Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Deze weken is het een beetje raar. De helft van de teams staan gepland om een wedstrijd te spelen. Het eind van de competitie is in zicht. Voor het 3e misschien wel goed. Dit seizoen is nou niet echt een hoogtepunt te noemen en de laatste plaats is het enige wat ons rest. Of dit degradatie oplevert is de vraag, omdat in het begin van het seizoen een team nog uit deze competitie stapte.

Voor ons is het alleen doel om die laatste 3 wedstrijden zo goed mogelijk te voetballen en dan hopen op een stunt. Zoals vaker verteld, hebben wij best wat teams lastig kunnen maken. Het resultaat was uiteindelijk meestal hetzelfde, namelijk 0 punten.

Vandaag wedstrijd 18 thuis tegen ASH, de nummer 8 van de competitie. Uit wisten we nog 1 punt weten te stelen doordat Wout, van alle spelers, wist binnen te koppen. Vandaag staan we er prima op, maar of dat genoeg is?

Op een stralend Sportpark Het Plein, waar het hoofdveld gereserveerd was voor ons en onder toeziend oog van het 4e, konden we ook op zoek naar de punten. Het begin was ook zeker voor HSSC. ASH had moeite met ons en 2 halve kansjes hadden zomaar de 1-0 kunnen opleveren. Na 10 minuten kwam ASH er voor het eerst uit en keken we weer tegen een achterstand aan. We bleven vechten en werken. Steeds beter kwamen wij in het spel. De 1-1 was een zeer fraaie. Mika met de actie die vervolgens Jerôme wist te vinden. Met een handig hakje gaf hij de bal weer mee waarna Mika de bal met overtuiging in het doel wist te schieten. Vlak voor tijd werd het zelfs 2-1 voor ons. Yoran met de actie die Randy zag staan op de rand van de 16-meter. Een vernietigend schot waar de keeper kansloos op was, was het gevolg waardoor wij, toch een beetje verbazend, op voorsprong kwamen. Zo vaak is dat niet gebeurd. We hielden deze stand vast tot de rust.

Ondanks dat het goed ging in de 1e helft, was het natuurlijk altijd afwachten. ASH heeft de laatste weken goed gescoord met punten en bij ons weet je dat 90 minuten nog wel eens lastig is. Een snelle uitbraak vroeg in de 2e helft leverde alweer de 2-2 op. Natuurlijk zouden we voor 1 punt willen tekenen, maar er lagen kansen op meer. De achterstand was er na net iets meer dan een uur spelen. Een overtuigend schot van ASH leverde de 2-3 op. Niet veel later was het Wout die zijn voeten op de hak zette van de tegenstander. Helaas voor hem en ons was dit net in de 16-meter waardoor de scheids naar de stip wees. Ondanks dat Jarno van de O19 goed keepte, kon hij niet bij dit schot en was de stand 2-4. Een oor wassing zoals vorige week in en tegen Heukelum (0-5) hing weer in de lucht.

Gelukkig wist Eric met wat wisselingen en de inzet van de groep het nog spannend te maken. Met nog een kwartier te gaan was het Dylan die op aangeven van Niek een kans kreeg en te verzilveren. 3-4. De laatste 5 minuten ging het pas echt snel. Eerst was het in de 90e minuut een schot van ASH die de 3-5 opleverde. Daarna deed Yoran op aangeven van Mika wederom iets terug. 4-5. En uiteindelijk was het Raymond die ongelukkig de eindstand op het scorebord zetten. Een misverstand met Jarno waarna de bal de lucht in ging en op de schouder van Raymond terecht kwam. De bal stuiterde hierna richting ons doel en bracht de 4-6 eindstand op het scorebord.

Voor ons zijn er nog 2 wedstrijden te gaan. Op 6 mei thuis tegen MVV’58 3 (nr.4 ) en daarna 20 mei ook thuis tegen LRC (nr.10) Wij kunnen alleen maar ons best doen om nog een punt of meerdere punten te behalen. Maar meer dan dat zal er voor ons niet te halen zijn. Al zijn wedstrijden zoals deze van vandaag natuurlijk altijd interessant op te zien.