Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

De afgelopen tijd was het vooral Schreuder en “ik ga zo lekker spelen op mijn fluit” wat erg belangrijk zijn geweest. Bij HSSC is het vooral gegaan over een Erelid waar wij afscheid van hebben moeten nemen. Ook is er sinds kort een nieuwe geluidsinstallatie die door het 2e even werd getest voor hun wedstrijd.

Wij mochten daardoor naar het B-veld om het daar tegen SV Meerkerk op te nemen. De openingswedstrijd van de competitie werd met 1-7 verloren waarbij we na een halfuur al 0-3 achter stonden. Het zou dus alleen maar beter kunnen zijn dat dat.

Zoals bekend hebben wij een scheidsrechters probleem bij Heicop, maar die was voor deze week wederom geregeld. Zo konden we onder goede begeleiding een oude “Zederik-derby” spelen, op zoek naar een goed resultaat. Vooraf werd het veld nog wel even nagegaan aangezien de staat tot ieders teleurstelling, ook van de club, niet geweldig erbij lag. Maar uiteindelijk stonden we toch op 1 rij richting de kantine op de middenstip voor de 1 minuut stilte.

Meerkerk ging gelijk voortvarend aan de slag. Voor ons was het wel wennen om toch weer te spelen. Na een paar minuten konden we het wel een wedstrijd maken. Zo kregen we aan beide kanten kansen die zo maar de opening kon zijn van de wedstrijd. We leken ook op voorsprong te komen, maar achteraf stond Nathan buitenspel en werd er wederom een doelpunt van Jerôme afgekeurd.

Na ruim een half uur was het toch raak voor Meerkerk en konden we dus in de achtervolging. We konden gelukkig de stand gelijk trekken vlak voor rust. Nathan had wederom een beetje ruimte en wist met een fijne trap de bal voor te geven. Deze was zo fijn dat de verdediging van Meerkerk er moeite mee had, waarna de bal op het oog wat knullig in het eigen doel van Meerkerk belande. Zo konden we toch met 1-1 stand aan de thee.

De 2e helft zou een hele andere wedstrijd gaan worden. Ondanks het plan wat we hadden, waren we het bij vlagen ook helemaal kwijt. Meerkerk leek na 3 minuten al te scoren, maar ze stonden buitenspel. Even later was Wilco te laat en kon Meerkerk zo door lopen naar Endy en de bal binnen schieten. Zo stond het 1-2. We kregen het toen weer onder controle en konden zelf ook af en toe aan aanvallen denken. Helaas was het meestal in de voorbereiding al vaker dat het fout ging en dan konden we weer achteruit. Na een half uur in de 2e helft was de voorsprong voor Meerkerk verder uitgebreid. Endy kwam verkeerd uit, waarna het redelijk simpel binnenwerken was om de 1-3 te maken. De duels die er kwamen waren over het algemeen fair en de goede scheidsrechter was duidelijk hierin wat gelukkig discussies in het veld niet toeliet. We hebben andere wedstrijden gekend al dit seizoen dat die er wel waren. De mooiste goal werd gemaakt door ons. Maar dan wel in het verkeerde doel. Een scrimage met wederom Wilco in de hoofdrol en via een carambole verdween de bal snoeihard in de kruising. Zo stond het 1-4. De energie was op in de laatste 10 minuten en Meerkerk waren ondertussen ook tevreden met de stand. De stand zou zo blijven en konden redelijk tevreden zijn. Volgende week mogen we de brug over, al zou dat nog en obstakel zijn aangezien die er uit ligt. Maar dan krijgen we de volgende “Zederik-derby” tegen Lekvogels. Het is altijd afwachten wat we dan weer krijgen. Ze staan ondertussen op de 2e positie in de competitie en het zal dus niet makkelijk worden.