4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Opnieuw een spektakelstuk aan de Lekdijk en opnieuw bijt HSSC’61 in het stof tegen Everstein. Dat is in het kort de conclusie na een koud middagje voetbal in Everdingen. Bij aankomst liep ik al de nodige (langdurig) geblesseerden tegen het lijf al dan niet met krukken. Die problemen zijn echter aardig verdeeld over beide ploegen. Beiden zitten we ook in de hoek waar je niet moet maar ook zeker niet wilt zitten: onderaan in het rechterrijtje. Naast de nodige eer en prestige gaat het deze keer vooral ook om de punten die men heel hard nodig heeft.

Het eerste half uur was te merken dat HSSC de afgelopen weken meer vertrouwen heeft getankt in hun eerdere duels. Zeker de overwinning op Schoonhoven gaf hen even iets meer lucht. Everstein stond wat dat betreft voor aanvang van het duel met wat minder vertrouwen aan de aftrap en dat was ook te zien op het veld. HSSC nam het initiatief en kreeg ook de eerste kans. Het duurde echter bijna een half uur voordat het overwicht in een doelpunt werd omgezet. Het was Dennis die met links de kruising wist te vinden en met deze beauty de keeper van Everstein kansloos liet en HSSC terecht op voorsprong zette. Vanaf dat moment was het eigenlijk ook wel een beetje over met de Heicopse dadendrang en kwam Everstein meer in het spel. Het aantal kansen in de eerste helft was van beide kanten makkelijk op één hand te tellen. Het was echter Everstein dat op slag van rust de gelijkmaker scoorde. Hun aanvaller kreeg wel heel veel vrijheid op links, was niet meer te achterhalen en rondde heel fraai af: 1-1.

De tweede helft was duidelijk voor Everstein. In een tijdsbestek van vijf minuten gaf HSSC de wedstrijd uit handen en was er voor Everstein geen vuiltje meer aan de lucht. Even was er een sprankje hoop toen Tristan de 3-2 scoorde maar twee minuten later stond de 4-2 al op het bord en hing een vergelijkbare uitslag met een jaar eerde in de lucht. Zover kwam het niet maar met 5-3 trok Everstein aan het langste eind en gaat in de ranglijst weer over HSSC heen.

Het blijven zware tijden, maar voor Everstein voelt dat dit weekend toch ff anders dan bij HSSC.