Nieuwe Rijksweg 8
4128BN
LEXMOND
tel. 0347-341600

Vorige week vertelde ik al dat Meerkerk een maatje te groot was. Vandaag moesten we tegen Lekvogels, wat wederom een lastige wedstrijd zal zijn. Ze staan namelijk op de 2e plaats op ruime afstand van Nivo Sparta. In de competitie verloren ze van Heukelum en MVV en speelde gelijk tegen Nivo Sparta. Thuis verloren we met 1-4, maar zelf was ik er toen niet bij. Hoe het dus gegaan was kan ik niet vertellen. Dat kan ik wel over vandaag.

Iedereen van ons team, weet dat we niet op de juiste plaats staan op dit moment. Of het komt dat we te weinig brengen, of pech, daar valt over te discussiëren. We zouden in ieder geval ons best moeten doen om te zorgen dat we niet degraderen. Nou zal een wedstrijd tegen Lekvogels te lastig zijn om dat te behalen, maar als je er niet in gelooft, gaat het zeker niet gebeuren.

Met de nodige transport problemen richting Lexmond, omdat de brug eruit ligt, moesten we dus rekening houden op tijd te vertrekken. Gelukkig was bijna iedereen op tijd. Alleen Teun was weer verlaat en Mike had last van zijn voet. Al leek daar tijdens de 3e helft weinig van te zien. Net als Arwin die eerder al af had gemeld vanwege een blessure. Maar gelukkig hadden we nog voldoende mensen. Het leek er zelfs even op dat we met 2 keepers zouden beginnen. Als er nog een 3e keepersshirts zou zijn geweest, hadden we mogelijk zelf kunnen denken om 3 op te stellen. Alles om te zorgen dat we niet te veel tegen zouden krijgen. Gelukkig konden we nog voor we begonnen dat plan overboord gooien en hadden we een normale opstelling met 1 keeper. Wel zou die halverwege gewisseld worden.

Op het kunstgrasveld van de vogels gingen we, na een 1 minuut stilte voor de aardbeving in Turkije en Syrië, aan de wedstrijd beginnen. We stonden in het begin niet goed en door de wisselingen bij Lekvogels was het handig om te communiceren in het veld. Op het moment dat we het door dachten te hebben, schoten ze van afstand richting de doel. Normaal was het niet zo lastig geweest om die tegen te houden, maar de bal werd nog veranderd door een speler van Lekvogels die met 1 been voorbij Rick stond. Ondanks dat ik vlagde hiervoor, werd het doelpunt wel geteld en keken we na 6 minuten al tegen een achterstand aan. De snelle behendige spelers van Lekvogels waren een plaag voor ons. Na 19 minuten was het al 2-0. Een slimme actie van de spits en vervolgens kon hij zo doorlopen richting Friso. We probeerden steeds meer te voetballen en ook halve kansjes te creëren.

De grootste kans was voor Randy of Paul. Randy kwam 1 op 1 en wist de bal voorbij de keeper te spelen en zo ging de bal richting het doel. Paul was nog in de buurt om hem eventueel binnen te tikken, maar de verdediger van Lekvogels was het op tijd om hem van de lijn te werken.

Ook de voorzetten die Wout gaf, konden helaas niet verwerkt worden tot een doelpunt. Lekvogels kreeg ondertussen ook veel corners. We zouden uiteindelijk met 3-0 aan de rust beginnen. Een bijna identieke actie als bij de 2-0, zorgde ook voor de 3-0. Wederom 1 op 1 was Friso kansloos.

Dat het beter moet is wel duidelijk. Zoals verteld de keepers zouden wisselen en Hans ging er uit voor Teun. We begonnen meteen sterk uit de startblokken. Dit leverde meteen 2 goede aanvallen op in een paar minuten tijd. Bij de eerste goede aanval van Lekvogels was het meteen weer raak en stond het dus 4-0. Het sprankje hoop was toen wel weg en Lekvogels kon het rustiger aan doen. We konden toen ook snel iets terug doen. Teun met een heerlijke bal richting Mika die vervolgens de verdedigers te slim af was en zo naar de keeper kon. Vervolgens was het nog simpel de bal in het hoekje te leggen. 4-1. Uiteindelijk zou het zelfs nog 5-1 worden. Voor ons was het een klein drankje doen en op weg naar Heicop voor de 3e helft. Het was erg gezellig en de wedstrijd werd dan ook snel vergeten.

Omdat we bij zijn met de wedstrijden krijgen de aankomende 2 weken het rustig. We hoeven pas 4 maart weer aan te treden tegen ASH. En verder naar het eind hebben we nogmaals een periode van 3 weken zonder wedstrijden. Hopelijk kunnen we de komende tijd gebruiken om te trainen zodat we een goed resultaat kunnen boeken en naar boven kijken in de competitie. Als we de punten kunnen verdubbelen, zitten we in de middenmoot. Het kan dus snel gaan. Maar dat het een lastig seizoen is, mogen we wel zeggen.