in de wedstrijd al meerdere malen handelend opgetreden en zijn ploeg op de been gehouden, nu schoof Job in en kwam goed door maar zijn voorzet was weer een prooi de VVAC-goalie. Enkele tellen later herhaalde Job zijn inschuivende actie, combineerde met Mitchell en liet na 65 minuten spelen de 2-1 op het scorebord noteren. Na 70 minuten spelen kwam Dylan in de ploeg voor Randy. VVAC gaf zich niet gewonnen en zag een scherp genomen corner op de lat komen. Aan de andere kant jaagde Yme de VVAC-verdedigers op, die in nood kwamen, maar helaas kon Yme niet succesvol afronden. Gino kwam na 75 minuten spelen terug in de ploeg voor Bart. Nog geen minuut later zorgde Yme ervoor dat Milan een bijna niet te missen kans op 3-1 kreeg maar helaas was de afronding niet goed en bleef de 2-1 staan. Ook een poging van Yme uit de draai zorgde niet voor verandering in de tussenstand. Nadat Ruben scheenbeschermers had, kwam hij in de 80ste minuut terug in de ploeg voor Jesper. In de 82ste minuut was het bibberen geblazen voor Heicop. Het was alle hens aan dek maar ondanks een schiettent bleef de voorsprong staan. Ook in minuut 87 toen Jarno na een uitval redding bracht. In minuut 88 gaf VVAC een hoge, diepe bal die niet goed werd ingeschat en na dit mistasten kon de 2-2 op het bord. In minuut 90 werd Jelle uitgespeeld en werd de bal geweldig in de kruising afgemaakt en plots stond HSSC onverdiend met lege handen. In blessuretijd appelleerde de thuisploeg nog wel voor een penalty na gevaarlijk spel ten opzichte van Yme. De prima fluitende scheidsrechter gaf geen krimp en liet doorspelen.

Na een zeer matige eerste helft herstelde HSSC zich de 2de helft een kreeg voldoende kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Omdat deze kansen niet voldoende benut werden, kreeg men vervolgens de kous op de kop. In de laatste 3 minuten werd de wedstrijd onvrijwillig weggegeven. Heicop had minstens een gelijkspel verdiend maar eigenlijk wellicht zelfs wat meer. Dit vond men van VVAC zijde ook maar het is altijd makkelijk toegeven als je met de winst op zak huiswaarts gaat.

Zaterdag 15 oktober zal HSSC’61 JO19 om 12.15 uur thuis vriendschappelijk tegen Meerkerk spelen nadat eerst foto’s van de uitreiking van de tassen van gebr. Stijsiger zijn gemaakt.