Bloklandsekade 2
2975LA
OTTOLAND
tel. 0184-641669

Op zaterdagavond kun je op regio-voetbal niet alleen de uitslagen lezen, maar ook een kort verslag van de wedstrijd. Dit is op basis van de reactie van trainers die na afloop door de verslaggevers van Het Kontakt gebeld worden. Die worden beiden gebeld en soms is dat van beide kanten hetzelfde verhaal en is wel duidelijk hoe de wedstrijd was, maar uiteraard heeft iedere trainer zijn ‘eigen verhaal’. Vandaag was ik eigenlijk wel benieuwd hoe men op deze typische 0-0 wedstijd zou terugblikken. De trainer van VVAC was eerlijk door te stellen dat het allemaal “niet zo hoogstaand was en zeker geen City – Arsenal”! Met die verwachting zal ook niemand deze middag naar de Put vertrokken zijn. Onze plaatselijke supermarkt eigenaar, met inmiddels landelijke bekendheid, zegt altijd: “als ik een stuk of 5/6 mooie aanvallen zie op zo’n middag van ons ploeggie, ben ik al een tevreden mens”. Hij zal niet erg tevreden geweest zijn deze middag…De inzet was er wel. De typische 0-0 wedstrijd, bleef echter geen 0-0, want hun goaltjesdief was ook vandaag weer de matchwinnaar en zorgde ervoor dat we met lege handen naar de Vijfheerenlanden terugkeerden.

Dat had niet gehoeven vanmiddag, want met name in de eerste helft had HSSC het betere van het spel en waren er een aantal kansen om de score te openen. Remon had de 0-1 op zijn schoen, maar zijn poging en nog een aantal andere mogelijkheden leverde niet de gewenste voorsprong op. VVAC stelde daar een schot op de lat tegenover en zo gingen we rusten met een 0-0 stand maar wel het gevoel dat we hier vandaag zeker niet hoefden te verliezen. Na de rust sprak Mark Timmer de wijze woorden (doet tie wel eens) “degene die scoort is de winnaar vandaag”. En zo was het ook. Na de rust was HSSC niet bij machte om het spel van de eerste helft door te trekken en een door Aron onderschepte aanval leidde tot een corner en tot die ene treffer die ons vanmiddag de das omdeed. De inmiddels in het veld gebrachte jongelingen kwamen vandaag helaas niet tot scoren en de vrije trappen van Nicky hadden ook niet het gewenste resultaat.

De hele wedstrijd overziend was een 1-1 uitslag wat dat betreft een eerlijkere afspiegeling van de wedstrijd geweest. Maar ja, daar kopen we weinig voor en al helemaal geen punten. Dinsdagavond voor de beker op bezoek naar GJS en dan een weekje rust om ons op te maken voor de volgende tegenstander uit de Alblasserwaard: De Alblas.