Nieuwendijk 10 A
4225PD
NOORDELOOS
tel. 0183-581750

Na een paar weken “rust” konden we eindelijk weer eens proberen om punten te pakken. Tegenstander is Noordeloos die de afgelopen wedstrijden ook wisselvallige resultaten had geboekt. Bij ons loopt het niet, maar weten wel bijna elke wedstrijd te scoren. Dit zal ook in deze wedstrijd gaan gebeuren, maar dat er een rol voor de scheidsrechter in dit geheel aanwezig is, lijkt me wel duidelijk.

Zaterdagmorgen, 10 uur. De app begint alweer actief te worden. Om 12:30 mogen we in Noordeloos het opnemen tegen de plaatselijke VV. Maar gaat de wedstrijd door? Voor ons zou het fijn zijn. We hadden het plan om daarna te gaan eten als team bij ’t Zwaantje. Voor anderen beter bekend onder de naam van “de Hoek”. Uiteindelijk na meerdere belpogingen, kwam daar groen licht. (leuke woordspeling ook gezien de clubkleuren van Noordeloos) En dus konden we afreizen met een grote selectie. Helaas had Erik andere noodgedwongen activiteiten en moesten we Paul en Jerôme missen vanwege privé situatie binnen de familie. Alsnog hadden we 16 man. Het is dus toch echt mogelijk bij ons om voldoende spelers op de been te krijgen. Of kwam dit vanwege het eten later die dag?

Met Nathan op de bank, die pas net geland was in Nederland, konden we in ieder geval beginnen. De scheidsrechter was er op tijd, zonnetje erbij en ideale omstandigheden voor een leuke dag. We begonnen dan ook prima aan de wedstrijd. Het probleem, zoals vaker, was alleen rond de 16 bij de tegenstanders. Wij konden niet goed de bal vasthouden en elkaar vinden, waardoor Noordeloos ook snel in de wedstrijd kon komen. Na bijna een half uur leek het leed geschied. Noordeloos kreeg, op het eerste gezicht, een simpel gegeven strafschop. Endy speelde de bal voor de aanvaller weg, maar alsnog was het de beslissing van de scheids om naar de stip te wijzen. Gelukkig werd deze tegengehouden. Slecht luttele minuten later was alsnog de opening daar 1-0. Vlak voor rust wisten we nog 1-1 te maken. Mika met een bekeken bal op Randy die daarna de keeper te slim af was en binnen wist te schieten.

Het verschil tussen beide teams was niet zo groot en dat gaf ons ook vertrouwen in de 2e helft.

Die vertrouwen was ook snel weer weg. Binnen 10 minuten was het namelijk al 3-1 en de wedstrijd leek voorbij. De wedstrijd van de scheidsrechter was toen ook voorbij. Hij kreeg een soort zweepslag in zijn kuit en verder kon hij helaas niet.

Ik was al bang voor het scenario. Binnen een paar weken terug naar Noordeloos, is het meest ergste geval ook nog doordeweeks, om die minuten af te werken. Het leek mij niet de beste optie. Na een kleine zoektocht langs het veld, had ik mezelf dan maar aangemeld om het restant te fluiten. Hierdoor kon ik niet alle gegevens meer bijhouden, maar wel de doelpunten.

Al snel kwam Noordeloos met de 4-1 nadat wij wederom te laat ingrepen. We probeerden het wel, maar het veld was gewoon te groot. Zelfs een gele kaart voor Noordeloos bracht geen verschil. Uiteindelijk zou het 6-2 worden waar Mika nog zijn doelpunt mee kon pikken op aangeven van Arwin. Een resultaat zat er ook niet in gedurende de 2e helft. Of dit kwam omdat ik niet meer als grensrechter actief was, of dat de mannen al honger kregen, geen idee.

Volgende week kunnen we het nogmaals proberen. Dan zullen we het op moeten nemen tegen het andere oranje, Rhelico. Die wisten vandaag gelijk te spelen tegen MVV’58. Als wij niet aan degradatie willen denken, zou dat wel een goed moment zijn om punten te pakken. Rhelico heeft 6 punten meer op plaats 7 en de clubs daar boven zijn voor ons al ver weg.

Maar voor degene die dus twijfelen, scheidsrechters zijn dus ook mensen. Kunnen blessures krijgen en soms foute beslissingen maken. Al kan dat soms in de emotie van een wedstrijd natuurlijk voelen alsof het zo bedoeld is. Zeker als het vaker gebeurd achter elkaar. Maar voor elke wedstrijd hebben we vertrouwen in de scheidsrechter. En als wij wat meer kunnen brengen, zal je ook minder vaak een gesprek hebben met een scheidsrechter op het veld.