Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Het seizoen van Heicop 3 loopt nog niet zoals we wensen. Tot op heden 1 keer gewonnen en 2 keer gelijk in de competitie en daarmee de 10e plaats is niet iets om trots op te zijn. De enige die onder ons staan is ASH waar we uit hadden moeten winnen, maar een gelijkspel het resultaat was.

Vandaag de wedstrijd tegen Heukelum, ook nog niet bepaald een hoogvlieger in deze competitie met 6 punten. Wij wisten vorige week Nivo Sparta lastig te maken met een nipte 2-0 verlies waar de laatste een simpel gegeven penalty was. Konden lekker meespelen en wisten hier en daar nog wat kansen te creëren. Maar zonder resultaat gingen we weer terug.

Doordat het 2e ook thuis speelde moesten wij verplaatsten naar het kunstgrasveld en gingen we daar op zoek naar de punten. De vraag is of een andere ondergrond ons betere ligt. Veel jongens waren tenminste blij met de keus. Dat bleek ook wel in de 1e helft. We hadden meer balbezit en konden lekker spelen zoals we wilden. Het verhaal bleef hetzelfde, zonder succes en zonder doelpunten. Het was zelfs dat Heukelum na 33 minuten verrassend op 0-1 kwam. Ze hadden zich al eerder laten zien, maar we hadden het betere van het spel. Maar zo gingen we wel met een achterstand de rust in.

Tijdens de rust werd gezegd dat we niet zouden hoeven te verliezen. Maar zoals vaker, hadden we het geluk niet aan onze kant. De 2e helft werd wel spannend en het kon dan ook alle kanten op.

Met de instelling om een resultaat te behalen stonden we weer op het veld. Die instelling bleef maar de opdracht werd lastiger, want na 4 minuten was daar al de 0-2. Gelukkig konden we snel iets terug komen toen Yme op aangeven van Mike zo door de verdediging kon lopen en de 1-2 wist te maken. Even later leek het gelijk te worden, maar blijkbaar was er buitenspel. Wij zagen het niet, maar begrijpelijkerwijs kon de scheids niet anders dan volgen in deze situatie. Even later werd een corner aan ons gegeven maar op aangeven van de grensrechter werd het een vrije trap. We weten nog steeds niet wat er is gebeurd, maar opmerkelijk was het zeker. Daarna kregen we een moment zoals de Zambiaanse scheidsrechter Janny Sikazwe eerder dit jaar deed. De wedstrijd werd te vroeg afgefloten. Na overleg werd er alsnog de 5 minuten tijd gespeeld en de wedstrijd werd hervat met een ingooi voor ons. Hoe het dan kan is nog steeds opmerkelijk, maar na 20 seconden na de ingooi stond het 1-3 en leek de wedstrijd gespeeld. Gelukkig kon Mika nog wel 1x het net vinden door van afstand binnen te schieten. De tijd was helaas te kort om er meer uit te halen. We hadden wederom pech met een buitenspel en mogelijk dat we zelf ook iets meer onszelf mogen belonen in de wedstrijd. Resultaat blijft hetzelfde, wederom 0 punten.

Voor dit jaar komt er nog 1 wedstrijd tegen LRC. Ze hebben ook “maar” 7 punten en dus kunnen we bij een positief resultaat toch weer wat afstand nemen met ASH. Al weten we van vorig seizoen dat LRC ook niet makkelijk is. Wij zullen nog wat scherper moeten zijn dan de afgelopen weken. Het zou toch ook een keer onze kant op moeten vallen?